Π. Δημητρίου: Life Partner Συνεργατών και Πελατών η Generali

της Ελενας Ερμείδου

Lifetime Partner των συνεργατών και των πελατών της αποτελεί η Generali έχοντας δράσει προληπτικά από την πρώτη στιγμή της πανδημίας και επιδεικνύοντας ετοιμότητα τόνισε ο Πάνος Δημητρίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Generali σε διαδικτυακή εκδήλωση.

Τοπικά, εξήγησε η Generali Hellas υλοποίησε σειρά ενεργειών εταιρικής υπευθυνότητας με δωρεές για την ενίσχυση του αγώνα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας σε κοινωνικό και επιχειρηματικό επίπεδο, αλλά και μέτρων στήριξης των πελατών και των επιχειρήσεων που μας εμπιστεύονται.

Ο Πάνος Δημητρίου μιλώντας διευκρίνισε ότι χάρη στον ψηφιακό μετασχηματισμό, η Generali κατάφερε να λειτουργεί  από την πρώτη στιγμή με ασφάλεια, παρέχοντας ψηφιακά τις υπηρεσίες μας σε πελάτες και συνεργάτες μας, ακόμη κι υπό αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες απομακρυσμένης λειτουργίας.

Σε διεθνές επίπεδο τόνισε ότι ο όμιλος Generali ενέκρινε το 2020 τη δημιουργία Έκτακτου Διεθνούς Ταμείου ύψους έως 100 εκατομμυρίων ευρώ για την στήριξη του αγώνα για την αντιμετώπιση της Covid-19. Πρόσφατα,  δε ανακοίνωσε το Fenice 190, ένα πενταετές επενδυτικό σχέδιο ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για τη στήριξη της ανάκαμψης των ευρωπαϊκών οικονομιών, που επλήγησαν από την Covid-19.

Ειδικότερα το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε τη δημιουργία ενός Έκτακτου Διεθνούς Ταμείου για τον κορωνοϊό SARS-CoV-2 όπου μέχρι και 30 εκατομμύρια ευρώ χρησιμοποιήθηκαν άμεσα για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Ιταλία. Το ταμείο επίσης βοήθησε στην ανάκαμψη της οικονομίας. 100 εκατομμύρια χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση του Covid-19. Το Ταμείο, επίσης είναι διαθέσιμο και σε άλλες χώρες όπου δραστηριοποιείται η Generali, συμβάλλοντας στην οικονομική ανάκαμψη των χωρών σε πληγείσες χώρες. .

Σε ό,τι αφορά το Fenice 190, την νέα επενδυτική πρωτοβουλία της Generali για τη στήριξη της βιώσιμης ανάκαμψης στην Ευρώπη, πρόκειται για ένα ένα πενταετές σχέδιο ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για τη στήριξη της βιώσιμης ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής οικονομίας

Σημειώνεται ότι πάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ έχουν ήδη διατεθεί μέσω 10 επενδυτικών ταμείων που επικεντρώνονται στις υποδομές, την καινοτομία και την ψηφιοποίηση, τις ΜμΕ, την πράσινη στέγαση, τις εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης και την εκπαίδευση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*