Παραγωγή Ασφαλίστρων: Κάμψη 1,3% στο τρίμηνο, βελτίωση σε επιμέρους μεγέθη

Ελαφρώς χαμηλότερη είναι η κάμψη στη στην ασφαλιστική αγορά σε επίπεδο παραγωγής ασφαλίστρων για το πρώτο τρίμηνο, σε σχέση με το πρώτο δίμηνο, εν μέσω των δύσκολων συνθηκών που επικρατούν στην εγχώρια οικονομία και τις διεθνείς αγορές.

Συγκεκριμένα, η παραγωγή κινείται πτωτικά κατά 1,3% στο πρώτο τρίμηνο του έτους, με ελαφρώς βελτιωμένη εικόνα (-1,6% τη περίοδο Ιανουάριος – Φεβρουάριος), με 1,066 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΑΕΕ.

Στο ίδιο μοτίβο, οι δυσκολίες παραμένουν στο Κλάδο Ζωής ο οποίος καταγράφει πτώση 9,7% στα 468,37 εκατ. ευρώ – ελαφρώς μικρότερη σε σχέση με το πρώτο δίμηνο του 2022 (-10,7%).

Ανοδικά συνεχίζουν να κινούνται οι Ασφαλίσεις Ζωής συνδεδεμένες με Επενδύσεις (Unit Linked), σαφώς όμως με μικρότερη δυναμική (+15,8%)

 

Θετικό είναι το πρόσημο στο Κλάδο Ζημιών με 6,5% αυτή τη φορά (+7,1%) στο πρώτο δίμηνο με τη παραγωγή να διαμορφώνεται στα 597,5 εκατ. ευρώ.

Ξεχωρίζει η περαιτέρω άνοδος στην Αστική Ευθύνη Χερσαίων Οχημάτων κατά 1,6%. Το πρώτο δίμηνο του έτους είχε ξεκινήσει μια μικρή ανάταση στη παραγωγή (0,8%)

Σταθερά ανοδικά ο κλάδος Ασθενειών και η Βοήθεια με άνοδο 10,6% και 9,4% για το πρώτο τρίμηνο, ενώ οι Εγγυήσεις σημειώνουν άνοδο 675,9%.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*