ΣΑΔΧ: Χρηστική πληροφόρηση για διαμεσολαβητές σε 2 βασικά θέματα

Χρηστική πληροφόρηση σε δύο βασικά θέματα που ενδιαφέρουν ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές και ασφαλισμένους δίνει ο Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών  Χανίων.

Αναλυτικά:

Τήρηση μέτρων ασφαλείας στα οδικά δίκτυα

Εφίσταται  η προσοχή στους οδηγούς για την τήρηση των μέτρων οδικής και υγειονομικής ασφάλειας, κυρίως στο εθνικό οδικό δίκτυο αλλά και στην κίνηση των οχημάτων εν γένει. Η Τροχαία επιτηρεί με κάμερες, περιπολικά και drones το εθνικό δίκτυο και βεβαιώνονται πρόστιμα που αφορούν παραβάσεις του ΚΟΚ, μη χρήση ζωνών ασφαλείας ακόμη και μη χρήση μάσκας προστασίας. Εξαίρεση από την υποχρέωση χρήσης μάσκας προβλέπεται μόνο όταν οι επιβαίνοντες είναι σύζυγος ή συμβιών με τον/την οδηγό και συγγενείς α’ και β’ βαθμού.

Ενεργοποίηση πλατφόρμας ‘’Μy Auto’’ και ‘’Audit Car’’

Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης θα θέσει σε λειτουργία την ψηφιακή πλατφόρμα My Auto και Audit Car, μέσω των οποίων τόσο οι ιδιοκτήτες οχημάτων όσο και οι ελεγκτικές αρχές θα έχουν άμεση πρόσβαση σε στοιχεία που αφορούν το σύνολο των οχημάτων. Ενδεικτικά θα υπάρχει άμεση ενημέρωση για το αν ένα όχημα έχει περάσει ΚΤΕΟ, αν έχουν πληρωθεί τα τέλη κυκλοφορίας και αν είναι ασφαλισμένο. Επίσης θα υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με την ημερομηνία έκδοσης και ανάκλησης της άδειας κυκλοφορίας, την τυχόν θέση του οχήματος σε προσωρινή ακινησία και την τυχόν ένταξη του στο Μητρώο Κλεμμένων Οχημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Είναι προφανές ότι οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα πρέπει να τακτοποιήσουν άμεσα τις όποιες εκκρεμότητες έχουν όσον αφορά τις υποχρεώσεις προς το Δημόσιο και να ασφαλίσουν όσα οχήματα παραμένουν ανασφάλιστα.  Δεν γνωρίζουμε την ημερομηνία ενεργοποίησης αυτών των ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης, αλλά μετά τον έλεγχο θα βεβαιωθούν πρόστιμα στους παραβάτες.

Επισημαίνεται ότι:

  1. δεν επιτρέπεται να ασφαλιστεί όχημα με ημερομηνία έναρξης προγενέστερης του ελέγχου και
  2. βάσει νόμου απαγορεύεται να ασφαλιστεί όχημα στο οποίο έχει βεβαιωθεί πρόστιμο για ανασφάλιστο, πριν την εξόφληση του προστίμου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*