Alpha Bank – AXA: Συνεργασία που γράφει πόντους

του Νίκου Σακελλαρίου

Ισχυροποιείται μετά από τις πρόσφατες κινήσεις της Alpha Bank η συνεργασία με την AXA προς αμοιβαίο όφελος και των δύο πλευρών.  Σύμφωνα με πληροφορίες από ανώτερα τραπεζικά στελέχη, οι πωλήσεις τραπεζοασφαλιστικών προιόντων σύνταξης και υγείας καταγράφουν σημαντική αύξηση (άνω του 20%) κατά το 2017 με αποτέλεσμα και να δημιουργούν αυξημένη κερδοφορία στην τράπεζα αλλά και να ενισχύουν την παραγωγή της AXA.

Ο γαλλικός όμιλος εμφανίζεται ενισχυμένος στο εννιάμηνο 2017 τόσο στις Γενικές Ασφαλίσεις  όσο στις ασφαλίσεις ζωής και υγείας από την συνεργασία με την Alpha Bank.  Σε ό,τι αφορά τις Γενικές Ασφαλίσεις, ιδιαίτερα ανοδικές είναι οι ασφαλίσεις επιχειρήσεις με εμφαση στον ξενοδοχειακό κλάδο, ενώ οριακά ενισχυμένες μέσω του bancassurance είναι οι υπόλοιπες ασφαλίσεις στις οποίες πρωτοστατεί το αποκλειστικό και μη αποκλειστικό δίκτυο της εταιρείας. Σε ό,τι αφορά τους κλάδους ζωής και υγείας, η Alpha Bank προωθεί  και τα προιόντα υγείας της AXA αλλά, και  κυρίως τα συνταξιοδοτικά-αποταμιευτικά προιόντα του γαλλικού ομίλου.

Για την AXA, η διεύρυνση της συνεργασίας με την Alpha Bank αποτελεί μία δικαίωση της στρατηγικής επιλογής της να διατηρήσει μία ισότιμη συνεργασία με όλα τα κανάλια διανομής. Αξιοποιεί έτσι το μεγάλο δίκτυο της Alpha Bank, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί και μάλιστα με υψηλότερες προμήθειες  προς τους παραγωγικούς συνεργάτες της.

Τεχνολογία

Μία από τις βασικές κατευθυντήριες γραμμές του γαλλικού ομίλου είναι η αξιοποίηση της τεχνολογίας για διεύρυνση, όχι μόνο του μεριδίου αγοράς αλλά και της αναγνωρισιμότητας  του ομίλου.  Η χρήση των εναλλακτικών καναλιών επικοινωνίας και των κοινωνικών δικτύων (social media) έχει μεγαλύτερη διείσδυση στις νεώτερες ηλικίες που αποτελούν ένα target group της AXA. Eπίσης η χρήση της τεχνολογίας μειώνει σημαντικά το λειτουργικό κόστος και δημιουργεί προοπτικές για αύξηση επενδύσεων προς άλλες παραγωγικότερες κατευθύνσεις. Η χρήση τεχνολογίας έχει υιοθετηθεί και στην επικοινωνία των ανθρώπινων δικτύων τόσο με την εταιρεία – γεγονός που διευκολύνει την έκδοση συμβολαίων και τις αποζημιώσεις- όσο και μεταξύ των συνεργατών και των ασφαλισμένων τους.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*