Munich Re, επιγραφή, κτίριο

Διατηρεί τον στόχο για ετήσια κέρδη 2 δισ. για τα επόμενα χρόνια η Munich Re

της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

H Munich Re θα επιχειρήσει να διατηρήσει την ετήσια κερδοφορία της σταθερή στα “2 δισ. ευρώ και κάτι παραπάνω” για τα επόμενα χρόνια, εν μέσω χαμηλών επιτοκίων και πιέσεων στις τιμές, φέρεται να δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του γερμανικού αντασφαλιστικού κολοσσού Joachim Wenning.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters, ο κ. Wenning δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι δεν “θα υπάρξει αλματώδης άνοδος προς τα επίπεδα κερδοφορίας των προηγούμενων ετών”. Αντ’ αυτού, η επιδιωκόμενη αύξηση κερδοφορίας της Munich Re θα συντελεστεί βαθμιαία. Ο ίδιος φέρεται να σημείωσε, ωστόσο, ότι οι αυξήσεις στα αντασφάλιστρα του κλάδου περιουσίας και ατυχημάτων σε συνέχεια των εξαιρετικά ζημιογόνων φυσικών καταστροφών στο β’ εξάμηνο του 2017 θα μπορούσαν να επιταχύνουν τον ρυθμό αύξησης της κερδοφορίας του ομίλου.

Υπενθυμίζεται ότι η Munich Re ανακοίνωσε λειτουργικές ζημίες ύψους 1,7 δισ. ευρώ για το τρίτο τρίμηνο του έτους, συνεπεία αιτήσεων αποζημιώσεων ύψους 3,2 δισ. ευρώ για την ίδια περίοδο, συμπεριλαμβανομένων αποζημιώσεων ύψους 2,7 δισ. ευρώ για τους τυφώνες Harvey, Irma και Maria. Η εταιρεία αναμένει “μικρά κέρδη’ σε επίπεδο ομίλου για το σύνολο της οικονομικής χρήσης 2017.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*