Εθνική Ασφαλιστική: Το τελευταίο “σπριντ” πριν την επιλογή του επενδυτή

Δύο σενάρια φαίνεται πως εξετάζει ο μέτοχος της Εθνικής Ασφαλιστικής κατά το τελευταίο και κρισιμότερό στάδιο της διαδικασίας πώλησης της εταιρείας, που δεν είναι άλλο από την επιλογή του επενδυτή στον οποίο θα μεταβιβαστεί το 75% της ασφαλιστικής.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι, η τράπεζα είτε θα επιλέξει εξ αρχής τον προτιμητέο επενδυτή και με αυτόν θα διαπραγματευθεί τυχόν βελτιωτικές κινήσεις στην προσφορά του, είτε θα επιλέξει τους δύο με τις καλύτερες προσφορές και θα ζητήσει βελτιωμένες προτάσεις, υποχρεώνοντάς στους σε ένα τελευταίο σπριντ πριν ο πρώτος φθάσει, τελικά, στο νήμα του τερματισμού.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, δεν αποκλείεται ο μέτοχος να ζητήσει -στη δεύτερη περίπτωση- και ορισμένες προσαρμογές στις προσφορές που έχουν γίνει ώστε αυτές να καταστούν έστω και μερικώς συγκρίσιμες.

Πάντως, άλλες πηγές αναφέρουν ότι από το μέτοχο έχουν ζητηθεί και ορισμένες διευκρινίσεις επί των προσφορών οι οποίες δεν δόθηκαν και ίσως αυτός ήταν χθες και ο βασικότερος λόγος για τον οποίο το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας δεν έλαβε κάποια απόφαση επί του θέματος.

Όπως έχει ήδη γράψει το IW, από τους τέσσερις υποψήφιους επενδυτές για την Εθνική Ασφαλιστική, «προπορεύονται» η κινεζική Fosun και η ελληνοαμερικανική κοινοπραξία την οποία έχουν συστήσει ο John Calamos και το fund Exin Partners.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*