EEA: Στο προσκήνιο τα προβλήματα που απασχολούν τις ΜμΕ

Με επιτυχία διεξήχθη η τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών με τη συμμετοχή των Γενικού Γραμματέα Εμπορίου κ. Σωτήρη Αναγνωστόπουλου και δεκάδων εκπροσώπων Εμπορικών Συλλόγων και ΕΒΕ της Αττικής.

Όλοι οι συμμετέχοντες, κατά τη διάρκεια των 2,5 ωρών της τηλεδιάσκεψης, είχαν την ευκαιρία να θέσουν τα ζητήματα που απασχολούν τους Εμπόρους και Επαγγελματίες της περιοχής τους προς τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου, ο οποίος απάντησε λεπτομερώς σε κάθε θέμα και ερώτημα που τέθηκε.

Μεταξύ των ζητημάτων που τέθηκαν ήταν το ενεργειακό κόστος, η δημιουργία συνθηκών αθέμιτου ανταγωνισμού προς όφελος μεγάλων επιχειρήσεων όπως τα σούπερ μάρκετ, οι υψηλοί φόροι στα καύσιμα, η περιορισμένη οικονομική ενίσχυση από την Πολιτεία την περίοδο της πανδημίας, η άμεση ανάγκη αντιμετώπισης των συσσωρευμένων κορονοχρεών, η ανάγκη παράτασης των υποχρεώσεων της πανδημίας κ.λπ.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και αναφέρθηκε στην προσπάθεια του Επιμελητηρίου να στηρίξει ενεργά τους Εμπορικούς Συλλόγους και τις ΕΒΕ, σε κάθε περιοχή της αρμοδιότητάς του. Σε αυτό το πλαίσιο διοργανώθηκε και η τηλεδιάσκεψη με τον Γ.Γ.Ε. ώστε να υπάρχει απευθείας επαφή της βάσης των Εμπόρων με τον κ. Αναγνωστόπουλο, καθώς από τη συγκεκριμένη Γραμματεία ξεκινούν και περνούν πολλά ζητήματα που αφορούν στους Εμπόρους και τους Επαγγελματίες. Παράλληλα, ο κ. Χατζηθεοδοσίου ενημέρωσε τους εκπροσώπους των Εμπορικών Συλλόγων και των ΕΒΕ για τη στήριξη που παρέχει το Ε.Ε.Α., τόσο μέσω οικονομικής ενίσχυσης ύψους 1.000€ για το 2022 όσο και μέσω της προσφοράς εξοπλισμού γραφείου ώστε να μπορούν να υποστηρίξουν αποδοτικότερα τα μέλη τους.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και μέλος της Διοικητικής Επιτροπής του Ε.Ε.Α. κ. Γιώργος Καββαθάς αναφέρθηκε στην πολυεπίπεδη συνεργασία με την Γ.Γ.Ε., καθώς και στις δράσεις του Επιμελητηρίου προς όφελος των μελών του.

Ο Αντιπρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Νίκος Γρέντζελος αναφέρθηκε στη δωρεάν δημιουργία site και eshop από το Επιμελητήριο για τα μέλη του, αλλά και στη δυνατότητα συνεργασίας με την Γ.Γ.Ε. ώστε να υπάρχει διαβούλευση με τους Εμπορικούς Συλλόγους και τις ΕΒΕ πριν ολοκληρωθούν τα νέα νομοσχέδια που προετοιμάζονται για τον Καταναλωτή.

Ο Αντιπρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Νίκος Κογιουμτσής έθεσε σειρά ζητημάτων προς τον Γ.Γ.Ε., αναφερόμενος ειδικά στο θέμα των τουριστικών καταστημάτων και στο κενό στήριξης κατά τη διάρκεια της Πανδημίας. Ένα σοβαρό ζήτημα που ο Γ.Γ.Ε.. στηρίζει, αναμένοντας τις αποφάσεις του Υπουργείου Τουρισμού.

Ο Γενικός Γραμματέας του Ε.Ε.Α. κ. Δημήτρης Γαβαλάκης τόνισε την ανάγκη στενότερης συνεργασίας των μερών προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις του μέλλοντος και η προσαρμογή των μικρών επιχειρήσεων στις απαιτήσεις της νέας εποχής.

Ο Οικονομικός Επόπτης του Ε.Ε.Α. κ. Παναγιώτης Παντελής έθεσε στον κ. Αναγνωστόπουλο μία σειρά από θέματα που άπτονται έμμεσα και άμεσα των αρμοδιοτήτων της Γ.Γ.Ε. και αφορούν μεταξύ άλλων τον ΦΠΑ και τις Επιστρεπτέες Προκαταβολές.

 

ΟΝΟΜΑ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑ
Πασαμήτρος Αγγελος Εμπορικός & Βιοτεχνικός Σύλλογος Σπετσών Πρόεδρος
Κροκίδης Γεώργιος Εμπορικός Επιχειρηματικός Σύλλογος Ζωγράφου Πρόεδρος
Καφούνης Σταύρος Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών Πρόεδρος
Βαρβιτσιώτη Μυρτώ Εμπορικός Σύλλογος Αρτέμιδας Πρόεδρος
Πιλτσής Νεκτάριος Εμπορικός Σύλλογος Διονύσου Πρόεδρος
Μπιρλής Αθανάσιος Εμπορικός Σύλλογος Ηλιούπολης Πρόεδρος
Χύτου Ιωάννα Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου Αττικής – ΕΕΣΗΑ Αντιπρόεδρος
Μαντέλος Παύλος Εμπορικός Σύλλογος Ίλιον Πρόεδρος
Γρίβας Οδυσσέας Εμπορικός Σύλλογος Καλλιθέας Μέλος Δ.Σ.
Πέτσας Νίκος Εμπορικός Σύλλογος Κερατσινίου Δραπετσώνας Πρόεδρος
Χρονοπούλου Έλενα Εμπορικός Σύλλογος Κηφισιάς Ειδικός Γραμματέας
Νουβελόγλου Ευστάθιος Εμπορικός Σύλλογος Νέας Ιωνίας Πρόεδρος
Ασημάκος Γιώργος Εμπορικός Σύλλογος Νέας Σμύρνης Πρόεδρος
Τσίνος Θανάσης Εμπορικός Σύλλογος Νίκαιας Πρόεδρος
Μαλλινάκης Ιωάννης Εμποροεπαγγελματιοβιοτεχνικός Σύλλογος Λαυρίου ΕΡΜΗΣ Πρόεδρος
Μενδρινού Μαίρη Ένωση Εμπόρων – Βιοτεχνών & Επαγγελματιών Περάματος Πρόεδρος
Τούντα Πολυξένη Ένωση Εμπόρων Βιοτεχνών Και Επαγγελματιών Σπάτων Πρόεδρος
Βασιλειάδης Στέλιος Ένωση επαγγελματιών – Βιοτεχνών & Εμπόρων Αιγάλεω Πρόεδρος
Πατσιώτη Ανθή Ένωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών Και Εμπόρων Καλλιθέας Πρόεδρος
Σερμενιάδης Παναγιώτης Ένωση Επαγγελματιών Εμπόρων Βιοτεχνών Παιανίας & Γλυκών Νερών Πρόεδρος
Χαραμής Ευάγγελος Ένωση Επαγγελματοβιοτεχνών Έμπορων Ραφήνας Πρόεδρος
Φυτέα Χριστίνα Επιτροπή Γυναικείας Επιχειρηματικότητας Ε.Ε.Α. Πρόεδρος
Καπλάνης Ιάσωνας Σύνδεσμος Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Αχαρνών (ΣΕΒΑ) Πρόεδρος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*