Πρωτοβουλίες αναδάσωσης και αποκατάστασης αναλαμβάνει η ΠΟΑΔ

Τις τελευταίες ημέρες, πύρινα μέτωπα κατακαίουν την Ελλάδα από άκρη σε άκρη, προκαλώντας μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή η οποία δυστυχώς είναι βέβαιον ότι θα συνεχιστεί με τις επερχόμενες πλημμύρες του χειμώνα. Ο τραγικός απολογισμός μέχρι σήμερα τρία θύματα και δεκάδες τραυματίες, εκατοντάδες κατοικίες και επιχειρήσεις χάθηκαν , χιλιάδες στρέμματα δάσους κάηκαν και μαζί τους τα ζώα που ζούσαν σε αυτά.

Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας έχοντας πλήρη συναίσθηση της ευθύνης μας απέναντι στην χώρα και την κοινωνία αποφάσισε ομόφωνα, ως ελάχιστο φόρο τιμής στους ανθρώπους που χάθηκαν και σε αυτούς που δίνουν μάχη για την ζωή τους αλλά και σεβασμό στους ανθρώπους που έχασαν τις περιουσίες τους, να αναλάβει πρωτοβουλία συμμετοχής των Σωματείων Μελών μας για την αναδάσωση των περιοχών που επλήγησαν.

Προκειμένου να υλοποιήσουμε την απόφαση μας αυτή, θα προχωρήσουμε άμεσα στις παρακάτω ενέργειες :

• Θα κοινοποιήσουμε την απόφαση μας στους Προέδρους και τα Μέλη των Δ.Σ. Σωματείων, Μελών μας.

• Το θέμα της Αναδάσωσης και της Πρόληψης θα είναι από τα κύρια θέματα προς συζήτηση στην Ετήσια Τακτική Συνέλευση της Ομοσπονδίας που προγραμματίζεται να γίνει τον Σεπτέμβριο του 2021 στην Θεσσαλονίκη.

• Θα επιδιώξουμε να συνεργαστούμε με όλους τους αρμοδίους εμπλεκόμενους Φορείς για την αξία της Πρόληψης της Προστασίας της περιουσίας των πολιτών. Ένα μεγάλο κίνημα αλληλεγγύης από άκρη σε άκρη της Ελλάδος βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, αναδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο της αξία της απλής Προσφοράς του κάθε πολίτη αλλά και της Κοινωνικής Ευθύνης των Επιχειρήσεων που συμμετέχουν σε αυτήν.

Ευχόμαστε έστω και μετά από τόσο τραγικά γεγονότα, να παραμείνει ο οδηγός μας για ένα καλύτερο αύριο, που οφείλουμε στους εαυτούς μας, στα παιδιά μας και στην Πατρίδα μας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*