Νίκος Σωφρονάς: “Λαμπρό” το μέλλον της ασφαλιστικής αγοράς

Tο φετινό Insurance Conference με τίτλο «Υποχρεωτική Ασφάλιση: Μπροστά σε νέες προκλήσεις και κίνητρα», έθεσε το θέμα της υποχρεωτικότητας αλλά και των κινήτρων που ο κλάδος της Ιδιωτικής Ασφάλισης ζητά με επιχειρήματα.

Το 16th Insurance Conference #inco23, διοργανώθηκε από την ethosEVENTS σε συνεργασία με το οικονομικό και επιχειρηματικό portal banks.com.gr και το ασφαλιστικό περιοδικό Insurance World και το portal insuranceworld.gr.

Στην παρουσίασή του με τίτλο: «Τάσεις, προκλήσεις και προοπτικές της Ιδιωτικής Ασφάλισης», ο κ. Νίκος Σωφρονάς, Γενικός Διευθυντής του Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών, εκτίμησε ότι το μέλλον της ασφαλιστικής αγοράς είναι λαμπρό. Όπως ανέφερε, οι προοπτικές είναι ευοίωνες εξαιτίας μιας σειράς παραγόντων:

1. Η Ευρώπη χαρακτηρίζεται από γηράσκοντες πληθυσμούς. Στη χώρα μας γηράσκει ο πληθυσμός και βαίνει μειούμενος. Αυτό σημαίνει ότι η προοπτική του υφιστάμενου διανεμητικού συστήματος δεν μπορεί να ανταποκριθεί. Εδώ διαμορφώνεται ένα πεδίο δόξης λαμπρό για τα ανταποδοτικά προγράμματα ασφάλισης.

2. Ενας πληθυσμός που γερνά  με προσδόκιμο ζωής αυξανόμενο, σωρρεύει πολύ περισσότερα θέματα υγείας, που δεν μπορεί ο προϋπολογισμός καμίας χώρας από μόνος του να αντιμετωπίσει. Άρα οι συμπράξεις μεταξύ δομών του κράτους και ιδιωτικής ασφάλισης είναι αναγκαίες.

3. Η παγκόσμια κοινότητα έχει αποφασίσει ότι το οικοσύστημα χρειάζεται να προστατευθεί. Αναδεικνύεται η ανάγκη ασφάλισης από περιβαλλοντικούς κινδύνους. Ηδη αναπτύσσονται σημαντικές συνέργειες με κρατικές δομές.

Οι παράγοντες αυτοί θα συνεισφέρουν αισθητά στην πρόοδο της αγοράς μας στο εγγύς μέλλον. Είμαστε αναγκαίος παράγοντας προόδου της οικονομίας και κοινωνίας της χώρας μας. Εχουμε ψηφιοποιήσει με μεγάλη επιτυχία την λειτουργία μας, πράγμα που δείχνει πόσο ισχυρός είναι ο οργανισμός της ασφαλιστικής αγοράς. Αναπτυχθήκαμε τα τελευταία έτη με σημαντικούς ρυθμούς. Σε αυτό το περιβάλλον θα δημιουργήσουμε προστιθέμενη, πολλαπλασιαστική αξία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*