Ποιοι είναι οι 3 υποψήφιοι του ΣΠΑΤΕ στις εκλογές της Π.Ο.Α.Δ. 

Την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022 διενεργήθηκαν οι Εκλογές του ΣΠΑΤΕ, όπου αναδείχθηκαν πέντε (5) Αντιπρόσωποι για την Ομοσπονδία. Τέσσερις (4) εξ αυτών οι κ.κ. Δημητριάδη Μαρία, Μεταξά Ελευθερία, Νίκος Ζόμπολας και Γιώργος Χατζηγεωργάκης, με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. θέτουν υποψηφιότητα στις Εκλογές της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών ΠΟΑΔ, οι οποίες θα λάβουν χώρα το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023 στον Βόλο. Πιο συγκεκριμένα: 

Για το Δ.Σ. της Π.Ο.Α.Δ. οι: 

– Δημητριάδη–Βιλτανιώτη Μαρία

– Μεταξά Ελευθερία
– Νίκος Ζόμπολας 

Για το Πειθαρχικό Συμβούλιο της Π.Ο.Α.Δ ο: 

  • Γιώργος Χατζηγεωργάκης 

Ο ΣΠΑΤΕ, εύχεται καλή επιτυχία στους υποψηφίους του καθώς και σε όλους τους Συναδέλφους που θέτουν υποψηφιότητα στα όργανα της Ομοσπονδίας καλωσορίζοντας ιδιαίτερα τους νέους υποψήφιους. 

Η Πρόεδρος του ΣΠΑΤΕ κ. Μαρία Δημητριάδη και υποψήφια δηλώνει χαρακτηριστικά: 

«Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους Συναδέλφους μου, οι Εκλογές της Ομοσπονδίας γίνονται για πρώτη φορά με διευρυμένη συμμετοχή Εκλεκτόρων, των 16 σήμερα εγγεγραμμένων Σωματείων και είναι ιδιαίτερα σημαντικές σε μια περίοδο που ο Κλάδος της Διαμεσολάβησης έχει ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε την εκπροσώπηση Ενωμένη, Δυναμική και Διεκδικητική στην προστασία των συμφερόντων τόσο του Διαμεσολαβητή όσο και του Ασφαλισμένου. 

Η Ομοσπονδία αποτελεί σήμερα ένα διευρυμένο πόλο που εκπροσωπεί τους Συναδέλφους από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη. Συγκροτείται από 16 Σωματεία Μέλη στα οποία εκπροσωπούνται από τους Εκλέκτορες, οι Συνάδελφοι μας που δραστηριοποιούνται στις Περιφερειακές Ενότητες Αττικής, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Νοτίου Αιγαίου, Δυτικής Ελλάδος, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Κρήτης. 

Είμαι σίγουρη ότι θα είναι μια εξαιρετικά πετυχημένη εκλογική διαδικασία και το αποτέλεσμα θα σηματοδοτήσει την έναρξη μιας νέας περιόδου της ΠΟΑΔ με κύρια χαρακτηριστικά την εξωστρέφεια, την συμμετοχή όλων των Εκπροσώπων με την ενεργοποίηση των Επιτροπών και της Ολομέλειας των Προέδρων, την δικτύωση όλων των Σωματείων Μελών καθώς και την περαιτέρω διεύρυνση της Ομοσπονδίας. 

Κλείνοντας θα ήθελα να ζητήσω από όλους τους Συναδέλφους μου – Εκλέκτορες να συμμετέχουν στις Εκλογές και με την ψήφο τους να οδηγήσουν την Ομοσπονδία στην επόμενη δημιουργική ημέρα». 

Τα μηνύματα των υποψηφίων

Μαρία Δημητριάδη Ασφαλιστικός Πράκτορας Προέδρος ΣΠΑΤΕ

Αγαπητοί Συνάδελφοι, 

Καταρχάς, εύχομαι η καινούρια χρονιά να σας φέρει προσωπική και οικογενειακή Υγεία και Ευημερία και βεβαίως πολλές Επαγγελματικές Επιτυχίες!!! 

Με αφορμή τις Εκλογές της Ομοσπονδίας θέλω μέσα από αυτήν την επικοινωνία μου να σας καταθέσω την άποψη μου για το μέλλον της Ομοσπονδίας ζητώντας σας να με εμπιστευτείτε και αυτήν την φορά, ώστε όλοι μαζί να προσπαθήσουμε να φτιάξουμε τις συνθήκες για ένα καλύτερο μέλλον της Διαμεσολάβησης. 

