Kίνηση-ματ από τη Howden στην αγορά του yachting

Την απορρόφηση της θυγατρικής ασφαλιστικής μεσιτικής εταιρείας International Yacht Company (IYC) ανακοίνωσε σήμερα η Howden Ελλάδος μέλος του Παγκόσμιου Ομίλου Howden, ο οποίος διαχειρίζεται ασφάλιστρα άνω των 35 δις. δολαρίων και απασχολεί 15.000 εργαζόμενους σε περισσότερες από 50 χώρες.

Με την κίνηση αυτή, όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, η Howden Ελλάδος αποκτά ισχυρό προβάδισμα στην βιομηχανία του yachting και κατατάσσεται πλέον ανάμεσα στους μεγαλύτερους μεσίτες ασφαλειών στον τομέα ασφάλισης σκαφών και megayachts στη Μεσόγειο.

«Η IYC είναι μία εταιρεία με ηγετική θέση στον κλάδο του Yachting, έχοντας υπό διαχείριση το μεγαλύτερο στόλο megayachts παγκοσμίως, ενώ διαθέτει ένα ισχυρό δίκτυο πωλήσεων σε παγκόσμια κλίμακα. Συγκεκριμένα, δραστηριοποιείται σε 10 χώρες στρατηγικής σημασίας στον κλάδο του Yachting όπως Μονακό, Λονδίνο, Αθήνα, Ντουμπάι, με τα κεντρικά γραφεία της στο Fort Lauderdale της Φλόριντα. Όλο το παραπάνω δίκτυο πωλήσεων της IYC θα εξυπηρετείται στο εξής από τα κεντρικά γραφεία της Howden Ελλάδος», τονίζεται.

Ο Στέφανος Μακρυμίχαλος, εκτελεστικός πρόεδρος της IYC, δήλωσε: «Τα δεδομένα της αγοράς αλλάζουν και οι παραδοσιακές επιχειρήσεις του ασφαλιστικού κλάδου αντιμετωπίζουν σήμερα σημαντικές προκλήσεις στην εξεύρεση ανταγωνιστικών λύσεων προς όφελος των πελατών τους. Με γνώμονα αυτό, η IYC αποφάσισε την επίσημη ένταξη του ασφαλιστικού της βραχίονα στη Howden, έναν από τους μεγαλύτερους ασφαλιστικούς ομίλους παγκοσμίως, προκειμένου να διευρύνει την παροχή εξειδικευμένων και αξιόπιστων λύσεων προς τους πελάτες της. Κοινός μας στόχος είναι να αξιοποιήσουμε τους πόρους που διαθέτουμε προκειμένου να διαχειριστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα σύνθετα ασφαλιστικά ζητήματα του στόλου μας».

Ο Δημήτρης Τσεσμετζόγλου, CEO Howden Greece & Cyprus, ανέφερε: «Αυτή η απορρόφηση σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο για την Howden Hellas, καθώς μας κατατάσσει στις πρώτες θέσεις ιδιαίτερα στον τομέα του Yachting και την μοναδική εταιρεία στον ελλαδικό χώρο με ολιστική προσέγγιση στο τομέα των high network πελατών. Αυτή η κίνηση είναι μέρος της στρατηγική μας για ηγετική θέση στο Marine Insurance, όπως δεσμευτήκαμε άλλωστε να επιτύχουμε αυτή την νέα χρονιά. Η παγκόσμια επιχειρηματική δραστηριότητα της IYC σε συνδυασμό με την εξειδίκευση και την τεχνογνωσία της Howden στον κλάδο ασφάλισης σκαφών, μας καθιστά έναν από τους ισχυρότερους παίκτες της αγοράς και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να παρέχουμε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους πελάτες που μας εμπιστεύονται».

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*