Ο Βαρουφάκης μηνύει την ΕΚΤ

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, Γιάνης Βαρουφάκης και ένας Γερμανός βουλευτής κατέθεσαν μήνυση κατά της ΕΚΤ προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση σε έγγραφο για την Ευρωτράπεζας να παγώσει ζωτικής σημασίας χρηματοδότηση για τις ελληνικές τράπεζες το 2015, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Reuters.

Η κίνηση αυτή, σημειώνει το πρακτορείο, οδήγησε στην επιβολή capital controls στις ελληνικές τράπεζες και την παραίτηση τελικά του κ. Βαρουφάκη από την θέση του υπουργού Οικονομικών.

Ο κ. Βαρουφάκης και ο Γερμανός Fabio De Masi, ζητούν από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο να αναγκάσει την ΕΚΤ να αποκαλύψει το νομικό σκεπτικό στο οποίο βασίστηκε η απόφαση, η οποία σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των δύο ανδρών, είναι παράνομη.

“Περιορίζοντας την ρευστότητα στον ελληνικό τραπεζικό τομέα για να αναγκάσει τις περικοπές στις συντάξεις, τις αυξήσεις φόρων και τις ιδιωτικοποιήσεις σε πολύ χαμηλές τιμές, η ΕΚΤ παραβίασε την εντολή της” σημείωσε ο De Masi.

Μετά την απόρριψη του αιτήματος τους από την ΕΚΤ, οι κ.κ. Βαρουφάκης και De Masi στράφηκαν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για να αποκτήσουν πρόσβαση στο έγγραφο

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*