Προϊόντα αντηλιακής προστασίας και ενυδάτωσης μετά την έκθεση στον ήλιο «πάνε πακέτο»

Φροντίζουμε την επιδερμίδα μας και προσέχουμε τον ήλιο με σύμμαχο προϊόντα αντηλιακής προστασίας και τα πασίγνωστα after sun.

Από τη Μυρτώ Χιονά, Ιδιοκτήτρια Massaha wellness-χώρου εναλλακτικών θεραπειών

Η προστασία από την έκθεση στον ήλιο είναι αναγκαία όλο τον χρόνο. Είναι σημαντικό να εφαρμόζουμε το αντηλιακό μας προϊόν 20 με 30 λεπτά πριν βγούμε έξω, σε κάθε σημείο του σώματος που εκτίθεται στον ήλιο. Φυσικά, δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στις ευαίσθητες περιοχές, όπως αυτιά, μύτη, χείλη, πέλματα, παλάμες, το V του λαιμού, τους αγκώνες και το φαλακρό κεφάλι (sprays).

Δεν ξεχνάμε να ανανεώνουμε το αντηλιακό μας προϊόν κάθε δύο ώρες, όσο βρισκόμαστε εκτεθειμένοι στον ήλιο, ακόμη και στο τέλος της ημέρας. Ο ήλιος έχει σωρευτική δράση, η οποία, με τα χρόνια, μπορεί να οδηγήσει σε πιο σοβαρές ιατρικές καταστάσεις. Το γεγονός ότι δεν βλέπουμε τα αποτελέσματά του τη στιγμή της ηλιοθεραπείας δεν σημαίνει ότι δεν επιδρά στην επιδερμίδα μας. 

Οι καλύτερες συμβουλές

  1. Φοράμε πάντα αντηλιακό προϊόν.
  2. Το ανανεώνουμε κάθε δύο ώρες ή και πιο συχνά αν κολυμπάμε ή ιδρώνουμε πολύ.
  3. Φοράμε καπέλο με φαρδύ γείσο, που σκιάζει το πρόσωπο, τον λαιμό, τα αυτιά και το πάνω μέρος του κεφαλιού μας.
  4. Είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με την αντηλιακή προστασία των παιδιών. Πριν βγουν τα παιδιά σε εξωτερικούς χώρους, εφαρμόζουμε γενναιόδωρα αντηλιακό και βεβαιωνόμαστε ότι φορούν καπέλα και γυαλιά ηλίου.
  5. Πριν επιλέξουμε το κατάλληλο για εμάς αντηλιακό προϊόν, οφείλουμε να έχουμε ως κριτήριο την ηλικία μας, τον τύπο της επιδερμίδας μας και την εποχή του χρόνου κατά την οποία θα το χρησιμοποιήσουμε. Επίσης, μπορούμε να ζητήσουμε τη συμβουλή κάποιου δερματολόγου ή φαρμακοποιού. Για να αποφύγουμε παγίδες, καλό είναι να προτιμούμε κάποιο αντηλιακό προϊόν ευρέος φάσματος –που προστατεύει τόσο από τη UVA όσο και από τη UVB ακτινοβολία–, ανθεκτικό στο νερό (water resistant) και με δείκτη προστασίας τουλάχιστον SPF 30. Οι ώριμες επιδερμίδες, που έχουν ήδη επιβαρυνθεί από λεπτές γραμμές και ρυτίδες, απαιτούν ένα προϊόν που συνδυάζει την αντηλιακή με την αντιγηραντική και αντιοξειδωτική προστασία.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο περιοδικό Pharma PLUS Link ΕΔΩ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*