Η ασφαλιστική αγορά στην δεξίωση του Ελληνολλανδικού Συνδέσμου Εμπορίας και Βιομηχανίας

Πραγματοποιήθηκε, με την ευκαιρία της έλευσης του νέου έτους, η καθιερωμένη ετήσια δεξίωση του Ελληνολλανδικού Συνδέσμου Εμπορίου & Βιομηχανίας, σε εξαιρετική ατμόσφαιρα και με μεγάλη προσέλευση, την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024 στο ξενοδοχείο Athens Capital.
Η δεξίωση, που έγινε προς τιμήν των μελών του Συνδέσμου, συνεργατών και φίλων, παρουσία του Αναπληρωτή Επικεφαλής της Αρχής της Πρεσβείας του Βασιλείου της Ολλανδίας στην Ελλάδα κ. Maurits te Kuile, επιχειρηματικών και διπλωματικών αντιπροσωπειών Ελλάδας και Ολλανδίας, αποτέλεσε απτή απόδειξη ισχυρών διμερών σχέσεων.

(Από αριστερά) Σοφία Φλαμουρτζόγλου, Secretary General HeDA Δημήτρης Μαγγιώρος, Head of Unilever South East Europe Παναγιώτης Μπαράς, Treasurer HeDA & Chairman and Managing Director of PHILIPS HELLAS S.A. Κανάρης Παπαναστασόπουλος, General Manager & CEO of Carglass® Greece Μαριάννα Πολιτοπούλου, CEO of Metropolitan College/ IEK AKMI Γιάννης Καντώρος, President HeDA & CEO of INTERAMERICAN Hellenic Insurance Company Φιλίππα Μιχάλη, Chairman & CEO of NN Hellas Kees Rusius, Senior Vice President of Commerce AB Vassilopoulos

Ο Πρόεδρος του Ελληνολλανδικού Συνδέσμου κ. Γιάννης Καντώρος δήλωσε:
«Είμαι ιδιαιτέρως ευτυχής που και φέτος υποδεχόμαστε το νέο έτος, όλοι μαζί, με το Σύνδεσμό μας να συνεχίζει το έργο του και να εξελίσσεται σε δυναμικό και θεσμικό παράγοντα στην ελληνική αγορά και οικονομία.
Ο Σύνδεσμός μας φέτος κλείνει 30 χρόνια από την ίδρυσή του, με 130 εταιρείες-ενεργά μέλη. Το 2023 υποδεχθήκαμε 23 νέα μέλη από διαφόρους τομείς της ελληνικής αγοράς, μεταξύ αυτών εμπορικές, παραγωγικές, συμβουλευτικές και εξαγωγικές εταιρίες.
Τον Φεβρουάριο που μας πέρασε πραγματοποιήθηκε έκτακτη Γενική Συνέλευση, παράλληλα με την κοπή της πίτας, στο φιλόξενο χώρο του ΑΘΗΝΕΟ της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, προκειμένου για τον εκσυγχρονισμό του Καταστατικού του Συνδέσμου, ώστε να μπορούν και άλλες εταιρείες από τα μέλη μας να συμμετέχουν στο Δ.Σ..
Τον Απρίλιο προχωρήσαμε ένα βήμα παραπέρα, εκσυγχρονίζοντας την εικόνα του Συνδέσμου, παρουσιάζοντας το νέο μας λογότυπο και λανσάροντας τον καινούργιο, σύγχρονο και αναβαθμισμένο ιστότοπο.
Τον Ιούνιο γιορτάσαμε τον ερχομό του καλοκαιριού στο Golf Prive της Γλυφάδας δίνοντας τη δυνατότητα στα μέλη μας να δικτυωθούν, να πραγματοποιήσουν νέες επαγγελματικές επαφές, να δημιουργήσουν ευκαιρίες συνεργασίας και να γνωρίσουν νέες εταιρείες – μέλη.
Η συνεργασία με την Πρεσβεία παραμένει ισχυρή, με δημιουργικές συμπράξεις όπως η κοινή μας παρουσία στο Work for the Future όπου, μαζί με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, συνδιοργανώσαμε εκδήλωση για την ενσωμάτωση των προσφύγων στην αγορά εργασίας. Στο ΗeDA αναπτυσσόμαστε σταθερά, ακολουθώντας πιστά το όραμα του Συνδέσμου μας να είμαστε ισχυρός θεσμικός παράγοντας ανάπτυξης του εμπορίου μεταξύ Ελλάδας και Ολλανδίας.
Παράλληλα, δίνουμε το παρών σε πολλές διοργανώσεις και υποστηρίζουμε με την αιγίδα μας την προσπάθειά τους. Μέσα στο 2023 συγκροτήσαμε την Επιτροπή Βιωσιμότητας του HeDA και εγκαινιάσαμε το πρωτοποριακό πρόγραμμα εκμάθησης The Boardroom: CEO insights, το οποίο μετρά ήδη δύο επιτυχημένες συναντήσεις. Τέλος, το περιοδικό μας HeDA Business Review εξακολουθεί να κυκλοφορεί με μεγάλη επιτυχία και φιλοξενείται στο Goldair Lounge του αεροδρομίου, με την υποστήριξη της KLM.
Με τις καλύτερες ευχές μου για μια νέα χρονιά γεμάτη χαρές, υγεία και δημιουργία, και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς της βραδιάς.

