ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ: Πρωταγωνιστεί στο αυτοκίνητο, εξελίσσεται σημαντικά και στους άλλους κλάδους

του Βάιου Κρόκου

Ισχυρές αντιστάσεις στην πανδημία και μεγέθη που αποτελούν προπομπό περαιτέρω ανάπτυξης αποτελούν τα αποτελέσματα που παρουσίασε κατά τη διαδικτυακή της ενημέρωση για το 2020 η ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ.

Η μείωση των παραμέτρων ζημιών ήταν πολλαπλάσια της μικρής πτώσης στην παραγωγή, γεγονός που βελτίωσε περαιτέρω το τεχνικό αποτέλεσμα.

Την ίδια ώρα, η ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ διατηρεί για 15 και πλέον συνεχή χρόνια την πρώτη θέση στην αγορά όσον αφορά το πλήθος ασφαλισμένου στόλου οχημάτων (10,7% μερίδιο στην αγορά), σταθερή κερδοφορία τα τελευταία 10 χρόνια, ενώ σημαντικές είναι οι προσπάθειες μεγέθυνσης και στους υπόλοιπους κλάδους.

Σύμφωνα με την διοίκηση, ήδη το πρώτο 5μηνο του 2021 οι λοιποί κλάδοι (σκάφη, κατοικίες, επιχειρήσεις κ.α) «τρέχουν» στο +10% περίπου

Τροφή για σκέψη” αποτελούν πάντα τα λόγια του πρόεδρου και ιδρυτή της Ομίλου, κ. Μελά Γιαννίωτη. Έτσι συνέβη και κατά την συνέντευξη Τύπου:

«Βασικό ζητούμενο πάντα αλλά και αυτές τις ημέρες είναι η επικοινωνία», τόνισε. «Όταν τα πράγματα δεν έρχονται καλά, να τα θέλεις όπως έρχονται. Η ζωή και η εμπειρία μας τα έχουν διδάξει. Ουδέν κακόν αμιγές καλού», σημείωσε από την πλευρά του σχολιάζοντας τις αλλαγές που έφερε η πανδημία και περιέγραψε τις προκλήσεις και τα «εργαλεία» που απαιτούνται για την επόμενη μέρα στην ασφαλιστική αγορά, τις επιχειρήσεις…αλλά και την ζωή την ίδια.

«Αν υπάρχει θεωρία, τότε μπορεί να γίνει πράξη», σημείωσε χαρακτηριστικά παραπέμποντας σε σημαντικές διδαχές από τις φιλοσοφίες των αρχαίων Μακεδόνων: Για το τι «πρέπει» να ισχύει στις ιδιωτικές συναλλαγές.

«Υπάρχει σήμερα ηθική, εντιμότητα στην εμπορική συναλλαγή; Τι πρέπει να εισπράξει κανείς, τι πρέπει να δώσει, πότε και από που», διερωτήθηκε χαρακτηριστικά, μεταφέροντας στην μεστή ομιλία του εμπειρίες δεκαετιών στην αγορά.

Περαιτέρω βελτίωση του τεχνικού αποτελέσματος

«Από την προηγούμενη χρονιά ο κόσμος έχει αλλάξει δραστικά. Αναθεωρήσαμε απόψεις, κοιτάξαμε ο ένας τον άλλον στα μάτια, εμπιστευτήκαμε τις αξίες μας. Από τις συνθήκες παγκόσμιας ύφεσης, η εγχώρια οικονομία δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση με αποτέλεσμα να καταγράψει ύφεση πάνω από 8%. Έτσι η τάση μείωση παραγωγής ασφαλίστρων εντοπίζεται και στα χαρτοφυλάκια μας. Ωστόσο η πολλαπλάσια μείωση των παραμέτρων ζημιών είχε ως αποτέλεσμα την περαιτέρω βελτίωση του τεχνικού αποτελέσματος», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Παναγιώτης Κατσανίδης, Γενικός Διευθυντής Ομίλου ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ

Περιέγραψε την προϋπάρχουσα δομή των συστημάτων της εταιρείας που αποτέλεσαν σημαντικό εργαλείο της ομαλής επιχειρησιακής συνέχειας τόσο για τους συνεργάτες όσο και τους ασφαλισμένους.

«Ο κόσμος αλλάζει. Οι ισχυροί δεσμοί μας και η αξιοπιστία στο λόγο και στα έργα μας ανέδειξαν τα ισχυρά θεμέλια του Ομίλου…Στη νέα ψηφιακή επανάσταση η έννοια “ΝΟΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΣΑΣ” δεν είναι και δεν θα είναι ένα απλό σλόγκαν, αλλά πράξη ζωής και επιχειρηματικότητας» τόνισε ο κ. Κατσανίδης.

Αναλλοίωτες οι βασικές αρχές της εταιρείας  

«Παρά τις μεγάλες αλλαγές όλα αυτά τα 45 χρόνια, πολλά έχουν αλλάξει, αλλά υπάρχουν και στρατηγικές αποφάσεις και βασικές αρχές που έχουν μείνει αναλλοίωτες», σημείωσε ο κ. Μίλτος Πυρίντσης, Διευθυντής ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ Α.Α.Ε ΖΩΗΣ

Μεταξύ άλλων, ανέδειξε:

-το γεγονός της συνεχούς ανάπτυξης εταιρείας μέσω τα ισχυρών δικτύων διαμεσολάβησης.

