Ν. Φίλιππας στο ocin21: Σημαντικός ο ρόλος των ΤΕΑ, να εκπαιδεύσουμε τους νέους

Η τρέχουσα επικαιρότητα γύρω από την επαγγελματική ασφάλιση και οι αναπτυξιακές προοπτικές των φορέων της κυριαρχούν στην ατζέντα του 2oυ Συνεδρίου Επαγγελματικής Ασφάλισης (#ocin21), που διοργανώνει η Ελληνική Ένωση Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α) και η ethosEVENTS, μέσα από τη LiveOn, την ολοκληρωμένη ψηφιακή τεχνολογία επιχειρηματικής επικοινωνίας του ethosGROUP.

Το Συνέδριο τελεί υπό την Αιγίδα του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών, της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών, του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού, του Ερευνητικού Εργαστηρίου Κοινωνικής Διοίκησης Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και με την Ευγενική Υποστήριξη του European Association of Paritarian Institutions – AEIP.

Για να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του Συνεδρίου μπορείτε να ακολουθήσετε τον παρακάτω σύνδεσμο: https://ethosevents.eu/event/2o-synedrio-epaggelmatikis-asfalisis/#schedule

Kατά τη 2η μέρα του Συνεδρίου Επαγγελματικής Ασφάλισης μίλησε ο κ. Νικόλαος Δ. Φίλιππας, Καθηγητής Χρηματοοικονομικής Πανεπιστημίου Πειραιά, Επιστημονικός Διευθυντής του Interamerican Research Center, Πρόεδρος Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού.

Ο κ. Φίλιππας τόνισε ότι μετά την κρίση του 2008, παρά τα καλά αποτελεσματα του Χρηματιστηρίου, η εκπαίδευση είναι πιο αναγκαία  από ποτέ.

“Η 12ετής κρίση είχε πολλές κοινωνικές επιπτώσεις. Η πανδημία χειροτέρεψε τις καταστάσεις παγκοσμίως και πρέπει να εκπαιδευτεί ο κόσμος. Πρέπει να εκπαιδεύσουμε τους νέους για μία μακρόχρονη ζωή”, τόνισε ο κ. Φίλιππας. 

“Ο ρόλος της επαγγελματικής διαχείρισης και ο ρόλος των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης είναι σημαντικός διότι προσθέτει ευημερία, ιδιαίτερα στους κοινωνικά αδύναμους” τόνισε.

Μεταξύ άλλων ανέλυσε την ενεργητική και παθητική διαχείριση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*