Mία λαμπρή 7η Απονομή των Βραβείων «Βιώσιμης – Καινοτόμου & Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας

Σε μία λαμπρή εκδήλωση, με καλλιτεχνικό χρώμα αλλά και συγκινησιακές στιγμές, απονεμήθηκαν τα βραβεία «Βιώσιμης – Καινοτόμου & Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας» του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος ΕΛΣ.

Ήταν η 7η απονομή των βραβείων, μία εκδήλωση που έχει γίνει πλέον θεσμός και που στοχεύει στην ανάδειξη των δυνατοτήτων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Η φετινή γιορτή της επιχειρηματικότητας, ξεκίνησε με ένα ξεχωριστό μουσικό αφιέρωμα με «άρωμα» Κρήτης. Οι θεατές που είχαν γεμίσει την αίθουσα απόλαυσαν κρητικούς χορούς από τον ιστορικό Όμιλο Βρακοφόρων, αγαπημένα τραγούδια από τον εμβληματικό Βασίλη Σκουλά αλλά και την σπουδαία πιανίστα Τατιάνα Παπαγεωργίου. 

Στη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύθηκαν μικρομεσαίες επιχειρήσεις που κατάφεραν σε δυσμενείς συνθήκες, όχι απλά να επιβιώσουν, αλλά να αναπτυχθούν και να καινοτομήσουν, ενισχύοντας τις προοπτικές ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

Απονεμήθηκαν, παράλληλα, ειδικά τιμητικά βραβεία σε ανθρώπους που διακρίνονται για τα επιτεύγματά τους και την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη σημασία της βραδιάς, σημειώνοντας:

«Θελήσαμε με αυτό τον τρόπο, να δώσουμε κυρίως ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας. Το μήνυμα ότι οι επιχειρήσεις έχουν προοπτική και μέλλον, ακόμα και μέσα στην κρίση».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις Ειδικές Βραβεύσεις που έχει καθιερώσει το Ε.Ε.Α. τονίζοντας ότι «επειδή το Επιμελητήριό μας ήταν και παραμένει ενεργό κομμάτι της κοινωνίας, τιμούμε για μια ακόμη χρονιά ανθρώπους, συμπολίτες μας, που διακρίθηκαν για τα επιτεύγματα τους αλλά και την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο», ενώ έστειλε και ένα μήνυμα για την ανάγκη στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

«Είναι ώρα να σχεδιάσουμε και να εφαρμόσουμε στην Ελλάδα μια νέα Εθνική Στρατηγική για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα. Μια στρατηγική που θα φέρει τη μικρομεσαία επιχείρηση στο επίκεντρο – και όχι στο περιθώριο – της αναπτυξιακής προσπάθειας της χώρας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Χατζηθεοδοσίου.

Τα βραβεία στις 10 βραβευθείσες επιχειρήσεις απένειμαν και έκαναν έναν χαιρετισμό, κατά σειρά: εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό ο Υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Παναγιώτης Τσακλόγλου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης, εκπροσωπώντας την Ελληνική Λύση ο βουλευτής Βασίλης Βιλιάρδος, ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ Γιώργος Καρανίκας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Νίκος Παππάς, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης και η Πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου.

Τα βραβεία, στις Ειδικές βραβεύσεις, απένειμαν, κατά σειρά, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ναύαρχος και πρώην Υπουργός, Ευάγγελος Αποστολάκης, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, Παναγιώτης Αγνιάδης, οι Πρυτάνεις του Πανεπιστημίου Πειραιά, του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Μιχάλης Σφακιανάκης, Σπυρίδων Κίντζιος και Παναγιώτης Καλδής. 