Είμαι σίγουρη ότι στους περισσότερους από εμάς υπάρχουν στιγμές και ιδιαίτερα σε δύσκολες και φορτισμένες επαγγελματικά περιόδους, που αναρωτιόμαστε: 

▪ Τι έργο οφείλουμε να παράγουμε όσοι ασχολούμαστε με τα κοινά ;
▪ Εκπροσωπούμε με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο τους Συναδέλφου μας ; 

Με απλά λόγια χρειάζεται να κάνουμε την αυτοκριτική μας και είναι χρήσιμο γιατί μέσα από αυτήν την διεργασία θα διορθώσουμε πιθανά λάθη μας και θα γίνουμε πιο χρήσιμοι και αποτελεσματικοί, θα επαναπροσδιορίσουμε τους στόχους μας, υποστηρίζοντας καλύτερα τις θέσεις και τις απόψεις μας, κατανοώντας σε βάθος τα αληθινά μας κίνητρα και αναγνωρίζοντας ευδιάκριτα τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται. 

Στο σημείο αυτό θα μου επιτρέψετε για τα νεότερα Μέλη της Ομοσπονδίας να κάνω μια σύντομη αναδρομή της πορείας μου στην εκπροσώπηση που ξεκίνησε το 2004, όταν σε ένα πολύ όμορφο ταξίδι της ΕΘΝΙΚΗΣ Ασφαλιστικής, η Συνάδελφος μου Μαρίκα Βικτωράττου με προέτρεψε να ασχοληθώ με τα κοινά του κλάδο μας και στήριξε την συμμετοχή μου στις πρώτες εκλογικές αναμετρήσεις.  pastedGraphic_1.png 

Στα χρόνια που ακολούθησαν απέκτησα γνώση και εμπειρία μέσα από δύσκολες αποφάσεις που κλήθηκα να λάβω. Έμαθα να σέβομαι τις διαφορετικές απόψεις των Συναδέλφων μου, να κατανοώ και να αποδέχομαι την πιθανή απόρριψη μιας πρότασης μου στο Δ.Σ. και να διαχειρίζομαι με επιμονή και υπομονή τις ευκαιρίες που δίνονται. 

Σήμερα νιώθω περήφανη για το επίπεδο της εκπροσώπησης αναγνωρίζοντας όμως ότι έχουμε μακρύ και δύσκολο δρόμο μπροστά μας και πολύ σοβαρά προβλήματα να διαχειριστούμε με κυριότερα 

✓ την ενίσχυση αλλά και την διατήρηση της θέσης μας στην αλυσίδα της Διανομής ✓ τον Αθέμιτο Ανταγωνισμό από το Bancassurance
✓ τις Αθέμιτες Πρακτικές των λοιπών καναλιών διανομής
✓ την καταχρηστικότητα των Συμβάσεων 

✓ την προάσπιση των Εμπορικών Δικαιωμάτων μας 

Η Ομοσπονδία έχει να επιδείξει εξαιρετικό έργο όλα αυτά τα χρόνια προς αυτήν την κατεύθυνση, σήμερα όμως κατά την άποψη μου, ενέργειες όπως ενδεικτικά οι παρακάτω θα συμβάλλουν ώστε να γίνει πιο αποτελεσματική και να ανταποκριθεί ακόμα πιο δυνατά στον ρόλο της: 

    • ✓  Αναδιαμόρφωση της λειτουργίας της με επαγγελματική δομή
    • ✓  Αξιοποίηση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο της ευρωπαϊκής ενημέρωσης που
      λαμβάνει ως μέλος του Bipar
    • ✓  Δημιουργία ισχυρού πόλου που θα μπορεί να επηρεάσει τις αποφάσεις των Φορέων
      της Πολιτείας και του Κλάδου μας
    • ✓  Ενίσχυση των Δεσμών με τα κατά τόπους Επιμελητήρια και Περιφέρειες
    • ✓  Συγκρότηση και Λειτουργία των Επιτροπών και της Ολομέλειας των Προέδρων
    • ✓  Δικτύωση των Μελών
      Προσωπικά δεσμεύομαι, από όποια θέση συμμετέχω στην Ομοσπονδία, είτε ως Μέλος του νέου Δ.Σ. είτε εκπροσωπώντας τους Συναδέλφους μου ως Πρόεδρος του Συλλόγου Ασφαλιστικών Πρακτόρων Ν. Αττική και Μέλος της ΠΟΑΔ, να προσφέρω το μέγιστο των δυνατοτήτων μου στην επίτευξη των στόχων της Ομοσπονδίας.

Ελευθερία Μεταξά: Είμαι και εγώ ένας Ασφαλιστικός Πράκτορας όπως και εσείς! 

Στον χώρο δραστηριοποιούμαι από τα νεανικά μου χρόνια παράλληλα με τις σπουδές μου, ως κόρη Επαγγελματία Ασφαλιστή και ενός εκ των ιδρυτών του Συλλόγου Ασφαλιστικών Πρακτόρων Ν. Αττικής _ ΣΠΑΤΕ. Έχω δει όλη την πορεία της Ασφαλιστικής Αγοράς από το 1988 που ξεκίνησα αποκλειστικά το επάγγελμα μέχρι και σήμερα και συνεχίζω… 

Η θητεία της Ομοσπονδίας έχει πρακτικά λήξει και πρέπει να γίνει ένας απολογισμός τόσο του έργου της, όσο και των συνθηκών που επικράτησαν στον Κλάδο μας την τελευταία 3ετία. 

