Αστική Ευθύνη: Ένα podcast της ΕΑΕΕ για το ρόλο και τα οφέλη της Ασφάλισης D&O

Η Ασφάλιση Ευθύνης Στελεχών Διοίκησης αφορά διευθυντές και στελέχη μίας επιχείρησης έναντι απαιτήσεων τρίτων (πελατών, προμηθευτών, μετόχων, εργαζόμενων, αρμοδίων αρχών) ή έναντι της εταιρείας τους.

Οι οικονομικοί κίνδυνοι που αντιμετωπίζουν διευθυντές και στελέχη στο πλαίσιο της εργασίας τους, είναι συχνοί και σε πολλές περιπτώσεις ιδιαιτέρως δαπανηροί.

Σε περίπτωση αγωγής ή διεξαγωγής έρευνας εναντίον τους, οι εργοδότες τους ενδέχεται να μην έχουν την οικονομική ή νομική δυνατότητα προκειμένου να τους υπερασπιστούν, ή ακόμα και να μην προτίθενται. Μία καταδικαστική απόφαση από την άλλη, μπορεί να έχει και σοβαρές επαγγελματικές συνέπειες.

Η Επιτροπή Αστικής Ευθύνης και Επαγγελματικών Ευθυνών της ΕΑΕΕ συνεχίζει τον κύκλο σύντομων, ενημερωτικών podcasts, με εξειδικευμένα θέματα.

Το τρίτο podcast, με το πολύ ενδιαφέρον θέμα «Ασφάλιση Ευθύνης Διευθυνόντων – D&O», παρουσιάζουν ο καθηγητής Δρ. Αντώνιος Τσαβδαρίδης, Εταίρος στη Δικηγορική Εταιρεία “Ρόκας” και ο κ. Ιωάννης Μωραΐτης , μέλος της Επιτροπής.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*