Ν. Φίλιππας, ocin24: Γιατί και πώς πρέπει να αλλάξει ο τρόπος που πωλούνται τα χρηματο-οικονομικά προϊόντα

Ο κ. Νικόλαος Δ. Φίλιππας, Πρόεδρος και Ιδρυτής του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού, Καθηγητής Χρηματοοικονομικής του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς συμμετείχε στο 5o Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης με ομιλία του με θέμα «Χρηματοοικονομικός αλφαβητισμός και χρηματοοικονομικό άγχος».

Για όλα τα χρηματo-οικονομικά προϊόντα θα πρέπει να αλλαξει ο τρόπος που πωλούνται στους επενδυτές. Δεν το βλέπουμε ολιστικά, πρέπει να φέρουμε στην επιφάνεια νέες έννοιες, όπως χρηματοικονομική ασφάλεια, χρηματοικονομική ευημερία, ανεξαρτησία και ελευθερία, είπε ο κ. Φίλιππας.

Και συνέχισε:

“Ολα τα αποταμιευτικά σχήματα οδηγούν στη μείωση του χρηματοικονομικού αγχους Δεν έχουμε συνειδητοποιήσει τις επιπτώσεις του χρηματοοικονομικού άγχους ιδιαίτερα σε όσους ζουν στον δυτικό κόσμο”. Οι λόγοι που μπορούν να πυροδοτήσουν αυτό το συναίσθημα μπορεί να είναι πολλοί, μερικοί εξ αυτών είναι η απώλεια εργασίας, οι έκτακτες δαπάνες υγείας, η εξέλιξη του χρέους μιας χώρας”.

Δημιουργείται έτσι ένας φαύλος κύκλος που αδυνατούμε να τον σπάσουμε:

Στη συνέχεια ο κ. Φίλιππας παρουσίασε ενδιαφέροντα ευρήματα από μελέτες στις ΗΠΑ:

Μεταξύ άλλων ποσοστό 72% των Αμερικανών ανέφεραν ότι βίωσαν χρηματοοικονομικό άγχος τον τελευταίο μήνα.

Η πώληση των ασφαλιστικών πρέπει να γίνεται, δίνοντας έμφαση ολιστική ευημερία και εικονα του ανθρώπου κατέληξε ο κ. Φίλιππας.

©Θεόδωρος Αναγνωστόπουλος/PHOTOPRESS Θ&Α Αναγνωστόπουλοι

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*