Σοφία Φλαμουρτζόγλου, Secretary General HeDA Δημήτρης Μαγγιώρος, Head of Unilever South East Europe Παναγιώτης Μπαράς, Treasurer HeDA & Chairman and Managing Director of PHILIPS HELLAS S.A. Κανάρης Παπαναστασόπουλος, General Manager & CEO of Carglass® Greece Μαριάννα Πολιτοπούλου, CEO of Metropolitan College/ IEK AKMI Γιάννης Καντώρος, President HeDA & CEO of INTERAMERICAN Hellenic Insurance Company Φιλίππα Μιχάλη, Chairman & CEO of NN Hellas Kees Rusius, Senior Vice President of Commerce of AB Vassilopoulos Maurits ter Kuile, Deputy Head Of Mission · Embassy of the Netherlands in Greece

Ο Αναπληρωτής Επικεφαλής της Αρχής της Πρεσβείας του Βασιλείου της Ολλανδίας στην Ελλάδα, κ. Maurits te Kuile, στο χαιρετισμό του τόνισε την αξία των ελληνοολλανδικών σχέσεων. Συγκεκριμένα είπε:
«Κυρίες και κύριοι,
Καλωσορίσατε στην ετήσια υποδοχή του Νέου Έτους. Σήμερα είναι μια ιδιαίτερη στιγμή για όλους μας καθώς κόβουμε την παραδοσιακή βασιλόπιτα, ένα έθιμο που φέρει μαζί του πλούτο ιστορίας και παράδοσης. Ας αναλογιστούμε το θρύλο του Αγίου Βασιλείου ο οποίος, κατά την πολιορκία της Καισαρείας, κατάφερε να συγκεντρώσει λύτρα από τους πολίτες για να σταματήσει την πολιορκία. Όταν τα λύτρα συγκεντρώθηκαν, ο εχθρός ζήτησε να τα επιστρέψει, ντροπιασμένος από την πράξη του. Ο Άγιος Βασίλειος αποφάσισε να αποδώσει τα χρήματα στους πολίτες, ενσωματώνοντάς τα σε πίτες. Πόσο υπέροχο θα ήταν αν η επιστροφή φόρου γινόταν με αυτόν τον τρόπο!
Πριν από τέσσερα χρόνια, με την πρώτη κοπή πίτας του HEDA, εγκαινιάσαμε μια περίοδο που αποδείχθηκε πραγματική αχτίδα φωτός για την οικονομία.
Αντιμετωπίσατε προκλήσεις όπως η πανδημία,, ο πόλεμος στην Ουκρανία και η ενεργειακή κρίση.
Παρά τις παγκόσμιες ανακατατάξεις, η Ελλάδα κατάφερε να ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα και ανακηρύχθηκε χώρα της χρονιάς από τον Economist, απόδειξη σταθερού πολιτικού κλίματος και αυξανόμενης διαφοροποίησης.
Το ΑΕΠ της χώρας έχει επανέλθει πλέον σχεδόν σε επίπεδα αντίστοιχα με εκείνα προ της έναρξης της οικονομικής κρίσης του 2008. Είναι σημαντικό να διατηρηθεί το θετικό μομέντουμ. Προκειμένου να είναι θελκτικό το κλίμα για επενδύσεις, οι επιχειρήσεις χρειάζονται τη σταθερότητα και την προβλεψιμότητα που προσφέρει το κράτους δικαίου σε συνδυασμό με πρόσβαση σε και έγκαιρη απονομή δικαιοσύνης. Η μεταρρυθμιστική προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά τη δικαιοσύνη θα πρέπει να συνεχιστεί ενώ πρόστιμα, τα οποία γεννούν ερωτήματα σχετικά με τη διαδικασία, στις πολυεθνικές εταιρείες δε συμβάλλουν στη δημιουργία ελκυστικού επενδυτικού επιχειρηματικού κλίματος.
Η Ελλάδα επιστρέφει στο τραπέζι ως σταθερός Ευρωπαίος εταίρος, γεγονός που συνεπάγεται ευθύνες. Οι ευρωπαϊκές ενισχύσεις δεν πρέπει να αποτελούν αυτοσκοπό αλλά μέσο για να γίνετε ένας εταίρος αρκετά δυνατός ώστε να συμβάλλετε καθοριστικά στις επερχόμενες εξελίξεις.
Η χώρα σας έχει επιδείξει μεγάλη ανθεκτικότητα απέναντι στις προκλήσεις που θέτουν τα γεγονότα στο εξωτερικό και στο εσωτερικό.
Ας προχωρήσουμε μαζί με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα, με την ανθεκτικότητα και τη δύναμη που σας χαρακτηρίζει. Εδώ και τώρα, καθώς κόβουμε την πίτα, ας ευχηθούμε ένα καλύτερο και πιο φωτεινό μέλλον για όλους.
Ευχαριστώ.»
Χορηγοί: Αθηναϊκή Ζυθοποιΐα, FrieslandCampina, Philips, AB Βασιλόπουλος, Carglass, NN Hellas, Interamerican, KLM, Unilever και Coral Shell.
Σύντομο Προφίλ: Ο Ελληνο-Ολλανδικός Σύνδεσμος Εμπορίου & Βιομηχανίας είναι μη-κερδοσκοπικός οργανισμός που δημιουργήθηκε το 1994, με κύριο στόχο να προάγει την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα Ελλάδας και Ολλανδίας, ενισχύοντας παράλληλα τη δικτύωση των επιχειρηματιών μεταξύ τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*