Αυξήθηκαν οι ζημιές από ανασφάλιστα το τελευταίο δίμηνο του 2021

Αυξήθηκαν οι ζημιές από ανασφάλιστα οχήματα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Επικουρικού (Επικουρικό Κεφάλαιο Ασφάλισης Ευθύνης από Ατυχήματα Αυτοκινήτων) που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Η αύξηση καταγράφηκε και τον Νοέμβριο αλλά και τον Δεκέμβριο σε σχέση με τους αντίστοιχους μήνες του 2020. Αν και η αύξηση είναι μικρή, εκτιμάται πως τα ατυχήματα – και από ανασφάλιστα – είναι περισσότερα αλλά δεν έχουν καταγραφεί επισήμως.

Συνολικά οι αναγγελθείσες ζημιές από ανασφάλιστα το 2021 ανήλθαν στις 1264 έναντι 1259 προηγουμένως, όμως τους τελευταίους δυο μήνες η αύξηση ήταν μεγαλύτερη: 139 τον Δεκέμβριο(100 Δεκέμβριος 20′) και 106 τον Νοέμβριο (91 τον Νοέμβριο του 20′)

Σε κάθε περίπτωση, φέτος υπάρχουν προσδοκίες για εξομάλυνση του γνωστού φαινομένου με τα ανασφάλιστα ΙΧ στους ελληνικούς δρόμους με τις υπηρεσίες της ΑΑΔΕ (My Car κλπ)

διαβάστε: Έρχεται ο Big Brother για τα ανασφάλιστα οχήματα

Στο παρακάτω πίνακα, καταγράφονται τα στοιχεία από το Επικουρικό. Όπως έχει επισημανθεί, την περίοδο των lockdown τόσο το 2020 όσο και το 2021 αποτυπώνεται αύξηση στα ατυχήματα με ανασφάλιστα οχήματα.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*