back to top
9.1 C
Athens
Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2025

Μυρτώ Περάτη, Anytime Cyprus: ΙΝΤΕRAMERICAN και Anytime καινοτομούν στις μεθόδους εργασίας

Τη σημασία του ζητήματος της Ισότητας στον εργασιακό χώρο τόνισε σε round table που συμμετείχε η Μυρτώ Περάτη, Head of Anytime Cyprus, Anytime, στο 2ο συνέδριο Women in Digital. 

“Αισθάνομαι τυχερή γιατί στην εταιρεία μας από την έναρξη της λειτουργίας της δεν υπάρχει η πρακτική αποκλεισμού λόγω φύλου” είπε. Kληθείσα να περιγράψει τη δομή και τη λειτουργία της Anytime,σχολίασε:

- Advertisement -

“Νομίζω ότι τελικά το πιο σημαντικό είναι η κουλτούρα του οργανισμού και των ίδιων των ανθρώπων της βάζοντας μέσα το κομμάτι της συμπερίληψης και της ισότητας.

Η Αnytime ξεκινώντας το 2006 αρχικά, το 2016 στην Ελλάδα και το 2017 στην Κύπρο πάντα απαρτιζόταν από νέους ανθρώπους, ενώ το ‘ισοζύγιο’ ανδρών- γυναικών έτεινε πιο πολύ προς το γυναικείο φύλο”.

- Advertisement -

Για την πορεία της στην Anytime, η κα. Περάτη ανέφερε“ Δεν είχα την εμπειρία, σε όλες τις θέσεις που έχω τοποθετηθεί στον οργανισμό, να βιώσω πως έχω επιλεγεί μόνο και μόνο επειδή είμαι γυναίκα. Θεωρώ πως έγινε με βάση τα skills μου και ίσως τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που είδαν τα ανώτερα στελέχη της Anytime σε μενα”.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας της, η κα Περάτη έδωσε έμφαση στην ανάγκη να υπάρξει ένας διαχωρισμός ανάμεσα στα παλαιότερα στερεότυπα και στο τι συμβαίνει σήμερα.

“Το πιο σημαντικό είναι να ξεχωρίσουμε πως ναι μεν οι γυναίκες έχουμε αναπτύξει κάποια χαρακτηριστικά στο χώρο εργασίας μας, εξαιτίας του πώς έχουμε ζήσει στην κοινωνία (ενσυναίσθηση, συνεργατικότητα, διπλωματία), όμως πρέπει να προσέξουμε να μην κλειστούμε σε στερεότυπα. Π.χ. Μια γυναίκα δεν πρέπει απαραίτητα να καταλάβει μια θέση γιατί αυτή η θέση ‘απαιτεί περισσότερη ενσυναίσθηση΄. Στο σημείο αυτό πρέπει να αναφέρω κάτι σημαντικό, τον μετασχηματισμό στον οποίο έχει προβεί ο οργανισμός μας. Προς τέλος 2019 η ΙΝΤΕRΑΜΕRΙCΑΝ και η Anytime έχουν προχωρήσει σε έναν μεγάλο μετασχηματισμό – ψηφιακό αλλά και ως προς την δομή της εργασίας μας.”.

Η νέα μέθοδος εργασίας αφορά σύμφωνα με την κ. Περάτη multidisciplinary ομάδες με ανθρώπους που διαθετουν διαφορετικά skills και ένα συγκεκριμένο σκοπό.

“Aκολουθούμε μια μεθοδολογία που ονομάζεται ‘Agile’.  Με τον τρόπο που έχουν σχηματιστεί αυτές οι ομάδες, έγινε ξεκάθαρο ότι το κύριο ζήτημά μας είναι μέσα στην κάθε ομάδα να υπάρχουν άνθρωποι με διαφορετικά backrounds και skills που στο παρελθόν ίσως η δουλειά τους να μην φαινόταν τόσο πολύ. Με τον τρόπο αυτό, θέσεις που θεωρούσαμε -σε έναν πιο παραδοσιακό κόσμο- ότι θα έπρεπε να έχουν πιο ‘αρσενικά χαρακτηριστικά’ τελικά καλύφθηκαν από γυναίκες”. 

Ο μετασχηματισμός αυτός δεν έγινε σύμφωνα με την κα Περάτη προκειμένου “πάση θυσία να ανεβάσουμε τα ποσοστά της συμπερίληψης, έγινε στην λογική της σωστής επιλογής, με γυναίκες που δεν περιμέναμε ότι θα ταιριάζανε τόσο πολύ σε κάποιες θέσεις – με βάση την παλιά λογική και τα στερεότυπα που υπήρχαν .

