ΕΑΔΕ λογότυπο

ΕΑΔΕ: Καταγγέλλει κάθε συκοφαντική προσπάθεια – μήνυμα συνεργασίας και ενότητας στη διαμεσολάβηση

Η ΕΑΔΕ καταγγέλλει κάθε ενέργεια αντιδεοντολογικής (φερόμενης) δημοσιογραφίας, που στόχο έχει την συκοφάντηση της κοινής προσπάθειας της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης για την ανάδειξη και την υπεράσπιση των συμφερόντων των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών.

Όσοι συμμετέχουν εθελοντικά στα κοινά της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης επιβάλλεται να έχουν ως βασικές αρχές αξιοπρέπεια, ήθος και σεβασμό προς τους Συναδέλφους, αφήνοντας στην άκρη ιδιοτελή προσωπικά συμφέροντα.

Η διαρκής παραπληροφόρηση και η μυθοπλασία, μέσω της διαδικτυακής επικοινωνίας με τον ισχυρισμό της προβολής της «ελευθερίας του τύπου» και υπεράσπισης της «άλλης άποψης» σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί δικαιολογία.

Η Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση σίγουρα θα αποβάλλει αυτές τις συμπεριφορές, καθώς στο σύνολό της χαρακτηρίζεται από επαγγελματική γνώση, ήθος και κύρος.

Ευτυχώς η μεγάλη πλειοψηφία του κλαδικού τύπου της Ιδιωτικής Ασφαλιστικής Αγοράς στέκεται αντικειμενικά απέναντι στους χιλιάδες Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές, αλλά και στα Θεσμικά Συλλογικά Όργανα που τους εκπροσωπούν ασκώντας γόνιμη κριτική και κυρίως λέγοντας αλήθειες προς το κοινό συμφέρον, και πάντοτε με ονοματεπώνυμο.

Ο καθένας μπορεί και πρέπει να έχει την άποψή του, χωρίς να χρησιμοποιεί υβριστικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς , και έχοντας το «ηθικό ανάστημα» αλλά και το απαιτούμενο θάρρος να αναγνωρίζει τα τυχόν λάθη του.

Η στείρα κριτική χωρίς διασταύρωση ειδήσεων, και οι προσωπικές βολές κατά εκλεγμένων Συναδέλφων, που σηκώνουν το βάρος της προάσπισης των συμφερόντων του Κλάδου απέναντι στην Πολιτεία και τους θεσμούς και που εισακούονται λόγω του κύρους τους, οδηγεί στην συκοφαντία.

Η συμμετοχή των Σωματείων ΠΟΑΔ, ΠΣΣΑΣ, ΠΣΑΣ και ΣΕΜΑ στην ΕΑΔΕ ως Ιδρυτικά Μέλη, δίνουν γερές βάσεις στην ενότητα της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης, βάζοντας το «Εμείς» πάνω από το «Εγώ», ακολουθώντας ομόφωνες Δημοκρατικές διαδικασίες στην πράξη, και όχι στο «παράθυρο» των Social media.

Η ΕΑΔΕ αποτελεί Ένωση Προσώπων που αναγνωρίζεται επίσημα από την Πολιτεία και τον Νόμο (άρθρο 107 Αστικού Κώδικα, που προβλέπει Ενώσεις Προσώπων που δεν αποτελούν Σωματείο).

Επί σειρά ετών η ΕΑΔΕ υπερασπίστηκε, όπου και όταν χρειάστηκε, με επιτυχία τα συμφέροντα του Κλάδου της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης.

Οι προσπάθειες από κοινού όλων των Σωματείων Πανελλαδικά, των Επιμελητηρίων και κυρίως του ΕΕΑ, αλλά και όλων των εκλεγμένων Μελών των Σωματείων, έχουν βοηθήσει σε μέγιστο βαθμό να αναδειχθεί η Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση ως παράγοντας προόδου και ανάπτυξης για την Ελληνική Οικονομία και την προστασία των Πολιτών.

Σεβόμενοι την κοινή προσπάθεια για Ενότητα, Ανάπτυξη και Πρόοδο θα συνεχίσουμε ως ΕΑΔΕ με Αξιοπρέπεια και Υπευθυνότητα, να Υποστηρίζουμε το Μέλλον του Κλάδου και όχι την Οπισθοδρόμηση

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*