Από αριστερά: Δημήτρης Τσεσμετζόγλου, Ιωάννης Στουρνάρας, David Howden

Τι είπαν Δ. Τσεσμετζόγλου και David Howden στις συναντήσεις με Γρ. Δημητριάδη και Γ. Στουρνάρα

Τη πρόθεση του Ομίλου Howden να συνεχίσει να επενδύει δυναμικά στη χώρα μας – σε συνέχεια των 4 σημαντικών εξαγορών που έχουν ήδη ολοκληρωθεί έκαναν γνωστό στο Γενικό Γραμματέα του Γραφείου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, κ. Γρηγόρη Δημητριάδη οι David Howden και Δημήτρης Τσεσμετζόγλου

Ο ιδρυτής και CEO του Howden Group, και ο κ. Δημήτρης Τσεσμετζόγλου, CEO Howden Ελλάδος πραγματοποίησαν την εν λόγω επίσκεψη στο πλαίσιο της παρουσίαςς του David Howden στην Ελλάδα, με την ευκαιρία της επίσημης μετονομασίας της ελληνικής θυγατρικής του Ομίλου σε Howden Ελλάδος, αλλά και την περαιτέρω διεύρυνση της επενδυτικής στρατηγικής στη χώρα μας, η οποία από το 2018 βρίσκεται στο επίκεντρο της αναπτυξιακής πολιτικής της Howden.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν οι δυνατότητες της ελληνικής, αλλά και της διεθνούς ασφαλιστικής κοινότητας, πάντα σε συνεργασία με τις κυβερνήσεις, να συμβάλλει στην οικονομική ανακούφιση πολιτών και επιχειρήσεων από τις επιπτώσεις των φυσικών καταστροφών. Συγκεκριμένα, ο David Howden αναφέρθηκε και στις πρωτοβουλίες της Howden σε ό,τι αφορά στο επίμαχο θέμα της κλιματικής αλλαγής.

Από αριστερά: David Howden, Γρηγόρης Δημητριάδης, Δημήτρης Τσεσμετζόγλου

Ο Όμιλος συμμετέχει ενεργά στον παγκόσμιο διάλογο και στο πλαίσιο της 26ης Διάσκεψη Κορυφής για το Κλίμα (2021), η Howden σε συνεργασία με τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό εξέδωσε το πρώτο παγκοσμίως παραμετρικό ομόλογο, που θα χρηματοδοτήσει την αποκατάσταση των καταστροφών από ηφαιστειακές εκρήξεις.

Πρόκειται για μία καινοτόμα πρωτοβουλία, η οποία -μέσω προηγμένων μοντέλων blockchain τεχνολογίας-, διασφαλίζει τη βέλτιστη διαχείριση και κατανομή των πόρων για την ανακούφιση των πληγέντων και την αποκατάσταση των συνθηκών βιώσιμης ανάπτυξης.

Τετ α τετ με τον διοικητή της ΤτΕ, κ. Γιάννη Στουρνάρα

Στη συνέχεια, οι κ. κ. David Howden και Δημήτρης Τσεσμετζόγλου συναντήθηκαν με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Ιωάννη Στουρνάρα. Στο πλαίσιο της συνάντησης έγινε ανταλλαγή απόψεων για το «κύμα» εξαγορών και συγχωνεύσεων που παρατηρείται, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στις διεθνείς ασφαλιστικές αγορές, τάση που συνεχώς διευρύνεται και εντείνεται και στις εταιρίες ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.

Ο Διοικητής της ΤτΕ και οι συνομιλητές του είχαν την ευκαιρία να αναφερθούν  στις διεθνείς οικονομικές και ανθρωπιστικές επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία, καθώς και στις επιμέρους συνέπειες που προκύπτουν για τον ασφαλιστικό κλάδο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*