back to top
28.6 C
Athens
Πέμπτη 22 Μαΐου 2025

Δημήτρης Πιέτρης / Κόρινθος: Υποσχέσεις και αντάλλαγματα δείγματα αναχρονιστικής κοινωνίας

Αρθρο του:  Δημήτρη  Πιέτρη Ιδιοκτήτη  Εταιρίας Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης, Πιέτρης & Συνεργάτες
Παρατηρώ με τι θέρμη το τηλεοπτικό κοινό παρακολουθεί, ταυτίζεται και συμμετέχει στις ψηφοφορίες του reality show, το οποίο εκτός από ψυχαγωγία δεν του προσφέρει κάτι άλλο. Σε αντίθεση με τα ανωτέρω, το ίδιο κοινό όταν κληθεί να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, που προβλέπει η Δημοκρατία μας και επηρεάζει άμεσα ή έμμεσα τον ίδιο προσωπικά, την οικογένειά του και το επαγγελματικό-κοινωνικό περιβάλλον στο οποίο ζει, επιλέγει την αποχή ή ανταλλάγματα για να συμμετέχει.
Στο σημείο αυτό πρέπει να επανεξετάσουμε πλέον εναλλακτικούς τρόπους ψηφοφορίας εναρμονισμένους με την εποχή μας (πχ προαιρετική ψηφοφορία για μια εβδομάδα μέσω πλατφόρμας με τους ατομικούς κωδικούς πιστοποίησης από το taxis) προκειμένου να εξασφαλίσουμε την μέγιστη δυνατή συμμετοχή με λιγότερο χρόνο και κόστος.
Οι εξυπηρετήσεις λοιπόν, οι υποσχέσεις και τα ανταλλάγματα δεν έχουν πλέον θέση σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα. Πολύ σωστά ο Πρόεδρος Μητσοτάκης έχει δηλώσει ότι τα ψέματα τελείωσαν και οι μαγικές λύσεις που υπόσχονταν κάποιοι δεν υπάρχουν. Η αλλαγή θα γίνει με στρατηγική, προγραμματικό πλαίσιο εναρμονισμένο στις ικανότητες και την δυναμική μας καθώς και ιδιωτικές επενδύσεις.
Σε περιόδους κρίσης το τελευταίο καταφύγιο οικονομικής και αναπτυξιακής επανεκκίνησης είναι το κράτος, το οποίο εκσυγχρονιζόμενο και μεταρρυθμιζόμενο ρίχνει νερό στον μύλο της Εθνικής Οικονομίας, ώστε οι επιχειρήσεις να παραμείνουν και να προσελκύσουμε εξωτερικούς επενδυτές.
Είναι πλέον προφανές, ότι το ξεκαθάρισμα της αγοράς έχει πάρει σάρκα και οστά και επηρεάζει άμεσα εταιρίες, επαγγελματίες και εργατοϋπαλληλικό προσωπικό. Όπως συμβαίνει πάντα, η φτώχεια φέρνει στην επιφάνεια προβλήματα και γκρίνιες, γιατί εταιρίες και επιχειρηματίες είχαν μάθει να χτίζουν πύργους σε γυάλινα θεμέλια και δημόσιο χρήμα.
Από μια μικρή επιχείρηση έως μεγάλη εταιρία ήταν υπερδανεισμένες, κρατικοδίαιτες, επένδυαν πάντα με επιχορήγηση-επιδότηση, έχοντας την πλασματική εικόνα ότι επιχειρούσαν και μάλιστα με κέρδη τα οποία παρέμειναν στα χαρτιά και δεν μεταφράζονταν σε πραγματική ρευστότητα του ταμείου τους.
Δυστυχώς η πολιτική που ακολουθεί αυτή την στιγμή η Κυβέρνηση επιτείνει την ένταση της οικονομικής κρίσης. Αυτοί που σίγουρα θα επιβιώσουν και θα βρίσκονται στην αγορά και την επόμενη ημέρα είναι οι νοικοκύρηδες. Οι νοικοκύρηδες ακολουθούσαν πάντα τον δρόμο της εργασίας μέρα-νύχτα, στηριζόμενοι στα πόδια τους.
Το υπομονετικό τους business plan, η ανάλυση των μηνυμάτων της αγοράς, η παροχή καινοτόμων προϊόντων-υπηρεσιών και το νοικοκύρεμα του ταμείου τους τώρα αναγνωρίζεται.
Χωρίς να έχω λοιπόν, την οποιαδήποτε προγενέστερη κομματική εμπλοκή (οι παλαιότερες πρακτικές και οι τοπικοί παραγοντισμοί μας κρατούσαν αποστασιοποιημένους) αναγνώρισα ότι το μοντέλο διακυβέρνησης Μητσοτάκη είναι ενωτικό και μπορεί να συγκεντρώσει πρόσωπα ήθους και κύρους.
Μη πιστεύοντας ότι τα πολιτικά στελέχη πρέπει να κάνουν δημόσιες σχέσεις σε κοινωνικές εκδηλώσεις και να ομιλούν περισσότερο από αυτό που σκέφτονται, αποφάσισα να συμμετέχω μέσω του μητρώου στελεχών της Νέας Δημοκρατίας και το κόμμα αξιολόγησε ότι μπορώ να προσφέρω στον Τομέα Οικονομίας και Ανάπτυξης.
Ως νέος άνθρωπος επέλεξα να μην φύγω από την Κορινθία για ένα μεγάλο αστικό κέντρο ή το εξωτερικό, αλλά να μείνω εδώ. Η περιοχή είναι παρθένα για την ιδιωτική πρωτοβουλία και επιβάλλεται να αξιοποιήσουμε την στρατηγική μας θέση (και την τεράστια δημόσια περιουσία που μένει ανεκμετάλλευτη) για να δώσουμε εργασία και να αυξήσουμε το βιοτικό επίπεδο.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Οι κυβερνήσεις ως (αντ-)ασφαλιστές

