Με έσοδα 19,2 δισ. έκλεισε το α’, 3μηνο για την Generali

της Ελενας Ερμείδου

Ξεπέρασε το 1,2 δισεκατομμύριο ευρώ το λειτουργικό αποτέλεσμα της Generali, το πρώτο, τρίμηνο 2017, σημειώνοντας αύξηση 4,2% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο. Ισχυρές καταγράφονται οι επιδόσεις του κλάδου Περιουσίας και Ατυχημάτων ενώ, περαιτέρω βελτίωση παρατηρείται στο κλάδο Ζωής και στις επιχειρήσεις του χρηματοοικονομικού τομέα.

Ο δείκτης ζημιών και εξόδων προς τα ασφάλιστρα στα επίπεδα του 93,1%, αυξημένος κατά 1,1% παρά την αύξηση των αξιώσεων έναντι των φυσικών καταστροφών. Σε πολύ καλά επίπεδα έκλεισε η  κερδοφορία στο κλάδο ζωής με την ανάπτυξη των νέων επιχειρήσεων να φτάνει στο συν 37,8%.  Οι αποδόσεις ίδιων κεφαλαίων αυξήθηκαν στο 13,6%, σημειώνοντας άνοδος 0,1% και ξεπερνώντας το στόχο που ήταν στο 13%.

Τα έσοδα από ασφάλιστρα ξεπέρασαν τα 19,2 δισεκατομμύρια ευρώ, μειωμένα κατά 2,5%, υποβοηθούμενα από το κλάδο Περιουσίας και Ατυχημάτων, (+1.9%), ωστόσο ο κλάδος ζωής συνέχισε καθοδικά, κλείνοντας στο (-4.6%) στα τέλη του πρώτου, τριμήνου του 2017.

Το καθαρό αποτέλεσμα στα 0,5 δισεκατομμύρια ευρώ, μειωμένο κατά εννέα ποσοστιαίες μονάδες, το οποίο αποδίδεται, κυρίως στο αποτέλεσμα από τις επενδύσεις και τον ισχυρό αντίκτυπο του φορολογικού καθεστώτος.

Ο Δείκτης Φερεγγυότητας στο 178% και ο Οικονομικός Δείκτης Φερεγγυότητας στο 195%.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*