Τα μήνυματα του Αλ.Σαρρηγεωργίου από το συνέδριο του ΠΣΑΣ

της Ελενας Ερμείδου

«H πολιτεία δεν ακούει, επιλέγει παραπλανητικές λύσεις που κανένα άλλο κράτος δεν έχει ακολουθήσει. Αυτές οι λύσεις μπορεί να είναι επικίνδυνες για το μέσο έλληνα» δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΑΕΕ Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου στο συνέδριο του ΠΣΑΣ, σήμερα στο Ευγενίδιο Ιδρυμα,  καυτηριάζοντας την απουσία του εκπροσώπου της κυβέρνησης και χαιρετίζοντας την παρουσία της αντιπολίτευσης δια το Αντιπροέδρου της Κωστή Χατζηδάκη.

Τρία ήταν μηνύματα που «εξέπεμψε» ο Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου κατά την διάρκεια της ολιγόλεπτης ομιλίας του. Τα σοβαρά κρατικα προβλήματα της συνταξιοδότησης, παράλληλα και το περιβάλλον των χαμηλών επιτοκίων που δυσχεραίνει τις αποδόσεις. Τον αυξημένο αριθμό ανασφάλιστων ατόμων, τα οποία άτομα αναγκάζονται να δαπανούν πολύ περισσότερα χρήματα στην Ελλάδα (μέχρι και 8%) για υπηρεσίες υγείας, ακριβώς επειδή είναι ανασφάλιστοι, υπογραμμίζοντας, ωστόσο ότι η ανάπτυξη της τεχνολογίας βοηθά στο να βελτιωθούν οι υπηρεσίες υγείας. Το θέμα των φυσικών καταστροφών και συγκεκριμένα των σεισμών, τον κίνδυνο των οποίων κρατά το κράτος και δεν έχει μεταφέρει στους ιδιώτες.

Κατήγγειλε το τρόπο που τα μέσα ενημέρωσης αντιμετωπίζουν το θεσμό της ασφάλισης, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι «η ασφάλιση δεν είναι αμαρτία».

«Η Ελλάδα,» συμπλήρωσε, «είναι μία χώρα φτωχή και  επιμένει σε λύσεις που καμία άλλη χώρα δεν ακολουθεί. Αν, κανείς ενδιαφέρεται για τους ανθρώπους που έχουν χαμηλό εισόδημα θα πρέπει να τους ενημερώσει για το σκοπό της ασφάλισης».

Τέλος εξήρε το ρόλο του επαγγελματία ασφαλιστή, διευκρινίζοντας ότι «στο μέλλον μπορεί να υπάρξουν και άλλα εναλλακτικά δίκτυα πωλήσεων, ο ρόλος του επαγγελματία ασφαλιστή δεν θα αλλάξει»

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*