back to top
23.4 C
Athens
Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2025

Μυρτώ Περάτη, Anytime Cyprus: ΙΝΤΕRAMERICAN και Anytime καινοτομούν στις μεθόδους εργασίας

Τη σημασία του ζητήματος της Ισότητας στον εργασιακό χώρο τόνισε σε round table που συμμετείχε η Μυρτώ Περάτη, Head of Anytime Cyprus, Anytime, στο 2ο συνέδριο Women in Digital. 

“Αισθάνομαι τυχερή γιατί στην εταιρεία μας από την έναρξη της λειτουργίας της δεν υπάρχει η πρακτική αποκλεισμού λόγω φύλου” είπε. Kληθείσα να περιγράψει τη δομή και τη λειτουργία της Anytime,σχολίασε:

- Advertisement -

“Νομίζω ότι τελικά το πιο σημαντικό είναι η κουλτούρα του οργανισμού και των ίδιων των ανθρώπων της βάζοντας μέσα το κομμάτι της συμπερίληψης και της ισότητας.

Η Αnytime ξεκινώντας το 2006 αρχικά, το 2016 στην Ελλάδα και το 2017 στην Κύπρο πάντα απαρτιζόταν από νέους ανθρώπους, ενώ το ‘ισοζύγιο’ ανδρών- γυναικών έτεινε πιο πολύ προς το γυναικείο φύλο”.

- Advertisement -

Για την πορεία της στην Anytime, η κα. Περάτη ανέφερε“ Δεν είχα την εμπειρία, σε όλες τις θέσεις που έχω τοποθετηθεί στον οργανισμό, να βιώσω πως έχω επιλεγεί μόνο και μόνο επειδή είμαι γυναίκα. Θεωρώ πως έγινε με βάση τα skills μου και ίσως τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που είδαν τα ανώτερα στελέχη της Anytime σε μενα”.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας της, η κα Περάτη έδωσε έμφαση στην ανάγκη να υπάρξει ένας διαχωρισμός ανάμεσα στα παλαιότερα στερεότυπα και στο τι συμβαίνει σήμερα.

“Το πιο σημαντικό είναι να ξεχωρίσουμε πως ναι μεν οι γυναίκες έχουμε αναπτύξει κάποια χαρακτηριστικά στο χώρο εργασίας μας, εξαιτίας του πώς έχουμε ζήσει στην κοινωνία (ενσυναίσθηση, συνεργατικότητα, διπλωματία), όμως πρέπει να προσέξουμε να μην κλειστούμε σε στερεότυπα. Π.χ. Μια γυναίκα δεν πρέπει απαραίτητα να καταλάβει μια θέση γιατί αυτή η θέση ‘απαιτεί περισσότερη ενσυναίσθηση΄. Στο σημείο αυτό πρέπει να αναφέρω κάτι σημαντικό, τον μετασχηματισμό στον οποίο έχει προβεί ο οργανισμός μας. Προς τέλος 2019 η ΙΝΤΕRΑΜΕRΙCΑΝ και η Anytime έχουν προχωρήσει σε έναν μεγάλο μετασχηματισμό – ψηφιακό αλλά και ως προς την δομή της εργασίας μας.”.

Η νέα μέθοδος εργασίας αφορά σύμφωνα με την κ. Περάτη multidisciplinary ομάδες με ανθρώπους που διαθετουν διαφορετικά skills και ένα συγκεκριμένο σκοπό.

“Aκολουθούμε μια μεθοδολογία που ονομάζεται ‘Agile’.  Με τον τρόπο που έχουν σχηματιστεί αυτές οι ομάδες, έγινε ξεκάθαρο ότι το κύριο ζήτημά μας είναι μέσα στην κάθε ομάδα να υπάρχουν άνθρωποι με διαφορετικά backrounds και skills που στο παρελθόν ίσως η δουλειά τους να μην φαινόταν τόσο πολύ. Με τον τρόπο αυτό, θέσεις που θεωρούσαμε -σε έναν πιο παραδοσιακό κόσμο- ότι θα έπρεπε να έχουν πιο ‘αρσενικά χαρακτηριστικά’ τελικά καλύφθηκαν από γυναίκες”. 

Ο μετασχηματισμός αυτός δεν έγινε σύμφωνα με την κα Περάτη προκειμένου “πάση θυσία να ανεβάσουμε τα ποσοστά της συμπερίληψης, έγινε στην λογική της σωστής επιλογής, με γυναίκες που δεν περιμέναμε ότι θα ταιριάζανε τόσο πολύ σε κάποιες θέσεις – με βάση την παλιά λογική και τα στερεότυπα που υπήρχαν .

