Νέα ανακοίνωση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών αξιολογώντας όλα τα δεδομένα σε σημερινή συνεδρίαση προχώρησε σε ομόφωνη εισήγηση της συνέχισης του εμβολιασμού με το εμβόλιο της AstraZeneca στη χώρα μας και συνιστάται να ακολουθηθεί ο προγραμματισμός που έχει γίνει.

Αναλυτικότερα, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών στη σημερινή συνεδρίασή της εξέτασε  ξανά τις αναφορές για μεμονωμένα περιστατικά θρομβοεμβολικών επεισοδίων σε άτομα που είχαν εμβολιαστεί με το εμβόλιο της AstraZeneca, καθώς για προληπτικούς λόγους προχώρησαν σε προσωρινή αναστολή των εμβολιασμών και άλλες χώρες.

Με βάση τα διαθέσιμα δεδομένα που υπάρχουν έως σήμερα, τα μέλη της επιτροπής εκτιμούν πως δεν συντρέχει λόγος τροποποίησης της εισήγησής της της 11ης Μαρτίου.

Η Επιτροπή υπενθυμίζει ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO), οι οποίοι έχουν στη διάθεσή τους το σύνολο των δεδομένων από όλες τις χώρες συνιστούν τη συνέχιση του εμβολιασμού με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι η  Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, σε συνρννόηση με την Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης του ΕΟΦ έχουν ως προτεραιότητα θέματα ασφάλειας των εμβολίων.

Για τον σκοπό αυτό   δίνουν έμφαση στις αξιολογήσεις του ΕΜΑ και του WHO καθώς και τις αναφορές για πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες όλων των εμβολίων κατά της νόσου COVID-19.

πηγή: virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*