Οι πρωταγωνιστές των “ασφαλιστικών” εκλογών

Με βαριά μετεκλογική ατζέντα το νέο Δ.Σ της Ένωσης θα προσέλθει σε διάλογο με την κυβέρνηση, αμέσως μετά την αυριανή ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μελών της ΕΑΕΕ και τις σχετικές αρχαιρεσίες που θα πραγματοποιηθούν. Οι 19 υποψήφιοι για τις 19 θέσεις του Δ.Σ καταδεικνύουν ότι χωρίς ανησυχία οι εκλεγέντες θα στρωθούν στη δουλειά ώστε σε χρόνους εξπρές να προσπαθήσουν να λύσουν τα μέχρι σήμερα άλυτα προβλήματα της αγοράς.

Όπως αναφέρουν υψηλόβαθμοι παράγοντες του κλάδου, στη λίστα της διαπραγμάτευσης με τα συναρμόδια υπουργεία θα τεθούν, μεταξύ άλλων, τα εξής ζητήματα:

– Το πλαίσιο ανασυγκρότησης του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας, με την προοπτική οι ασφαλιστικές εταιρείες να συμμετάσχουν ενεργά στη διαχείριση των αποθεματικών των επαγγελματικών ταμείων.

– Η χορήγηση κινήτρων στον κλάδο με στόχο την τόνωση του δεύτερου και τρίτου πυλώνα ασφάλισης, αλλά και την ανάπτυξη των προγραμμάτων υγείας.
– Η ανάπτυξη συνεργειών μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην υγεία.
– Η επίλυση του χρόνιου πλέον ζητήματος με τους ασφαλισμένους στον πάλαι ποτέ ισχυρό όμιλο Ασπίς.
– Η εξυγίανση του Επικουρικού Κεφαλαίου ασφάλισης Αυτοκινήτων με την μεταβίβαση μέρους των υποχρεώσεών του σε εξειδικευμένο φορέα διαχείρισης ζημιών.
– Ο δραστικός περιορισμός των ανασφάλιστων οχημάτων.
– Η ομαλή προσαρμογή της ασφαλιστικής αγοράς στο νέο εποπτικό περιβάλλον (Solvency II).

Οι ίδιοι παράγοντες εκτιμούν ότι μόλις συγκροτηθεί σε σώμα το νέο ΔΣ, άμεση προτεραιότητά του θα είναι να κινηθεί ο πρώτος κύκλος επαφών με τους υπουργούς, Οικονομικών, Οικονομίας, Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Εργασίας.

Όσο για τους υποψηφίους για την ανάδειξη του νέου ΔΣ της ΕΑΕΕ, στην εκλογική αναμέτρηση θα συμμετάσχουν οι κ.κ. Βαγιακάκος Νότης, Βερτόπουλος Κωνσταντίνος, Δημητρίου Πάνος, Ζάχος Γιώργος, Ζορμπάς Δημήτρης, Κασκαρέλης Αναστάσιος, Κοκκάλας Θεόδωρος, Κώτσαλος Γιώργος, Λαπατάς Γιάννης, Μαζαράκης Δημήτρης, Μαυρόγαλος Σπύρος, Μοάτσος Ερρίκος, Μπράβος Φωκίων, Σαρρηγεωργίου Αλέξανδρος, Σταυρογιάννη Νάντια, Χατζηιωσήφ Ιορδάνης, Gomez Luis Miguel, Woirhaye Bertrand, Zorgno Giuseppe.

Θα πρέπει βέβαια να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά φέτος το ενδιαφέρον επικεντρώνεται μόνο στη σειρά με την οποία θα εκλεγούν οι υποψήφιοι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*