Στοίχημα η εξωστρέφεια για το ελληνικό επιχειρείν. Ο ρόλος της τεχνολογίας

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου με τον Πρέσβη της Αιγύπτου στην Ελλάδα Ph.D Hamdi Saleh.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η  ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων στην Αίγυπτομε απώτερο στόχο του Προέδρου της Κ.Ε.Ε.Ε. & του Ε.Ε.Α. να επεκταθούν και σε όλες τις αραβικές χώρες.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην εξάπλωση των επιχειρηματικών δράσεων  και της εμπορικής δραστηριότητας μεταξύ των δύο χωρών με σκοπό την τόνωση και ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας , το “άνοιγμα” των ελληνικών επιχειρήσεων αλλά και την προώθηση των ελληνικών προϊόντων προς τον αραβικό κόσμο και τις αγορές του.

Ο Πρέσβης της Αιγύπτου στην Ελλάδα,  είπε στον Πρόεδρο της Κ.Ε.Ε.Ε. & του Ε.Ε.Α. πως υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες αλλά και ευκαιρίες  για το “άνοιγμα” των ελληνικών επιχειρήσεων στην Αίγυπτο. Ο Ph.D Hamdi Saleh έκανε ανοιχτή πρόσκληση στον κ. Χατζηθεοδοσίου να επισκεφτεί τη χώρα του ενώ παράλληλα πρότεινε να πραγματοποιηθεί ελληνική βραδιά επιχειρηματικότητας στο Κάιρο.

Σε δήλωσή του μετά το πέρας της συνάντησης ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Ε.Ε. τόνισε: «Ξεκινούν από σήμερα επαφές με εκπροσώπους κρατών, με στόχο την αναζήτηση ευκαιριών σε επίπεδο συνεργασίας των επιχειρήσεων μας. Η αρχή έγινε με την Αίγυπτο και θα ακολουθήσουν συναντήσεις με Πρέσβεις και από άλλες χώρες. Η εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική για το μέλλον τους και κατ΄επέκταση για την πορεία της οικονομίας μας. Η ΚΕΕΕ θα συνεχίσει να εργάζεται για την ουσιαστική στήριξη του επιχειρείν και την προώθηση των ελληνικών προϊόντων σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Σε μία εποχή που η τεχνολογία βοηθά να επεκτείνουμε τους ορίζοντες μας, δεν πρέπει να μένουμε εγκλωβισμένοι σε τακτικές του παρελθόντος. Ευκαιρίες υπάρχουν και εμείς θα τις αναζητήσουμε».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*