Γ.  Σκαρμούτσος, Interamerican: Η ταξιδιωτική ασφάλιση, βασικό στοιχείο κάθε ταξιδιού

του Γιώργου Σκαρμούτσου, Head of Assistance Business Development & Quality Assurance, Interamerican

Καθώς η βιομηχανία του ταξιδιού αναπτύσσεται και οι αποστάσεις ελαχιστοποιούνται, o κόσμος αρχίζει ολοένα και περισσότερο να μοιάζει σαν μια γειτονιά. Έτσι, οι λάτρεις των ταξιδιών ξεκινούν νέες περιπέτειες και η ζήτηση για ταξιδιωτική ασφάλιση σημειώνει σημαντική άνοδο τα τελευταία χρόνια. Η ταξιδιωτική ασφάλιση, από προαιρετικό πρόσθετο ή περιττή πολυτέλεια, έχει εξελιχθεί σε βασικό στοιχείο κάθε ταξιδιού. Αποτελεί ένα «δίχτυ ασφαλείας», προσφέροντας οικονομική προστασία και ηρεμία σε κάθε είδους ταξιδιώτη, από εκείνους που ταξιδεύουν για αναψυχή μέχρι και τους επαγγελματίες με συχνές μετακινήσεις. Ας εξερευνήσουμε την αυξανόμενη τάση της αγοράς ταξιδιωτικής ασφάλισης και γιατί έχει γίνει αναγκαιότητα για τους σύγχρονους ταξιδιώτες. 

Πρώτα από όλα, η κλιμακούμενη δημοτικότητα της ταξιδιωτικής ασφάλισης μπορεί να αποδοθεί στην αυξανόμενη συνειδητοποίηση των απρόβλεπτων κινδύνων που σχετίζονται με τα ταξίδια. Από ιατρικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και ακυρώσεις ταξιδιών έως χαμένες αποσκευές και καθυστερήσεις πτήσεων, οι ταξιδιώτες αναγνωρίζουν την πιθανή οικονομική επιβάρυνση που μπορεί να προκύψει από τέτοιες καταστάσεις. 

Η ταξιδιωτική ασφάλιση λειτουργεί ως «μαξιλάρι ασφαλείας», καλύπτοντας αυτά τα έξοδα και ελαχιστοποιώντας τον αντίκτυπο στο πορτοφόλι του ταξιδιώτη. Πέραν αυτού, η ταξιδιωτική ασφάλιση προσφέρει στον ταξιδιώτη το αίσθημα της ασφάλειας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, γνωρίζοντας ότι μπορεί να απευθυνθεί σε εξειδικευμένα στελέχη με εμπειρία στην άμεση βοήθεια, ικανά να προσφέρουν λύσεις για μικρά ή μεγάλα απρόοπτα που μπορεί να τον φέρουν σε δυσχερή θέση, όλες τις ώρες του 24ώρου, για οποιοδήποτε συμβάν. 

Αξίζει να τονίσουμε ότι η συνεχιζόμενη πανδημία Covid-19 έπαιξε, και συνεχίζει να παίζει, καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της ταξιδιωτικής ασφάλισης. Η πανδημία ανέδειξε τις πιθανές διαταραχές στα ταξιδιωτικά σχέδια και την ανάγκη κάλυψης που σχετίζεται με ακυρώσεις ταξιδιών, ιατρικά έξοδα και απαιτήσεις καραντίνας. Είναι φανερό ότι μετά την πανδημία της Covid-19 προσαρμόζεται. Η προσαρμογή αυτή σχετίζεται κυρίως με τη συνειδητοποίηση της αναγκαιότητας αλλά και με το είδος των προγραμμάτων και των υπηρεσιών που είναι αναγκαίες για τις μετακινήσεις στη σύγχρονη εποχή. Μπορούμε να συμπεράνουμε ότι η αγορά αναζητά περισσότερο συνδυαστικές λύσεις, που μοιάζουν κυρίως με υπηρεσίες παρά με τις παραδοσιακές ασφαλιστικές λύσεις. 

Επιπλέον, η εξελισσόμενη φύση των ταξιδιωτικών προτύπων έχει συμβάλει στην ανάπτυξη της αγοράς ταξιδιωτικής ασφάλισης. Τα backpacking trips και ο διεθνής εθελοντισμός έχουν αποκτήσει τεράστια δημοτικότητα, εκθέτοντας τους ταξιδιώτες σε μοναδικούς κινδύνους. 

Εν κατακλείδι, η τάση της αγοράς ταξιδιωτικής ασφάλισης κινείται ανοδικά λόγω της αυξημένης ευαισθητοποίησης, των επιπτώσεων της πανδημίας Covid-19 και των μεταβαλλόμενων ταξιδιωτικών προτύπων. Εξαιτίας αυτής της τάσης, τώρα είναι η στιγμή που η αγορά και όλοι οι σημαντικοί παράγοντές της πρέπει να υιοθετήσουν τα προγράμματα ταξιδιωτικής ασφάλισης ως ένα μόνιμο και απαραίτητο στοιχείο των ταξιδιωτικών υπηρεσιών που προσφέρουν. 

Αναγνωρίζοντας τις ανάγκες της αγοράς, στην Interamerican έχουμε προσαρμόσει τα παρεχόμενα προγράμματα ταξιδιωτικής ασφάλισης ώστε να καλύπτουμε ένα ευρύ φάσμα ταξιδιωτών με τις κατάλληλες καλύψεις. Ο ταξιδιώτης μπορεί να επωφεληθεί, για παράδειγμα, από το Classic πρόγραμμα ταξιδιωτικής ασφάλισης ή να το συνδυάσει με εκείνο της Ακύρωσης Ταξιδιού. Τα προγράμματά μας Basic, Extra και Super προσφέρουν ευέλικτες λύσεις για όλα τα είδη ταξιδιού, σε Ελλάδα και εξωτερικό. 

Επίσης, στην Interamerican προσφέρουμε λύσεις και στην περίπτωση που η ταξιδιωτική ασφάλιση είναι απαραίτητη για την έκδοση VISA, αλλά και προγράμματα Εισερχόμενου Τουρισμού, καθώς η χώρα μας αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους προορισμούς στον πλανήτη. 

Επιλέξτε την ταξιδιωτική ασφάλιση που σας ταιριάζει και οι άνθρωποι της Interamerican θα φροντίσουν να έχετε ένα ασφαλές, ξέγνοιαστο ταξίδι και να επιστρέψετε ασφαλείς και υγιείς στο σπίτι σας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*