Όσοι παρακολουθούμε από κοντά την ασφαλιστική αγορά, και ιδιαίτερα τη δραστηριότητα των θεσμικών φορέων, όπως είναι και η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών

Αντίστροφη μέτρηση μέχρι πότε όμως;

Οι ασφαλιστικές είναι φανερό ότι θα πρέπει μέσω της ΕΑΕΕ να συσπειρωθούν για να κερδίσουν το χαμένο έδαφος

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Σε κίνδυνο η ευρωπαϊκή οικονομία. Να αναλάβει άμεσα δράση η ΕΕ

Οι ανακοινώσεις του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, για επιβολή δασμών σε μία σειρά από χώρες σημαίνει ότι αυξάνεται κατά πολύ ο δείκτης

Σαρώνουν οι πτωχεύσεις στην Δυτική Ευρώπη, σε κίνδυνο οι πράσινες χρηματοδοτήσεις

Τι αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της Allianz-Trade, για τις επιχειρήσεις, τους κλάδους που κινδυνδύουν περισσότερα και την Δ. Ευρώπη

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Γ. Σαμολαδάς: Η νέα πραγματικότητα στην ασφάλιση φορτηγών, αποθηκών, μηχανημάτων έργου

«Τέλος οι παραλείψεις: Τι αλλάζει στην ασφάλιση φυσικών καταστροφών»

Τζόν Κρόκερ: Ψάχνουμε  λύσεις για την ασφάλιση ΜμΕ υψηλού κινδύνου

Τα MGA ανοίγουν γραμμές επικοινωνίας με αγορές του εξωτερικού. Λειτουργούν ως πληρεξούσιοι (αντ)ασφαλιστικών επιχειρήσεων ...

ERGO Ασφαλιστική: «AI & Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση: Μια Στρατηγική Συμμαχία για το Παρόν και το Μέλλον»

Η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) έχει ήδη αλλάξει τα δεδομένα στον ασφαλιστικό κλάδο, μεταμορφώνοντας ριζικά τον τρόπο λειτουργίας τόσο των εταιρειών

Αλ. Βακάλης / PRIMARY LINK SA: Διττό το πλαίσιο καλύψεων δημοσίων επιβατικών μεταφορών

Υπάρχουν ασφαλιστικές στην αγορά, οι οποίες έχουν σχεδιάσει και εντάξει ειδικές καλύψεις για τις περιπτώσεις ηλεκτρικών μέσων μεταφοράς

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Στο σφυρί ακίνητα των Commercial Value, Ασπίς Πρόνοια και Ιντράστ

Ο Ασφαλιστικός Εκκαθαριστής προκηρύσσει Πλειοδοτικό Διαγωνισμό πώλησης των ακινήτων

ΒΕΑ: Ζητά παράταση προθεσμίας και επανεξέταση του πλαισίου ασφάλισης των μικρών επιχειρήσεων

Την επανεξέταση του πλαισίου ασφάλισης των επιχειρήσεων και ταυτόχρονα την παράταση εφαρμογής του μέτρου και της επιβολής προστίμων...

Από την INTERAMERICAN, CEO στη Howden Agents ο Τάσος Ηλιακόπουλος

Η Howden ανακοινώνει μία νέα προσθήκη στην ομάδα της, με την ένταξη του Τάσου Ηλιακόπουλου, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα CEO στην Howden Agents

Υποχρεωτική ασφάλιση επιχειρήσεων και κλάδος Υγείας κυριάρχησαν στην έναρξη του Meeting της Ύδρας

Ξεκίνησε το πρωί της Πέμπτης το 25ο Insurance & Reinsurance Meeting το συνέδριο επικεντρώνεται στην Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά

Eurolife FFH: Νέα προγράμματα Ασφάλισης Έργου My Protection Combo

Η Eurolife FFH, μέλος της Fairfax Financial Holdings Ltd, ανταποκρινόμενη στις απαιτήσεις του σύγχρονου επαγγελματία που επιθυμεί