Eurolife: Ψάχνει για εξαγορές με ταυτόχρονη οργανική ανάπτυξη

Του Νίκου Σακελλαρίου

Σύμβουλο  Διοίκηση με ειδική αποστολή για projects για την ανάπτυξη της εταιρείας ενέταξε η Eurolife ERB  τον κ. Γιάννη Βασιλάτο. Η επιλογή του κ. Βασιλάτου ο οποίος έχει μεγάλη εμπειρία (25ετών) από την ελληνική και τις ξένες ασφαλιστικές αγορές γίνεται με στρατηγικό στόχο την περαιτέρω αύξηση μεριδίων αγοράς μέσω  της οργανικής ανάπτυξης όσο και την προώθηση και επίτευξη μελλοντικών εξαγορών εντός και εκτός συνόρων.

Η διοίκηση της Eurolife και ειδικότερα ο CEO κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου έχει τονίσει στο παρελθόν ότι οι εξαγορές –στο βαθμό που μεγαλώνουν ουσιαστικά  το χαρτοφυλάκιο εργασιών  και παρέχουν υπεραξίες-  θα αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης για τον ομίλο Eurolife. Η Eurolife ως μέλος του Fairfax Group κατέχει σημαντική θέση μέσα στον συνολικό σχεδιασμό του ομίλου και οι εξαγορές θα αποτελέσουν σημαντική ώθηση για την επίτευξη των στόχων του. Σύμφωνα με πληροφορίες του I.W., η Eurolife έχει εντοπίσει πιθανούς μελλοντικούς στόχους τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Στο παρελθόν ο κ. Γιάννης Βασιλάτος διετέλεσε επικεφαλής των Διοικητικών Λειτουργιών της MetLife στην Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική (EMEA), έχοντας την εποπτεία των 25 χωρών της περιοχής EMEA και διεύθυνε τις Διοικητικές Λειτουργίες της MetLife στην Ανατολική και Νότια Ευρώπη. Πριν από την ένταξη του στη MetLife τo 2011 ανέλαβε για περισσότερα από 15 χρόνια θέσεις CFO και Γενικής Διεύθυνσης σε ηγετικούς οργανισμούς στο χώρο της ασφάλισης όπως η Εθνική Ασφαλιστική.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*