Οι συνθήκες της αγοράς όπως τις βιώνουμε όλοι μας καθημερινά είναι όλο και πιο πιεστικές και απαιτητικές. Βαλλόμαστε από την οικονομική κρίση, την υγειονομική κρίση, τον αθέμιτο ανταγωνισμό ο οποίος κάθε μέρα γίνεται όλο και μεγαλύτερος και πολυπλοκότερος. 

Είναι όμως προς όλους το ίδιο ; ή ισχύουν δύο μέτρα και δύο σταθμά ; 

Παράλληλα οι Ασφαλιστικές Εταιρείες δίνουν μια εικόνα στην οποία προσπαθούν να μεταφέρουν ευθύνες και εργασίες σε τρίτους προκειμένου να μην βρεθούν σε καμία περίπτωση αυτές υπεύθυνες, για το οτιδήποτε και γενικά είναι φανερό ότι επιχειρούν να καλύπτονται πίσω από τα ψιλά γράμματα. 

Άλλαξαν τα τελευταία χρόνια τις συμβάσεις των Ασφαλιστικών Πρακτόρων με νέες και μέσα από αυτές τους δόθηκε η ευκαιρία να προσθέσουν πολλά νέα στοιχεία, που μας μεταφέρουν ευθύνες και υποχρεώσεις. Μπορεί ο καθένας μόνος του να πει ότι δεν θα την υπογράψει ; 

Μήπως ήρθε η ώρα οι συμβάσεις να είναι ελεγμένες, σαφείς και κατανοητές και να ανταποκρίνονται και στις δικές μας προσδοκίες ; Μήπως θα έπρεπε να υπάρχει ένας κεντρικός έλεγχος ; 

Αυτά είναι μερικά μόνο από τα θέματα που θα πρέπει να απασχολήσουν έντονα την Ομοσπονδία την επόμενη 3ετία με συνεχή παρακολούθηση και επιμονή και όχι αποσπασματικά. 

Είμαι βέβαιη πως μπορούμε να κάνουμε τα σωστά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση γιατί έχουμε τη Θέληση και το Όραμα και γιατί μέσα από την ενασχόληση μου με τα κοινά ως Μέλος του Δ.Σ. του ΣΠΑΤΕ για πάνω από 12 χρόνια, γνωρίζω ότι έχουμε αποδείξει τόσο σε Φορείς όσο και σε Σωματεία αλλά και τον Επαγγελματικό μας χώρο γενικότερα ότι έχουμε τον βηματισμό που χρειάζεται για να υλοποιούμε με επιτυχία τους στόχους που θέτουμε. 

Η υποστήριξη σας είναι απαραίτητη για να γίνει η Ομοσπονδία όχι μόνο μεγάλη σε μέγεθος αλλά κυρίως δυνατή. Ενωμένοι μόνο μπορούμε να πετύχουμε! 

Nίκος Ζόμπολας

Αγαπητοί Συνάδελφοι, 

Καλή Χρονιά με Υγεία και Επαγγελματική Πρόοδο !!! 

Πέρασαν άλλα 3 χρόνια θητείας της ΠΟΑΔ. Προστέθηκαν ακόμα κάποια λιθαράκια στην Κλαδική μας Εκπροσώπηση και στην Ομοσπονδία μας, που θέλουμε και μπορούμε να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στους Θεσμικούς Φορείς, εκπροσωπώντας όλη την Ελλάδα. 

Γίνεται σημαντική προσπάθεια τα τελευταία χρόνια, αυξάνοντας τον αριθμό των εγγεγραμμένων Μελών μας σε σημαντικό αριθμό και συνεχίζοντας με τον ίδιο ρυθμό και λογική. 

Θεωρούμε πλέον ότι η Ομοσπονδία μας μπορεί και πρέπει να ανεβεί αρκετά επίπεδα με εξωστρέφεια και να γίνουν κινήσεις που θα μας δυναμώσουν κι άλλο γιατί χρειάζεται η παρουσία μας, στα κέντρα αποφάσεων για την ενδυνάμωση του κλάδου μας. 

Θέτω υποψηφιότητα στις εκλογές ΠΟΑΔ, με την εμπειρία της ενασχόλησης με τα κοινά ποικιλοτρόπως, ως μέλος Επιτροπών σε Υπουργεία, πρώην υποψήφιος στο ΕΕΑ και νυν Αντιδήμαρχος Αγίας Παρασκευής, μαζί όλοι να ανεβάσουμε επίπεδα την παρουσία της ΠΟΑΔ και να αναπτύξουμε πρωταγωνιστικό ρόλο στους θεσμούς της Ιδιωτικής Ασφάλισης. 

Καλή δύναμη σε όλους τους συναδέλφους και καλή αντάμωση ! 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*