Πυρκαγιές: Σε εγρήγορση οι ασφαλιστικές για καταγραφές, εξυπηρέτηση, αποζημιώσεις

Απέναντι στις καταστροφικές συνέπειες των πυρκαγιών βρίσκονται για μια ακόμη φορά πολίτες, επιχειρήσεις, περιβάλλον και κοινωνία γενικότερα, όπως αποτυπώθηκε και στις πυρκαγιές της Πεντέλης αλλά και σε όσες λαμβάνουν χώρα και ανά την Επικράτεια.

Δίπλα στους πληγέντες ασφαλισμένους και τη κοινωνία βρίσκεται ο ασφαλιστικός κλάδος. Τα επιτελεία των ασφαλιστικών και οι άνθρωποι της διαμεσολάβησης παραμένουν σε εγρήγορση, έχοντας συσσωρευμένη εμπειρία απο απρόσμενα γεγονότα και πυρκαγιές αυτή τη περίοδο του χρόνου.

Αν και έχουν ήδη αναφερθεί καταστροφές σε σπίτια, επιχειρήσεις και περιουσίας απαιτείται ακόμη χρόνος για τις ακριβείς καταγραφές. Ωστόσο από τη πλευρά τους οι ασφαλιστικές θέτουν υψηλά το πήχη και θέτουν σε προτεραιότητα τους εν λόγω πληγέντες και ιδιαίτερα στη καταβολή αποζημιώσεων όσων το δικαιούνται.

Ήδη ανακοινώθηκαν οι πρώτες πρωτοβουλίες και η ενεργοποίηση των έκτακτων μηχανισμών στήριξης με στόχο την όσο δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση. Ενδεικτικά:

Εθνική Ασφαλιστική: Άμεσες ενέργειες για τους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές σε Βόρεια και Ανατολική Αττική

Η Εθνική Ασφαλιστική, ανταποκρινόμενη άμεσα στην ανάγκη στήριξης των ασφαλισμένων της που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές σε Βόρεια και Ανατολική Αττική (Πεντέλη, Νέα Πεντέλη, Ανθούσα, Γέρακας, Διώνη, Παλλήνη, Ντράφι) προβαίνει στις παρακάτω ενέργειες ανακούφισής τους:

-Απόλυτη προτεραιότητα στην καταβολή ασφαλιστικών αποζημιώσεων που αφορούν σε ζημιές στις πληγείσες περιοχές.

-Διευκόλυνση στην πληρωμή των ασφαλίστρων. Ειδικότερα, τα ασφάλιστρα των συμβολαίων κλάδων Ζωής και Περιουσίας που βρίσκονται σε ισχύ και αφορούν ασφαλισμένους μας, ιδιώτες ή επιχειρήσεις, με κατοικία ή έδρα στις παραπάνω περιοχές, και τα οποία πρέπει να καταβληθούν από 15/07/2022 έως 15/09/2022 μπορούν να εξοφληθούν έως την 31/12/2022 χωρίς καμία πρόσθετη επιβάρυνση και ασφαλώς χωρίς κάποια επίπτωση στην ισχύ των συμβολαίων για το διάστημα αυτό.

-Λειτουργία της ειδικής γραμμής επικοινωνίας 210-9099600 για την εξυπηρέτηση των ανωτέρω περιπτώσεων 24 ώρες το 24ωρο.

Οι ενδιαφερόμενοι για τη χρήση των μέτρων στήριξης μπορούν να απευθύνονται άμεσα στην παραπάνω γραμμή επικοινωνίας, που θα παρέχει συμπληρωματικές πληροφορίες και θα υποδέχεται τα αιτήματα των πληγέντων.

Η Groupama Ασφαλιστική στο πλευρό των πληττόμενων από τις πυρκαγιές ασφαλισμένων της

Διαχρονική δέσμευση της Groupama Ασφαλιστικής είναι να βρίσκεται Σίγουρα Δίπλα τόσο στους ασφαλισμένους της, ειδικά στις περιπτώσεις που το έχουν περισσότερο ανάγκη, όσο και στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας σε κρίσιμες στιγμές. Σε αυτές τις δύσκολες ώρες που η Ελλάδα δοκιμάζεται από μεγάλες πυρκαγιές σε πολλά διαφορετικά μέτωπα, η Groupama Ασφαλιστική προχωρά σε μία σειρά πρωτοβουλιών για την ταχύτερη εξυπηρέτηση και ανακούφιση των πληττόμενων ασφαλισμένων της.

