Προβλέψεις σταθερότητας από τις ασφαλιστικές

Το γεγονός ότι οι εταιρείες ασφάλισης πιστώσεων στην Ελλάδα διατήρησαν τα όρια κάλυψης σταθερά καθ΄ όλη τη διάρκεια της τελευταίας πολιτικής κρίσης της χώρας καταμαρτυρεί ότι οι προβλέψεις τους παραμένουν θετικές για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, καθότι κάθε συμβόλαιο ασφάλισης πίστωσης «βλέπει» κατ΄ ελάχιστο, στους επόμενους έξι μήνες.

Τα ανωτέρω αναφέρει γνωστός παράγοντας της αγοράς προσθέτοντας ότι για το 2015, και προς το παρόν, τα όρια ασφάλισης δεν έχουν αυξηθεί, όμως πέρυσι καταγράφηκαν σημαντικές αυξήσεις οι οποίες έδωσαν μεγάλες ανάσες στο ελληνικό επιχειρείν.

«Τα όρια στις ασφαλίσεις πιστώσεων δεν είναι «ακορντεόν» να ανεβοκατεβαίνουν ανά μήνα ανάλογα με το κλίμα που επικρατεί στην οικονομία ή την πολιτική. Οι ασφαλιστικές εταιρείες, ελληνικές και ξένες, διενεργούν τις μελέτες τους, κάνουν τις προβλέψεις τους για βάθος αρκετών μηνών και ανάλογα αποφασίζουν» τονίζει ο ίδιος παράγοντας, δίχως ωστόσο να κρύβει ότι, από την πλευρά της επιχειρηματικής κοινότητας δεν υπήρξε το τελευταίο διάστημα μεγαλύτερη ζήτηση για την ασφάλιση κεφαλαίων, προφανώς λόγω του ευμετάβλητου -έως κακού- κλίματος που επικρατεί στην αγορά εδώ και πολλούς μήνες.

Αποκαλύπτει μάλιστα ότι, η ασφαλιστική αγορά, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι τα όρια ασφάλισης παρέμειναν σταθερά, έχει διαθέσιμα δεύτερα και τρίτα πλάνα προκειμένου να αντιμετωπίσει κάθε ενδεχόμενο, κάθε αρνητική εξέλιξη. Εξάλλου, όπως τονίζει, οι ασφαλιστικές εταιρείες υποχρεούνται, λόγω της θέσης που κατέχουν στο επιχειρείν, να μην αιφνιδιάζονται από τις όποιες εξελίξεις, μετριάζοντας κάθε ρίσκο προς όφελος και των πελατών τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*