Νέος επικεφαλής επενδύσεων στον όμιλο Allianz

της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

 Συνεχίζονται οι διοικητικές ανακατατάξεις στην Allianz, όπου ανακοινώθηκε ότι ο Carsten Quitter θα αναλάβει την 1η Ιανουαρίου 2018 καθήκοντα ως επικεφαλής επενδύσεων του ομίλου (chief investment officer-CIO) και, ως εκτελεστικός διευθυντής, θα αναλάβει από κοινουύ και την προεδρία του Allianz Investment Management (AIM) μαζί με τον Claus Stickler.

 Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του στοην επιστήμη υπολογιστών, ο Carsten Quitter ανέλαβε σειρά διοικητικών θέσεων στην Swiss Re. Εργάστηκε ως σύμβουλος επιχειρήσεων για θέματα διοίκησης προτού προσληφθεί στην Allianz to 2005, όπου τοποθετήθηκε σε διάφορες θέσεις στην Ελβετία, τις ΗΠΑ και πιο πρόσφατα στην Ιταλία.

Ως επικεφαλής επενδύσεων για ολόκληρη τον όμιλο, θα είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση ενεργητικού και παθητικού και την επενδυτική στρατηγική όλων των ασφαλιστικών χαρτοφυλακίων της Allianz σε όλο τον κόσμο. Οπως και ο προκάτοχός του Andreas Gruber, θα είναι επίσης εκτελεστικός διευθυντής και συν-επικεφαλής της ΑΙΜ μαζί με τον Stickler, που παραμένει αρμόδιος για όλες τις επενδυτικές πλατφόρμες και τις διοικητικές λειτουργίες. O κ. Gruber αποχωρεί οικειοθελώς και συνταξιοδοτείται μετά από θητεία 29 ετών στον γερμανικό ασφαλιστικό κολοσσό.

“Ο Carsten Quitter φέρνει διεθνή εμπειρία στην θέση του επικεφαλής επενδύσεων του ομίλου Allianz και έχει ήδη συνεισφέρει τα μέγιστα στη διαχείριση των χαρτοφυλακίων. Ανυπομονώ να συνεχίσω να εργάζομαι μαζί του”, δήλωσε ο Gunther Thallinger, μέλος του ΔΣ της Allianz. Ο διευθύνων σύμβουλος της Allianz  Oliver Bäte εξήρε το έργο του αποχωρούντος Gruber, σημειώνοντας ότι ως επικεφαλής επενδύσεων, ήταν υπεύθυνος για την χάραξη και την υλοποίηση της επιτυχημένης επενδυτικής στρατηγικής μας διεθνώς. Τα πολύ καλά αποτελέσματα του ομίλου μας στον τομέα αυτό βασίζονται σε αυτή και θα ήθελα να του εκφράσω τη βαθιά μου ευγνωμοσύνη”.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*