Τιμητικές διακρίσεις, συνοδευτικές των βραβείων, απένειμαν κατά σειρά τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του Ε.Ε.Α. και συγκεκριμένα ο Πρόεδρος Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, οι Αντιπρόεδροι Νίκος Γρέντζελος και Ηλίας Μάνδρος, ο Γενικός Γραμματέας Δημήτρης Γαβαλάκης, ο Οικονομικός Επόπτης Παναγιώτης Παντελής, ο Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων Γιάννης Βαφειαδάκης, ο Υπεύθυνος ΓΕΜΗ & Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων Γιώργος Ζηκόπουλος, καθώς και ο Πρόεδρος της “Αρωγός Συμβουλευτική Αναπτυξιακή Αστική Εταιρία Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα ΕΕΑ” και μέλος του Δ.Σ. του Ε.Ε.Α. Δημήτρης Βαρδακώστας.

Στην εκδήλωση παρέστησαν, επίσης, βουλευτές, δήμαρχοι και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, Πρόεδροι και μέλη Διοικήσεων Επιμελητηρίων, εκπρόσωποι κοινωνικών εταίρων, σωματείων, της ακαδημαϊκής κοινότητας και επιχειρήσεων.

 

Οι επιχειρήσεις που βραβεύθηκαν

Στη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύθηκαν οι ακόλουθες επιχειρήσεις:

ΑΦΟΙ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΙ – Κατηγορία Βράβευσης: Επιχειρηματική ανθεκτικότητα

CORONA COOKIES – Κατηγορία Βράβευσης: Δικτύωση

SPEAK IT – Κατηγορία Βράβευσης: Νεοφυής Επιχειρηματικότητα

VANGUARD – RISK GROUP – Κατηγορία Βράβευσης: Καινοτομία

Εστιατόριο «ΤΟ ΜΑΝΤΡΙ» – Κατηγορία Βράβευσης: Ανάπτυξη στο χρόνο

CUBE RM – Κατηγορία Βράβευσης: Νέες Τεχνολογίες

STRATIGOS – Κατηγορία Βράβευσης: Οικογενειακή επιχείρηση

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΟΥ – Κατηγορία Βράβευσης: Εξωστρέφεια

ΚΟΦΙΝΑΣ ΑΕ – Κατηγορία Βράβευσης: Πράσινη Επιχειρηματικότητα

HERADO – Κατηγορία Βράβευσης: Γυναικεία Επιχειρηματικότητα

Ειδικά τιμητικά Βραβεία

Μεγάλη ήταν η συγκίνηση στην απονομή των ειδικών τιμητικών βραβεία, τα οποία απονεμήθηκαν:

Στον Αρχηγό της Πυροσβεστικής, κ. Γεώργιο Πουρνάρα για τη σπουδαία προσφορά της Πυροσβεστικής στην προστασία και ασφάλεια της χώρας.

Στον ΕΠ.ΟΠ. Λοχία Πεζικού Ευστάθιο Κοτρέτσο, που κατά τη διάρκεια των ακραίων καιρικών φαινομένων στη Θεσσαλία, δεν δίστασε να ξαπλώσει στις λάσπες για να βοηθήσει να πατήσουν σε στεγνό έδαφος υπερήλικες γυναίκες που κατέβαιναν από βάρκες.

Στην παγκόσμια πρωταθλήτρια στο βάδην Αντιγόνη Ντρισμπιώτη για τη μεγάλη της προσφορά στον ελληνικό αθλητισμό.

Στον φοιτητή Φίλιππο Φούφα, που εισήχθη στη Νομική Σχολή Αθηνών με 4 20άρια στις τελευταίες πανελλαδικές εξετάσεις.    

Βραβεία απονεμήθηκαν, επίσης, στους δύο χορηγούς της εκδήλωσης Eurolife FFH και Όμιλο Eurobank, για τη συμβολή τους στη διοργάνωση της εκδήλωσης.

Την εκδήλωση παρουσίασαν οι δημοσιογράφοι Εύη Φραγκάκη και Αντώνης Κρητικός.

#eeathens_vraveia2023 

Χορηγοί: Τράπεζα Eurobank, Eurolife FFH, SKYexpress

 Χορηγοί επικοινωνίας: ΣΚΑΪ, Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, Εφημερίδα Ναυτεμπορική

 Χορηγός διαδικτυακής επικοινωνίας: naftemporiki.gr 

 Υποστηρικτές επικοινωνίας: eea.gr, insurance–eea.gr 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*