Π. Τσακλόγλου στο inco22: Ο ασφαλιστικός κλάδος επιτελεί διαχρονικά έναν κοινωνικό ρόλο

Όλες οι εξελίξεις στην ελληνική αγορά ιδιωτικής ασφάλισης τίθενται επί τάπητος στο 15th Insurance Conference, το οποίο ξεκίνησε τις εργασίες του στις 9 Ιουνίου 2022, με γενικό τίτλο «Μια νέα εποχή για την ασφαλιστική αγορά».

Το συνέδριο διοργανώνεται από την ethosEVENTS, το οικονομικό & επιχειρηματικό portal banks.com.gr, το ασφαλιστικό περιοδικό Insurance World και το portal insuranceworld.gr και διεξάγεταιυβριδικά στο ξενοδοχείο Divani Caravel και με παράλληλη ζωντανή μετάδοση μέσα από το LiveOn Expo Complex, το σύγχρονο τρισδιάστατο συνεδριακό και εκθεσιακό κέντρο της LiveOn.

Θεσμικό χαιρετισμό απηύθυνε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Πάνος Τσακλόγλου. 

“Το παρόν συνέδριο διεξάγεται στη σκιά πολέμου και της ενεργειακής κρίσης. Ζούμε σε έναν επικίνδυνο κόσμο. Ο ασφαλιστικός κλάδος επιτελεί διαχρονικά έναν κοινωνικό ρόλο” τόνισε ο υφυπουργός.

Η δημογραφική γήρανση και το αναδιανεμητικό σύστημα έφτασαν στα όριά τους, δεν είναι πλέον είναι αρκετό. Όλες οι άλλες χώρες της ΕΕ πήραν έγκαιρα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ενίσχυσαν επίσης τον κεφαλαιοποιητικό πυλώνα του συστήματος τους. Η Ελλάδα τώρα μπαίνει σε αυτή την τροχιά με την σταδιακή μετατροπή της επικουρικής ασφάλισης από διανεμητική σε κεφαλαιοποιητική με την λειτουργία του ΤΕΚΑ από την 1/1/2022.

“Προχωράμε σε μία σημαντική μεταρρύθμιση στον πρώτο πυλώνα ασφάλισης. 

Χρειαζόμαστε περισσότερες αποταμιεύσεις. Ο 2ος και 3ος πυλώνας είναι απαραίτητα συμπληρώματα του 1ου πυλώνα. Οι προοπτικές ανάπτυξης του κλάδου είναι ευοίωνες.

Η κυβέρνηση στηρίζει την ανάπτυξη του ασφαλιστικού κλάδου” τόνισε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*