Την Τετάρτη 19/3/2025 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση του ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ, ΣΠΑΤΕ στο HARD ROCK CAFÉ ATHENS με
θέμα: «ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ»
Στην εκδήλωση, που ήταν ανοικτή, συμμετείχαν πολλά μέλη του ΣΠΑΤΕ καθώς και πολλοί συνάδελφοι ΜΗ μέλη του Σωματείου.
Την πρόσκληση αποδέχθηκαν και συμμετείχαν επίσης, μέλη του Δ.Σ. της ΕΕΑΕ καθώς και το σύνολο των μελών της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ του ΕΕΑ.
Η εκδήλωση είχε ως κύριο αντικείμενο την προβολή των δράσεων του Σωματείου αλλά και των ενεργειών και παρεμβάσεων μέσω της ΕΑΔΕ και των κοινών δράσεων με την ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ.
Ένας ακόμα από τους στόχους της συνάντησης ήταν να συζητηθούν οι τρέχουσες εξελίξεις και ο ρόλος του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή.
Στο πλαίσιο της ψηφιοποίησης των ασφαλιστικών γραφείων παρουσιάστηκε πλατφόρμα για την επικοινωνία του ασφαλιστικού πράκτορα με τον πελάτη, εντός των υποχρεώσεων της συμβατικής εκ του νόμου ενημέρωσης του πελάτη – καταναλωτή.
Η Πρόεδρος του Σωματείου μας κ. ΜΑΡΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ στον χαιρετισμό της ενημέρωσε τους συμμετέχοντες σχετικά με τις κυριότερες παρεμβάσεις που έγιναν και αφορούσαν τις αυξήσεις των ασφαλίστρων υγείας, τις ενέργειες για τις εγκυκλίους ασφαλιστικών εταιριών που έχρηζαν αλλαγών, την συμμετοχή της ΕΑΔΕ στο Παρατηρητήριο για την Ιδιωτική Ασφάλιση ΕΝΑΝΤΙ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ. Η Πρόεδρος αναφέρθηκε τέλος, στις τρέχουσες εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα στην ασφαλιστική αγορά, τις οποίες παρακολουθούμε όλοι με ιδιαίτερη προσοχή, καθώς αυτές θα επηρεάσουν σημαντικά το περιβάλλον στο οποίο εργαζόμαστε.
Ο Αντιπρόεδρος κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΑΚΗΣ στην ομιλία του αναφέρθηκε στην κινητικότητα που παρατηρείται στην αγορά λόγω των συνεχών εξαγορών και συγχωνεύσεων, τα εναλλακτικά δίκτυα, την ανάγκη στήριξης των επαγγελματικών σωματείων, αλλά και το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η αγορά από το γεγονός ότι δεν εισέρχονται νέοι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές στο επάγγελμα.
Η Γενική Γραμματέας κ. ΤΟΝΙΑ ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥ, μίλησε αναλυτικά για τις δράσεις του Συλλόγου, έκανε αναφορά στην ΕΑΔΕ και την για πρώτη φορά δημιουργία ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ και την αξιοποίηση όλων των ενημερώσεων που λαμβάνουμε από το BIPAR και ανακοίνωσε ότι πολύ σύντομα θα βγει στον αέρα διαφημιστική καμπάνια για τον ρόλο του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή. Τέλος, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα ο ασφαλιστικός διαμεσολαβητής, το βαρύ πρόγραμμα καθηκόντων και υποχρεώσεων του αλλά και τη σημασία της συμμετοχής των συναδέλφων στα Σωματεία για την αντιμετώπιση των κοινών προβλημάτων. Κλείνοντας την ομιλία της, κάλεσε τα μέλη να προσεγγίσουν τους συναδέλφους και να τους προτρέψουν σε συμμετοχή στα Σωματεία.
Ο Ειδικός Γραμματέας κ. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΑΓΕΝΑΣ αναφέρθηκε στα οφέλη του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ με την ΕΕΑΕ, στα κοινά θέματα που απασχόλησαν τα δύο Σωματεία, ενημερώνοντας ότι επιθυμία και των δυο Σωματείων είναι να προχωρήσουμε σε κοινή πορεία.