Καταρρίπτοντας τους μύθους για το γάλα

Αν και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το γάλα προσφέρει πολλά οφέλη στα παιδιά, υπάρχουν μερικοί μύθοι σχετικά με την κατανάλωσή του που πρέπει να γνωρίζουμε.

Μύθος 1: Το γάλα είναι η πλουσιότερη πηγή ασβεστίου

Πολλοί γονείς τείνουν να πιστεύουν ότι το γάλα είναι η απόλυτη πηγή ασβεστίου για τα παιδιά και να αγνοούν άλλες σημαντικές τροφές, εξαιτίας αυτής της πεποίθησης. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες τροφές που είναι πολύ καλύτερες πηγές ασβεστίου και πρέπει να αποτελούν μέρος της διατροφής του παιδιού μας. Ταυτόχρονα πρέπει να θυμόμαστε ότι τα παιδιά μας χρειάζονται βιταμίνη D για να απορροφήσουν το ασβέστιο από τα τρόφιμα. Οι γιατροί συνιστούν τις ακόλουθες πλούσιες σε ασβέστιο τροφές, εκτός από το γάλα:

  • Γιαούρτι
  • Τυρί
  • Όσπρια
  • Ξηροί καρποί
  • Αβγό
  • Μικρά ψάρια με κόκκαλο (σαρδέλες)

Μύθος 2: Το γάλα είναι μια πλήρης τροφή για τα παιδιά

Αδιαμφισβήτητα, το γάλα είναι πολύ θρεπτικό και απαραίτητο για τα παιδιά. Τους παρέχει ασβέστιο, πρωτεΐνες και μέταλλα, όπως είναι ο ψευδάργυρος. Ωστόσο, είναι σημαντικό να μην αντιμετωπίζουμε το γάλα ως πλήρη τροφή και να υποθέτουμε ότι ικανοποιεί όλες τις διατροφικές ανάγκες των παιδιών. Το γάλα δεν περιέχει δύο πολύ σημαντικά θρεπτικά συστατικά για τα παιδιά: βιταμίνη C και σίδηρο. Χωρίς αυτά τα θρεπτικά συστατικά, τα παιδιά δεν μπορούν να λάβουν πλήρη τροφή για την ανάπτυξή τους και θα μπορούσαν να είναι πιο επιρρεπή στην ανάπτυξη αναιμίας, λόγω της έλλειψης σιδήρου. Η έλλειψη βιταμίνης C μπορεί επίσης να τα κάνει πιο επιρρεπή στην ανάπτυξη χαμηλής ανοσίας, σε συχνό κρυολόγημα και βήχα.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο περιοδικό Pharma PLUS Link ΕΔΩ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*