back to top
16.3 C
Athens
Τετάρτη 23 Απριλίου 2025

Καθ’ οδόν νέα κεφάλαια στην αγορά

της Ελενας Ερμείδου

Καθ’ οδόν είναι το 60o  Monte Carlo Reinsurance Rendez vous με το διεθνή οίκο αξιολόγησης για τις (αντ)ασφαλιστικές  ΑΜ Best να αναμένει αύξηση της προσφοράς εναλλακτικών αντασφαλιστικών κεφαλαίων στην αγορά. Το θέμα της πλεονάζουσας προσφοράς κεφαλαίων βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας της διεθνούς αντασφαλιστικής αγοράς τα τελευταία χρόνια.

- Advertisement -

«Τα επόμενα συμβάντα σοβαρών φυσικών καταστροφών θα είναι και το πρώτο τεστ για τους διαχειριστές των ILS. Το πώς θα τα διαχειριστούν παραμένει άγνωστό, αν θα υπάρξει νέα προσφορά κεφαλαίων,  η ιστορία έχει δείξει ότι νέα κεφάλαια εισρέουν στην αγορά» σε αυτές τις περιπτώσεις, αναφέρει η AM Best.

Σύμφωνα με την  AM Best η νέα προσφορά κεφαλαίων είναι πιο πιθανό να προέλθει από τις αγορές κεφαλαίων παρά από την παραδοσιακή αντασφαλιστική αγορά.

- Advertisement -

Είναι θεμιτό τα νέα κεφάλαια να μπουν στην αγορά αμέσως μετά από ένα καταστροφικό γεγονός καθώς οι εταιρείες επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν περιπτώσεις αυξήσεων τιμών και να αντικαταστήσουν το κενό των κεφαλαίων.

Πολλοί αναρωτιούνται για την προέλευση των κεφαλαίων αυτών. Η AM Best ξεκαθαρίζει στην ανάλυση της ότι τα κεφάλαια αυτά θα προέλθουν από την αγορά των ILS.

H είσοδος νέων κεφαλαίων στην αγορά μετά από ένα καταστροφικό συμβάν προεξοφλεί την σταθερότητα στην αγορά και επίσης καλύπτει τα κενά που δημιουργούνται.

Σχετικές δημοσιεύσεις

AM Best: Οι 5 κορυφαίοι αντασφαλιστές

Στην ανάδειξη των 5 κορυφαίων αντασφαλιστικών εταιρειών για το 2023 με βάση τα ακαθάριστα έσοδα και με βάση τα ακαθάριστα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα προχώρησε η...

AM Best: Αυξάνονται τα κέρδη των 4 μεγαλύτερων αντασφαλιστών της Ευρώπης

Εν αναμονή του 66ου Rendez Vous στο Μόντε Κάρλο, η AM Best επισημαίνει ότι οι συνεχιζόμενες δύσκολες συνθήκες της αγοράς οδήγησαν σε «ισχυρά αποτελέσματα» το 2023 και το πρώτο εξάμηνο του 2024

Σεισμός Ιαπωνία: Οι εκτιμήσεις τριών κορυφαίων οργανισμών

Και οι προειδοποιήσεις της AM BEST αμέσως μετά τις πρώτες εκτιμήσεις για το κόστος των ασφαλισμένων ζημιών.

Ανεβαίνει ο λογαριασμός των ασφαλισμένων ζημιών από σεισμό

Τα 6,4 δισ. θα φτάσουν οι ζημιές από τον σεισμό των 7,5 ρίχτερ στην Ιαπωνία. Παραδοσιακά υλικά δόμησης και διάταξη οικοδομημάτων.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ευρώπη Ασφαλιστική: Έτοιμη για εξαγορές στις ασφάλειες

Η Intracom θα παραχωρήσει μέρος των δικαιωμάτων προτίμησής της στον Νίκο Μακρόπουλο, ιδρυτή της Ευρώπη Ασφαλιστική, ο οποίος μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα κατέχει το 13,4% της εισηγμένης.

Τι συζήτησαν Κ. Πιερρακάκης, Αλ. Σαρρηγεωργίου, Ελ. Παπασπυροπούλου

Τι είπε ο Κωνσταντίνος Πάντος Director Life Insurance της Groupama για τα θέματα ασφάλισης υγείας στην Ελλάδα....

“Eπενδυτική φρενίτιδα” για τα Αμοιβαία Κεφάλαια. Εισροές 18 δισ. ευρώ από τα τέλη του 2018

Αυξάνονται οι εισροές στα αμοιβαία κεφάλαια με αποτέλεσμα το ενεργητικό τους να διαμορφώνεται στα 24 δισ. ευρώ στο τέλος του πρώτου

Ευρώπη Holdings: Τα 68,3 εκατ. ευρώ της ΑΜΚ και οι νέες εξαγορές στον ασφαλιστικό κλάδο 

Προ των πυλών βρίσκεται η κεφαλαιακή αύξηση των 68,338 εκατ. ευρώ, που δρομολογεί η Ευρώπη Holdings, θυγατρική εταιρεία της Intracom.

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

SCOR, AXA XL, Marsh: Στηρίζουν την ενεργειακή μετάβαση μέσω ενός mega-ναυτιλιακού project

Οι SCOR, AXA XL και Marsh ένωσαν τις δυνάμεις τους και την τεχνογνωσία τους για να υποστηρίξουν την ενεργειακή μετάβαση

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Επιβεβλημένα τα μέτρα στήριξης, αναμένουμε όμως δράσεις και για τις ΜμΕ

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός είναι σίγουρα θετικά καθώς στηρίζουν πολίτες που δυσκολεύονται πολύ στην καθημερινότητα τους.

Κ. Π. Βοτσαρίδης: «Με τη θέσπιση και εφαρμογή της Πολιτικής Πολυμορφίας, η εταιρεία εστιάζει στην ενίσχυση της απασχόλησης γυναικών και νέων»

«Η INTERLIFE αναγνωρίζει την αξία της δημιουργίας και της αποτελεσματικής κάλυψης νέων θέσεων εργασίας, στοχεύοντας στην προσέλκυση

Οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 25 Απριλίου

Συνολικά 1.253.742.257,83 ευρώ θα καταβληθούν σε 2.530.742 δικαιούχους από σήμερα 22 Απριλίου έως τις 25 Απριλίου 2025 στο πλαίσιο

NN Social Innovation Startup Award 2025

Ο διαγωνισμός που επιβραβεύει την κοινωνική καινοτομία, ξεκίνησε για 2η συνεχή χρονιά. H NN, πιστεύει στους ανθρώπους που οραματίζονται