back to top
7.7 C
Athens
Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2025

Αυξήσεις φωτιά σε ΜΗΣΥΦΑ βλέπει ο Λουράντος

Τον κώδωνα του κινδύνου για αυξήσεις «φωτιά» στις τιμές Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ) κρούει ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) Κωνσταντίνος Λουράντος.

Όπως καταγγέλλει ειδικότερα, κατά την πρόσφατη συνεδρίαση της Επιτροπής Τιμών Φαρμάκων για το νέο Δελτίο Τιμών, ορισμένες (λίγες) εταιρίες ζήτησαν διπλάσια τιμή για τα προϊόντα τους! Αν και ο αριθμός των συγκεκριμένων εταιριών ήταν μικρός, η πρωτοβουλία τους δείχνει την κατεύθυνση που θα πάρουν τα πράγματα, εκτιμά ο κος Λουράντος.

- Advertisement -

Κοινή πεποίθηση της Επιτροπής, όπως υποστηρίζει πιο συγκεκριμένα, είναι πως με τη θεσμοθετημένη απελευθέρωση από την 1/1/17, οι τιμές όλων των ΜΗΣΥΦΑ θα τραβήξουν την ανηφόρα. «Έγινε παραδεκτό ότι η απελευθέρωση της τιμής τους σημαίνει αύξηση» αναφέρει σχετικά, συμπληρώνοντας ότι η πρόταση του κλάδου ήταν να απελευθερωθεί μόνο η τιμή των ΓΕΔΙΦΑ, πράγμα με το οποίο όπως λέει «συμφώνησαν όλοι». Η δυσφορία που εξέφρασε η πρόεδρος των νοσοκομειακών φαρμακοποιών και αντιπρόεδρος της Επιτροπής, ήταν χαρακτηριστική του κλίματος που επικράτησε. «Η αύξηση της τιμής τέτοιων προϊόντων από την απελευθέρωση της τιμής τους θα πλήξει τα νοσοκομεία, αφού τα χρησιμοποιούν κατά κόρον» φέρεται να είπε κατά τον κο Λουράντο, αναφέροντας ως παράδειγμα συγκεκριμένο αλκοολούχο διάλυμα.

«Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε απέναντι σε παραλογισμούς και αυτονόητα που κάποιοι δεν καταλαβαίνουν, όχι μόνο για την επιβίωσή μας, αλλά και για την επιστημοσύνη μας που βάλλεται πανταχόθεν και χωρίς καμία αιτιολογία» σημειώνει ο πρόεδρος του ΠΦΣ.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Ξένες φαρμακευτικές: Ξεχείλισε το ποτήρι στο χώρο του Φαρμάκου

Για ολιγωρία κατηγορεί την πολιτική ηγεσία το Pharma Innovation Forum ως προς τις δεσμεύσεις της για τον εξορθολογισμό της φαρμακευτικής δαπάνης και την εξυγίανση του συστήματος Υγείας. Αδιέξοδη χαρακτηρίζει την πολιτική αυτή το PIF, τονίζοντας ότι η κατάτμηση του προϋπολογισμού δεν είναι λύση.

Ν. «Άγιος Ανδρέας»: Ποιον «καίει» το πόρισμα της ΕΔΕ για τον θάνατο του 49χρονου

Φως αναμένεται να ριχθεί με την ΕΔΕ στην υπόθεση του θανάτου του 49χρονου Θοδωρή Νεμουτιάνου έξω από το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα. Η διαδικασία κυλά αργά, χωρίς επίσημες ανακοινώσεις, ενώ αρχικά είχε εκδιωχθεί εκπαιδευόμενη νοσηλεύτρια.

Ποια νέα έργα για την Υγεία εντάχθηκαν στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

Μητρώα της ΗΔΙΚΑ, προληπτικά τεστ υγείας, προγράμματα έρευνας και άλλα περιλαμβάνονται στα 372 έργα που εντάχθηκαν στο σκέλος των επιδοτήσεων του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0». Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 13,5 δισ. ευρώ.

Σε ιδιωτικές κλινικές πιθανόν να πραγματοποιηθούν χειρουργεία του Ν. Παίδων «Η Αγία Σοφία»

Για συνολικό πρόβλημα έλλειψης αναισθησιολόγων στην χώρα έκανε λόγο ο υπουργός Υγείας. Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν, σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη που ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο  να χειρουργηθούν περιστατικά από την λίστα του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» σε ιδιωτικές κλινικές.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Έγκριση θεραπευτικής αγωγής για τον μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα

To «πράσινο φως» έδωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) σε νέα θεραπευτική επιλογή για τον μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα.

Έναρξη νέου κύκλου Σεμιναρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης για το 2025 από την NP Ασφαλιστική

Νέο κύκλο σεμιναρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Επανεκπαίδευση) Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, ξεκινάει εντός του Μαρτίου

Οι θέσεις Insurance Europe σχετικά με την προώθηση πρότασης Omnibus

Μεταξύ των προωθούμενων νομοθετικών πρωτοβουλιών της συγκαταλέγεται η υιοθέτηση πρότασης Omnibus

Η NN Group ολοκλήρωσε την πώληση των δραστηριοτήτων της στην Τουρκία


Ο όμιλος NN ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της πώλησης των τουρκικών δραστηριοτήτων του στη Zurich Turkiye.

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

«Όαση» για τις συναλλαγές η ασφάλιση πιστώσεων

Η εγχώρια αγορά, χρόνια τώρα, ήδη από το 2008, που ξέσπασε η διεθνής οικονομική κρίση και η Ελλάδα, 24 μήνες μετά, βίωσε τη δική της πολυετή

Το δημογραφικό στο μικροσκόπιο της Eurostat: O ευρωπαϊκός πληθυσμός γερνάει…

Η μέση ηλικία του πληθυσμού της ΕΕ έφθασε την 1η Ιανουαρίου 2024 τα 44,7 χρόνια, ανακοινώθηκε από τη Eurostat. Αυτό σημαίνει πως

Πώς θα κρατήσετε τους πελάτες σας στις Κυκλάδες και την Κρήτη

Από εκεί που ψάχναμε για πελάτες για να ασφαλίσουν την περιουσία τους, ψάχνουμε να δούμε πότε τα επιστημονικά συμπεράσματα ....

Έγκριση θεραπευτικής αγωγής για τον μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα

To «πράσινο φως» έδωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) σε νέα θεραπευτική επιλογή για τον μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα.

Έναρξη νέου κύκλου Σεμιναρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης για το 2025 από την NP Ασφαλιστική

Νέο κύκλο σεμιναρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Επανεκπαίδευση) Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, ξεκινάει εντός του Μαρτίου