Διαβούλευση σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την Ψηφιακή Υγεία και Φροντίδα

Ανοικτό διάλογο για την προώθηση της καινοτομίας στο χώρο της Υγείας διεξάγει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στο πλαίσιο των Κοινών Δράσεων 2017  η Κομισιόν ανέλαβε πρωτοβουλία για την έναρξη Διαβούλευσης για την Υγεία και τη Φροντίδα στο πλαίσιο της Ψηφιακής Ενιαίας Αγοράς.

Όπως αναφέρει και το Υπουργείο Υγείας, πολίτες, οργανώσεις ασθενών, επαγγελματίες υγείας και περίθαλψης, δημόσιες αρχές, ερευνητές, βιομηχανίες, επενδυτές, ασφαλιστές και χρήστες ψηφιακών εργαλείων υγείας καλούνται να μοιραστούν τις απόψεις τους μέσω έρευνας της ΕΕ έως τις 12 Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους.

Στόχος της διαβούλευσης είναι ο προσδιορισμός των αναγκών και του πεδίου εφαρμογής πολιτικών που θα προωθήσουν την ψηφιακή καινοτομία, που στόχο θα έχει τη βελτίωση της υγείας των ανθρώπων, και θα αντιμετωπίσουν συστημικές προκλήσεις των συστημάτων υγείας και φροντίδας.

Αυτά τα μέτρα θα πρέπει να ευθυγραμμίζονται με τις νομοθεσίες που προστατεύουν τα προσωπικά δεδομένα, τα δικαιώματα των ασθενών και την ηλεκτρονική αναγνώριση. Η διαβούλευση συλλέγει απόψεις σχετικές με:

  • Διασυνοριακή πρόσβαση και διαχείριση προσωπικών δεδομένων υγείας,
  • Κοινή εκμετάλλευση πόρων (ψηφιακές υποδομές, χωρητικότητα δεδομένων), ώστε να επιταχυνθεί η έρευνα και να προωθηθούν προληπτικές, θεραπευτικές και εξατομικευμένες φαρμακευτικές αγωγές,
  • Μέτρα για την ευρεία υιοθέτηση της ψηφιακής καινοτομίες, την υποστήριξη της ανάδρασης των πολιτών και της αλληλεπίδρασης μεταξύ ασθενών και παρόχων υγείας.

https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/Public_consultation_Transformation_Health_Care_DSM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*