Τι συζήτησαν Γ. Χατζηθεοδοσίου και αντιπροσωπεία του Ε.Ε.Α με τον Γ. Πατούλη για την στήριξη της επιχειρηματικότητας

Τους τρόπους στήριξης επιχειρήσεων, επαγγελματιών και εργαζομένων προκειμένου να αντιμετωπιστεί η οικονομική ύφεση λόγω της πανδημίας, συζήτησε με τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη αντιπροσωπεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου.

Η συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας σήμερα Παρασκευή 18/9/2020.

Όπως προέκυψε από την ανταλλαγή απόψεων και μετά από την παράθεση των θέσεων του Ε.Ε.Α., ο κ. Πατούλης βλέπει την ανάγκη οικονομικής στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω προγράμματος επιχορήγησης τους, κάτι που μπορεί να αποτελέσει σημαντική ανάσα στον αγώνα επιβίωσης που δίνουν αυτή τη δύσκολη περίοδο. Η υλοποίηση ενός τέτοιου προγράμματος ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ –πρόταση που είχε καταθέσει προς την κυβέρνηση το Ε.Ε.Α. χωρίς όμως κάποια ανταπόκριση έως σήμερα-  αλλά και η ευρύτερη συνεργασία στην προσπάθεια αντιμετώπισης της ύφεσης που απειλεί με λουκέτο χιλιάδες επιχειρήσεις, αποδεικνύουν την εξαιρετική σχέση μεταξύ Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και Περιφέρειας Αττικής, δημιουργώντας έτσι τις αναγκαίες προϋποθέσεις για την στήριξη του επιχειρείν.

Ένα άλλο πρόγραμμα της Περιφέρειας που θα δώσει ανάσα σε επαγγελματίες, είναι το πρόγραμμα δεξιοτήτων στο οποίο εκτός από τους εργαζόμενους επιχειρήσεων θα ενταχθούν και αυτοαπασχολούμενοι.

Παράλληλα αποφασίστηκε Περιφέρεια και Ε.Ε.Α. να εργαστούν από κοινού για την υλοποίηση μίας ακόμα πρότασης του Επιμελητηρίου, σχετικά με τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων και τη δυνατότητα δημιουργίας ηλεκτρονικών καταστημάτων (e-shop), ώστε μέσω της ένταξης των μικρομεσαίων στη νέα ψηφιακή εποχή, να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα τους.

Αυτό που επίσης συζητήθηκε μετά από πρόταση της αντιπροσωπείας του Ε.Ε.Α. ήταν η κοινή δράση του Επιμελητηρίου με Δήμους της Αττικής, προκειμένου να παρέχεται δωρεάν σύνδεση στο διαδίκτυο σε εμπορικά σημεία των δήμων, καθώς μία τέτοια δράση μπορεί να ενισχύσει σε σημαντικό βαθμό την κατανάλωση.

Όπως τόνισε και ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, η συνεργασία μεταξύ Επιμελητηρίου και Περιφέρειας θα συνεχιστεί, καθώς αποτελεί κοινό στόχο η στήριξη των επιχειρήσεων σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που η πανδημία απειλεί εκτός από τη δημόσια υγεία και την ελληνική οικονομία.

Στη συνάντηση μετείχαν επίσης από το Ε.Ε.Α. οι Αντιπρόεδροι κ. Νίκος Γρέντζελος και κ. Νίκος Κογιουμτσής, και ο Γενικός Γραμματέας κ. Δημήτρης Γαβαλάκης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*