Μειώθηκαν οι καταθέσεις των ασφαλιστικών επιχειρήσεων

Νεότερα στοιχεία για την τραπεζική χρηματοδότηση της εγχώριας οικονομίας και τις καταθέσεις στα εγχώρια πιστωτικά ιδρύματα παρέχει η ΤτΕ με νέα έκθεσή της.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ, οι καταθέσεις των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των λοιπών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων μειώθηκαν κατά 1.217 εκατ. ευρώ, έναντι αύξησης κατά 1.845 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα. Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των λοιπών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων μειώθηκε σε 6,4% από 6,8% τον προηγούμενο μήνα. Η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησής τους ήταν θετική κατά 19 εκατ. ευρώ, έναντι θετικής καθαρής ροής 237 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Το Μάιο του 2021, ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της συνολικής χρηματοδότησης της εγχώριας οικονομίας υποχώρησε σε 16,6% από 17,4% τον προηγούμενο μήνα, ενώ η μηνιαία καθαρή ροή ήταν θετική κατά 2.402 εκατ. ευρώ, έναντι θετικής καθαρής ροής 4.454 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής του συνόλου των καταθέσεων αυξήθηκε σε 11,2% από 10,8% τον προηγούμενο μήνα, ενώ η μηνιαία καθαρή ροή ήταν θετική κατά 386 εκατ. ευρώ, έναντι θετικής καθαρής ροής 3.329 εκατ. ευρώ τον Απρίλιο του 2021.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*