Δ.Ι. Λύχρου: Για το 2024 που είναι ήδη μπροστά μας, ο στόχος μας είναι διττός

Άλλη μία χρονιά φτάνει στο τέλος της και το τεύχος αυτό έχει, ως συνήθως και τον απολογισμό της. 

Στη χρονιά αυτή η Ένωσή μας λειτουργώντας συλλογικά και συνεκτικά, έχοντας όραμα και στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη και δυναμικότερη συσπείρωση και έκφραση των δίκαιων θέσεων του κλάδου της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, πέτυχε την συμπόρευση με τον ΣΠΑΤΕ, το αδελφό Σωματείο των ασφαλιστικών Πρακτόρων και επισφράγισε την παράλληλη κοινή πορεία των δύο μεγαλύτερων Συλλόγων, υπογράφοντας ένα Μνημόνιο Συνεργασίας που θα οδηγεί τους δύο συνεργαζόμενους Συλλόγους σε κοινές δράσεις με ταχύτητα και σοβαρότητα. 

Στο ίδιο διάστημα και στα πλαίσια της ανανέωσης της θητείας της ΕΑΔΕ, βάσει ενός νέου σύγχρονου και εναρμονισμένου με τον ισχύοντα νόμο καταστατικού, η ΕΕΑΕ επιβεβαίωσε την θέση της και, εκπροσωπώντας με την ιδιότητα του ιδρυτικού μέλους τους Πράκτορες, μαζί με τους Μεσίτες και τους Συντονιστές, έδωσε ώθηση επανεκκίνησης στο σημαντικότερο όργανο των κατηγοριών της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης. 

Τα παραπάνω για εμάς καταγράφονται στα θετικά της χρονιάς που περνάει και τα αποτελέσματα είναι ήδη εμφανή. 

Στα αρνητικά, γιατί δυστυχώς υπάρχουν και αυτά, παραμένει ο προβληματισμός και η ανησυχία μας για το καθηλωμένο ποσοστό του 2,50%, που δείχνει ότι η ανταπόκριση της κοινωνίας στο αγαθά της ασφάλισης δεν αυξάνεται. 

Έχουμε αναζητήσει τις αιτίες, έχουμε πολλές φορές επιχειρήσει να εντοπίσουμε τους λόγους που δεν έχουμε πετύχει την ανάταση και έχουμε καταλήξει ότι το κράτος ευθύνεται καθοριστικά, καθώς με την λειτουργία του και την κεντρική του επιδοματική επιλογή δεν βοηθά στην δημιουργία συνείδησης ασφαλιστικής ανάγκης. 

Ζητούμε κίνητρα και συναντούμε ανταγωνιστικές προτάσεις. Το είδαμε πρόσφατα στην περίπτωση του Κλιματικού νόμου αλλά και στις υποχρεωτικές ασφαλίσεις. 

Για το 2024 που είναι ήδη μπροστά μας, ο στόχος μας είναι διττός: Αφενός η υπεράσπιση του επαγγέλματός μας από τις αθέμιτες και συχνά παράνομες πρακτικές από Εταιρείες και εναλλακτικά δίκτυα και αφετέρου η διείσδυση της ιδέας στην κοινωνία, μέσω των επαγγελματιών ασφαλιστών. 

Και το διττό του στόχου γίνεται ένα, γιατί η σωστή λειτουργία στην αγορά δείχνει και ανοίγει τον δρόμο στην σωστή επικοινωνία και άρα στην τελική επιτυχία. 

Σας ευχόμαστε ένα ευτυχισμένο Νέο Έτος με πολλές προσωπικές και επαγγελματικές επιτυχίες. Να είστε όλοι καλά και να δίνετε δύναμη στην Ένωσή μας με την σταθερή παρουσία σας. 

Δήμητρα Ιωάννα Λύχρου – Πρόεδρος Δ.Σ. ΕΕΑΕ

Aπό το περιοδικό ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΩ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*