Μια ακόμη καινοτομία που υιοθέτησε η Anytime, είναι η Τηλεργασία. Αυτό που είδαμε κατά τη διάρκεια της πανδημίας ήταν πως οι γυναίκες πήραν περισσότερη αξία με αυτόν τον τρόπο δουλειάς. Στο πλαίσιο της οικογένειας, κατάφεραν πλέον να συνδυάσουν τις άλλες ευθύνες που έχουν, με τη δουλειά τους. Αποφασίσαμε έτσι να υιοθετήσουμ ένα υβριδικό μοντέλο εργασίας ωστε να εκμεταλλευθούμε τα θετικά σημεία που μας δίνει αυτή η δυνατότητα” είπε η Head of Anytime Cyprus.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Ο ΣΕΒ πρωτοστατεί στην προώθηση της ισότητας και της συμπερίληψης στην αγορά εργασίας – Κομβικός ο ρόλος της κας Φιλίππα Μιχάλη

Ως επικεφαλής της Επιτροπής Συμπερίληψης και Ισότητας, η Φ. Μιχάλη ηγείται δράσεων που στοχεύουν στην επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών

Η Anytime στο Helmos Mountain Festival: Κάθε στιγμή…πιο ψηλά

Η Anytime συμμετείχε δυναμικά στο Helmos Mountain Festival το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, συνεχίζοντας το μήνυμα «Stay Safe

Η Anytime εγκαινίασε το ανακαινισμένο Δημοτικό Σχολείο στο Μεγάλο Μοναστήρι

Η Anytime, σε συνεργασία με τη Humanity Greece, την Πέμπτη 29 Μαΐου 2025, παρέδωσαν στην τοπική κοινωνία της Θεσσαλίας το ανακαινισμένο Δημοτικό Σχολείο στο Μεγάλο Μοναστήρι

Interamerican: Θα προσεγγίσει το ορόσημο των 500 εκατ. ευρώ η παραγωγή το 2024

Την εκτίμηση ότι, η συνολική παραγωγή της Interamerican θα προσεγγίσει τα 500 εκατ. Ευρώ το 2024 έχουν πολλά στελέχη του ομίλου μετά το τέλος του γ' τριμήνου.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Πώς και γιατί από Τραπεζικός έγινα Ασφαλιστής

Απόσπασμα από την αυτοβιογραφία του κ. Μελά Γιαννιώτη, στο υπό έκδοση βιβλίο «Καπνέμποροι και Καπνασφαλιστές»

Ποια είναι η πρωτεύουσα της Μπουρκίνα Φάσο;

Ο Παγκόσμιος Δείκτης Τρομοκρατίας του IEP μάς κατατάσσει πάνω από χώρες που θεωρούμε πιο «επικίνδυνες» βάσει γεωγραφικής θέσης

Ασφάλιση κατοικίας: Πώς θα «ξεκολλήσει» η αγορά από τα χαμηλά ποσοστά διείσδυσης; 

Ποιοι λόγοι κρύβονται πίσω από αυτήν την εικόνα και πώς μπορεί αυτή να αναστραφεί προς όφελος όλων

Η τρομοκρατία και οι πολιτικοί κίνδυνοι αναδύονται ως δύο πολύ σημαντικές απειλές για την κοινωνική συνοχή και την οικονομική ασφάλεια

Προς επανεξέταση ο τρόπος με τον οποίο κράτη, επιχειρήσεις και ασφαλιστικοί μηχανισμοί διαχειρίζονται τον κίνδυνο

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Vivian Lab: Με νέα χρηματοδότηση, δημιουργεί τον πρώτο AI Coach για την εμμηνόπαυση και τη μακροζωία

Το Vivian Lab συγκέντρωσε €850.000 σε έναν νέο γύρο χρηματοδότησης, με επικεφαλής την Eleven VC και τη συμμετοχή καταξιωμένων επενδυτών

THE NEW ERA OF LEADERSHIP: Το 12ο Ετήσιο Συνέδριο της GAMA Hellas – Cyprus έρχεται ανανεωμένο

Σε συνεργασία με την ΕΣΑΠΕ, η εκδήλωση υπόσχεται να επαναπροσδιορίσει τον τρόπο που οι επαγγελματίες του κλάδου σκέφτονται, ηγούνται και εμπνέουν τις ομάδες τους

Ασφάλεια αυτοκινήτου: 6 καλύψεις που μπορούν να σε γλιτώσουν από χιλιάδες ευρώ

Η Pricefox αναλύει πόσο θα κόστιζαν χωρίς ασφάλεια αυτοκινήτου διάφορες συχνές επισκευές

Ενισχύει τη διοικητική της ομάδα η Εθνική Ασφαλιστική

Ο Α. Αϊλαμάκης αναλαμβάνει Chief Strategy & Transformation Officer και ο Α. Δένδης Διευθυντής Ομαδικών Ασφαλίσεων

Πώς και γιατί από Τραπεζικός έγινα Ασφαλιστής

Απόσπασμα από την αυτοβιογραφία του κ. Μελά Γιαννιώτη, στο υπό έκδοση βιβλίο «Καπνέμποροι και Καπνασφαλιστές»