-Επίσης το στοιχείο ότι η εταιρεία δημιουργεί σύγχρονα προϊόντα, χωρίς ευκαιριακή προσέγγιση στα ασφάλιστρα και προτείνοντας ίδια τιμολόγηση σε όλα τα δίκτυα

-Παράλληλα, το γεγονός επίσης ότι παραμένει ηγέτιδα δύναμη στον κλάδο Αυτοκινήτου

-Υπενθύμισε επίσης το γεγονός ότι, εν μέσω πανδημίας, υπήρξε η δυνατότητα για επιπλέον bonus στους διαμεσολαβητές (bonus ανά τρίμηνο κ.α).

-Την ίδια ώρα για το 2021 βελτιώνονται ακόμα περισσότερο οι προμηθειακοί κανονισμοί, ενώ επιπλέον με επιπλέον ποσοστά θα επιβραβευτούν για τις επιδόσεις τους οι Νέοι Συνεργάτες

Αισιοδοξία Κ. Γιαννιώτη για ανάπτυξη στον κλάδο και την ελληνική οικονομία

«Τίποτα δεν μπορεί να υποκαταστήσει την ανθρώπινη επαφή, ωστόσο η προσαρμογή είναι η λέξη – κλειδί», σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Κωνσταντίνος Γιαννιώτης, Αντιπρόεδρος Δ.Σ, Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ.

Ο ίδιος περιέγραψε αναλυτικά το νέο πλαίσιο που διαμορφώνεται στον χώρο της ασφαλιστικής αγοράς, συναρτήσει των συνθηκών στην Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις (εξαγορές – συνεργασίες) ο ίδιος αντέκρουσε τους ισχυρισμούς αρκετών κατά τους οποίους αναμένεται απόλυτη συγκέντρωση στην αγορά, διαβεβαιώνοντας, πάντως, πως η εταιρεία θα είναι παρούσα σε όλες τις διαδικασίες, αναζητώντας το μερίδιο της αγοράς που αναλογεί στην εταιρεία.

Περιγράφοντας το οικονομικό τοπίο, ο κ. Γιαννιώτης σημείωσε πως η Ελλάδα πέρασε από μια δεκαετή οικονομική κρίση – και παρά τις δυσκολίες που έφερε η πανδημία – υπάρχουν ισχυροί λόγοι για να περιμένει κανείς πραγματική ανάπτυξη. Γιατί;

-Η τραπεζική πίστη βελτιώνεται καθώς η μείωση των κόκκινων δανείων δημιουργεί συνθήκες ρευστότητας

-Η οικονομική δραστηριότητα είναι ξανά πολύ έντονη

-Οι πωλήσεις των νέων οχημάτων είναι πολύ υψηλές

-Η ανεργία έχει μειωθεί αισθητά στο 16% από το 24% το 2014

-Παράλληλα, το Ταμείο Ανάκαμψης (με κεφάλαια που μπορεί να ξεπεράσουν τα 60 δις. ευρώ) σε συνδυασμό με μια πιο ώριμη αντίληψη του πολιτικού προσωπικού και της κοινωνίας για την διαχείριση των κονδυλίων αποτελούν μια πραγματική ευκαιρία.

Κλείνοντας, ο κ. Γιαννίωτης παρέθεσε τα βήματα για την επόμενη μέρα της εταιρείας, η οποία έχει -και λόγω των νέων τεχνολογιών – τη δυνατότητα να δημιουργεί νέες ομάδες με τεχνογνωσία με στόχο την εποχή. Πάντα με τις διαχρονικές αξίες και τους δεσμούς “οικογένειας” που έχουν δημιουργηθεί όλα αυτά τα χρόνια. Υπενθύμισε δε, πως η ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ έχει “επιστρέψει” πρακτικά στην κοινωνία περί τα 650 εκατ. ευρώ.

Στη «γλώσσα» των αριθμών

ΒΑΣΙΚΑ ΜΕΓΕΘΗ 2020

-ΣΥΝΟΛΟ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΥ 342 εκατ. ευρώ

-ΙΔΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ 142,1 εκατ. ευρώ

-ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΕΣΟΔΑ 132,6 εκατ. ευρώ

-ΚΕΡΔΗ ΠΡΟ ΦΟΡΩΝ 21,9 εκατ. ευρώ

-392,9% Δείκτης Κεφαλαιακής Επάρκειας Εταιρίας ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ Ζωής

-193,6% Δείκτης Κεφαλαιακής Επάρκειας Εταιρίας ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ ΑΕΓΑ

-237,8 εκατ. ευρώ Χρηματοοικονομικά Περιουσιακά Στοιχεία

-43,5 εκατ. ευρώ Αξία Ακινήτων

-178,3 εκατ. ευρώ Σύνολο Ασφαλιστικών Αποθεμάτων

-104 υποκαταστήματα

-55 Κέντρα Ιατρικής Βοήθειας

-6 Συνεργεία Επισκευής Οχημάτων

-Περισσότερες από ένα εκατομμύριο κλήσεις βοήθειας την τελευταία 5ετία

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*