Μια ακόμη καινοτομία που υιοθέτησε η Anytime, είναι η Τηλεργασία. Αυτό που είδαμε κατά τη διάρκεια της πανδημίας ήταν πως οι γυναίκες πήραν περισσότερη αξία με αυτόν τον τρόπο δουλειάς. Στο πλαίσιο της οικογένειας, κατάφεραν πλέον να συνδυάσουν τις άλλες ευθύνες που έχουν, με τη δουλειά τους. Αποφασίσαμε έτσι να υιοθετήσουμ ένα υβριδικό μοντέλο εργασίας ωστε να εκμεταλλευθούμε τα θετικά σημεία που μας δίνει αυτή η δυνατότητα” είπε η Head of Anytime Cyprus.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Interamerican: Θα προσεγγίσει το ορόσημο των 500 εκατ. ευρώ η παραγωγή το 2024

Την εκτίμηση ότι, η συνολική παραγωγή της Interamerican θα προσεγγίσει τα 500 εκατ. Ευρώ το 2024 έχουν πολλά στελέχη του ομίλου μετά το τέλος του γ' τριμήνου.

ΣΕΣΑΕ: “Δεοντολογία, Ισότητα & Συμπερίληψη”

Με μεγάλο ενδιαφέρον και εντυπωσιακή συμμετοχή ανταποκρίθηκαν τα στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς στην πρόσκληση του ΣΕΣΑΕ για την ενημερωτική εκδήλωση με θέμα

Νέα καμπάνια ευαισθητοποίησης της Anytime

Η Anytime, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Save the day» και σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», εκπαιδεύει φέτος 2.000 μαθητές σε λύκεια της

Η Anytime στρατηγικός υποστηρικτής του Εκπαιδευτικού Προγράμματος Οδικής Ασφάλειας «Κάν’ το Σωστά»

Η Anytime και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», ανακοινώνουν την στρατηγική συνεργασία τους για την προαγωγή

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

«Όαση» για τις συναλλαγές η ασφάλιση πιστώσεων

Η εγχώρια αγορά, χρόνια τώρα, ήδη από το 2008, που ξέσπασε η διεθνής οικονομική κρίση και η Ελλάδα, 24 μήνες μετά, βίωσε τη δική της πολυετή

ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική: Αποκλειστικός χορηγός της εκδήλωσης της Ακαδημίας Αθηνών για την «Κλασική Παιδεία στην Ελληνική Εκπαίδευση»

Η ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας και παραμένοντας πιστή στην δέσμευσή της

Τι μας λέει η Allianz-Trade για τέσσερις μεγάλους βιομηχανικούς κλάδους

Τέσσερις μεγάλοι βιομηχανικοί κλάδο (το αλουμίνιο, η αμμωνία, ο χάλυβας και το τσιμέντο) θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο

Προβληματισμοί, ανησυχίες και προσδοκίες ασφαλιστών για το έτος 2025

«Δαίδαλα πάντα ἀσφαλίσματα» έγραψε και δίδαξε από την αυλή του φιλόμουσου βασιλιά της Μακεδονίας, Αντίγονου του Γονατά, ο πλέον τιμημένος

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

«Όαση» για τις συναλλαγές η ασφάλιση πιστώσεων

Η εγχώρια αγορά, χρόνια τώρα, ήδη από το 2008, που ξέσπασε η διεθνής οικονομική κρίση και η Ελλάδα, 24 μήνες μετά, βίωσε τη δική της πολυετή

Το δημογραφικό στο μικροσκόπιο της Eurostat: O ευρωπαϊκός πληθυσμός γερνάει…

Η μέση ηλικία του πληθυσμού της ΕΕ έφθασε την 1η Ιανουαρίου 2024 τα 44,7 χρόνια, ανακοινώθηκε από τη Eurostat. Αυτό σημαίνει πως

Πώς θα κρατήσετε τους πελάτες σας στις Κυκλάδες και την Κρήτη

Από εκεί που ψάχναμε για πελάτες για να ασφαλίσουν την περιουσία τους, ψάχνουμε να δούμε πότε τα επιστημονικά συμπεράσματα ....

Έγκριση θεραπευτικής αγωγής για τον μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα

To «πράσινο φως» έδωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) σε νέα θεραπευτική επιλογή για τον μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα.

Έναρξη νέου κύκλου Σεμιναρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης για το 2025 από την NP Ασφαλιστική

Νέο κύκλο σεμιναρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Επανεκπαίδευση) Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, ξεκινάει εντός του Μαρτίου