Πιο συγκεκριμένα, η Εταιρεία έχει ήδη ενεργοποιήσει δύο γραμμές εξυπηρέτησης (6955696760 και 6947834828) των αιτημάτων αποζημίωσης και αποκατάστασης ζημιών από πληγείσες περιοχές της χώρας, τα οποία λαμβάνουν απόλυτη προτεραιότητα. Εξειδικευμένοι συνεργάτες βρίσκονται στη διάθεση των πυρόπληκτων πελατών της για καταγραφή ζημιών και την αντίστοιχη ταχεία προώθηση των αιτημάτων τους με σκοπό την αμεσότερη ικανοποίηση τους.

Επιπλέον, με απόφαση της διοίκησης της Groupama Ασφαλιστικής:

H διαδικασία ανανέωσης ασφαλιστηρίων συμβολαίων των κλάδων Πυρός και Αυτοκινήτου για όσους ασφαλισμένους επλήγησαν με ολική καταστροφή της πρώτης τους κατοικίας τις τελευταίες 24 ώρες, πραγματοποιείται απευθείας από την εταιρεία χωρίς καμία περαιτέρω χρέωση, μέχρι τις 31/12/2022.
Με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στους ανθρώπους που την εμπιστεύονται και αυτή τη στιγμή δοκιμάζονται, η Groupama Ασφαλιστική δεσμεύεται για την ταχύτερη και πληρέστερη εξυπηρέτησή τους. Η διοίκηση και τα στελέχη της Εταιρείας δηλώνουν την αμέριστη συμπαράστασή τους σε όλους τους συμπολίτες που περνούν δύσκολα αυτές τις στιγμές και εύχονται από καρδιάς οι πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια να τεθούν άμεσα υπό έλεγχο.

Η Generali για τις πυρκαγιές: Ενεργοποιεί το Μηχανισμό Έκτακτης Υποστήριξης

Το Μηχανισμό Έκτακτης Υποστήριξης με στόχο την έγκαιρη και αποτελεσματική ανταπόκριση στις ζημιές που έχουν υποστεί οι περιουσίες των ασφαλισμένων της, λόγω των πυρκαγιών ενεργοποιεί η Generali. Ειδικότερα όπως αναφέρεται στα τελευταία νέα του site της εταιρείας

“Ασφαλίσεις Κατοικίας & Επιχειρήσεων

-Παρέχουμε συμβουλές στους ασφαλισμένους μας και πραγματοποιούμε άμεση επιθεώρηση της ζημιάς

-Επιταγχύνουμε τη διαδικασία αποζημίωσης και καταβάλουμε άμεσα προκαταβολές μετά την αναγγελία και την αυτοψία της ζημιάς

-Επιπλέον, παρέχουμε τις παρακάτω υπηρεσίες σε ασφαλιστήρια με κάλυψη Τεχνικής Βοήθειας:

*Διαμονή σε ξενοδοχείο

Έξοδα φύλαξης της ασφαλισμένης κατοικίας/ επιχείρησης

Έξοδα ασθενοφόρου

Ψυχολογική υποστήριξη σε περίπτωση ζημιάς εξαιτίας κλοπής, πυρκαγιάς, ολικής καταστροφής

Ασφαλίσεις Αυτοκινήτου

Μειώνουμε το χρόνο εκτίμησης των ζημιών με την εφαρμογή της εξ’ αποστάσεως πραγματογνωμοσύνης

Προχωράμε σε άμεση αποζημίωση, αναλαμβάνοντας πλήρως τη διαδικασία των αιτημάτων, απαλλάσσοντας τους ασφαλισμένους μας από κάθε έγνοια

Για να ενεργοποιήσετε τις προσφερόμενες από το ασφαλιστήριό σας υπηρεσίες, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και οι Υπηρεσίες Άμεσης Στήριξης σε περίπτωση ζημιάς, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας 24/7 στο τηλέφωνο 210 8096100″.

*Αναμένονται και άλλες ανακοινώσεις με περισσότερες λεπτομέρειες από ασφαλιστικές εταιρείες, ενώ ήδη ενημερώσεις γίνονται από τις εταιρείες μέσω των social media και με άλλα κανάλια επικοινωνίας Συνεργατών και Πελατών.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*