Κ. Χατζηδάκης για ασφάλιση και φυσικές καταστροφές: Θα υλοποιηθεί η δέσμευση με το πέρας της πανδημίας

του Βάιου Κρόκου

Σύμφωνη με τις διεθνείς – ευρωπαϊκές πρακτικές είναι οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης από την στιγμή ανάληψης των καθηκόντων της, όπως περιέγραψε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Κωστής Χατζηδάκης, κατά την ομιλία του στην διαδικτυακή ετήσια εκδήλωση της ΕΑΕΕ, τονίζοντας πως βούληση αποτελεί η στήριξη όλων των πυλώνων ασφάλισης, με δίκαιους και ίσους όρους. Όπως δήλωσε, η σημερινή κυβέρνηση δεν ανήκει σε παλαιές δογματικές αντιλήψεις που δεν υποστήριζαν την ανάπτυξη του θεσμού της ιδιωτικής ασφάλισης.

Αναφερόμενος στο φλέγον ζήτημα της ασφάλισης περιουσίας ο κ. Χατζηδάκης παραδέχθηκε πως οι επιπτώσεις της πανδημίας επαναπροσδιόρισε την ατζέντα των άμεσων πρωτοβουλιών – λόγω των έκτακτων δαπανών. Τόνισε πως με το πέρας της πανδημίας και των έκτακτων μέτρων, θα υλοποιηθεί η περσινή δέσμευση για φορολογικά κίνητρα (δαπάνες) στα συμβόλαια περιουσίας έναντι των φυσικών καταστροφών.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Χατζηδάκης περιέγραψε τις πρωτοβουλίες όλο αυτό το διάστημα με στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων με συνολικά κεφάλαια 24 δισ. το 2020 και πάνω από 11 δισ το 2021, όπως υπολογίζεται.

Περιέγραψε επίσης τον άξονα 3 βασικών σημείων για το επόμενο διάστημα, με διάθεση για στήριξη όλων των πυλώνων ασφάλισης:

-Καλύτερη αξιοποίηση κοινοτικών πορών (ταμείο ανάκαμψης, ΕΣΠΑ) για τον κλάδο εργασίας

-Εκσυγχρονισμός του Εργατικού Δικαίου

-Μεταρρύθμιση της επικουρικής ασφάλισης (σταδιακή μετατροπή σε κεφαλαιοποιητικό, που θα βοηθήσει ώστε να υπάρξουν υψηλότερες συυντάξεις, νέες θέσεις εργασίας και δώσει στις νεότερες γενιές την ελευθερία να χαράξει το δικό της συνταξιοδοτικό μέλλον.

“Είναι ευκαιρία να ξανασυστηθούμε στην Ελλάδα με την έννοια της αποταμίευσης”, τόνισε χαρακτηριστικά, αναδεικνύοντας ζητήματα προσωπικής αποταμίευσης και μακροπρόθεσμων επενδύσεων.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*