Κορυφαία θέματα στα εργαστήρια του συνεδρίου Insurance Money Conference!

Κορυφαία στελέχη της αγοράς έλαβαν μέρος στα δύο εργαστήρια που διοργανώθηκαν  στο πλαίσιο του μεγαλύτερου ασφαλιστικού συνεδρίου της ελληνικής αγοράς, Insurance Money Conference, που διεξήχθη στις 3 Νοεμβρίου στο Athenaeum InterContinental.  

Το εργαστήριο που διοργάνωσε η Εθνική Ασφαλιστική με θέμα «Ασφαλιστικά Προϊόντα Εταιρικής Διακυβέρνησης», με συντονιστή τον κ. Ιωάννη Γ. Μωραΐτη, Αναπληρωτή Διευθυντή Τεχνικών Ασφαλίσεων Αστικής Ευθύνης, Μεταφορών & Πλοίων της Εθνικής Ασφαλιστικής και συμμετέχοντες την κα Μαργαρίτα Γκολφινοπούλου Manager, Major Accounts της Chartis Ελλάς και τον κ. Δημήτρη Τσεσμετζόγλου, CEO της BMS Ελλάς Μεσίτες Ασφαλίσεων, εστίασε στην ασφάλιση «Ευθύνης  Διευθυντών και Στελεχών» που καλύπτει την ευθύνη των στελεχών για εσφαλμένες ή κατ’ ισχυρισμό εσφαλμένες αποφάσεις κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. 

Τονίστηκε  ότι η εν λόγω ασφάλιση προστατεύει τα στελέχη των επιχειρήσεων αλλά και αποτελεί και ένα «στοιχείο ενεργητικού» (asset) για τους μετόχους/επενδυτές καθώς στην περίπτωση που με ευθύνη των στελεχών προκληθεί οικονομική ζημία, η ασφάλιση αυτή θα την αποκαταστήσει.

Insurance Money Conference 2010 - Workshop,  Εθνική Ασφαλιστική: Ιωάννης Γ. Μωραίτης, Μαργαρίτα Γκολφινοπούλου, Δημήτρης Τσεσμετζόγλου Επισημάνθηκε επίσης ότι υπάρχει  δυσκολία στην προσέγγιση αυτού του προϊόντος, καθώς το underwriting απαιτεί επί της ουσίας ανάλυση των οικονομικών δεδομένων της εταιρίας καθώς και του προφίλ των στελεχών.

Στο εργαστήριο που διοργάνωσε η Ernst & Young με θέμα «Ο δρόμος για τη Solvency ΙΙ», ο κ. Paul De Beus, Solvency II Expert της εταιρίας, ανέφερε ότι στη συζήτηση που διεξάγεται στη Δ. Ευρώπη σχετικά με την ασφαλιστική αγορά, διαπιστώνεται ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα το έχουν οι μεγάλες εταιρίες, ενώ οι μικρομεσαίες προσαρμόζονται καλύτερα.

Επίσης, τόνισε ότι η εφαρμογή της οδηγίας Solvency II δεν είναι θέμα του αναλογιστή αλλά του συνόλου της διοικητικής και διευθυντικής ομάδας της εταιρίας, με απαραίτητη εμπλοκή των τμημάτων Risk Management και τη δημιουργία «εσωτερικού μοντέλου» στην κάθε εταιρία.

Στη δική της παρέμβαση η κ. Δέσποινα Ξενάκη, Assurance Partner της Ernst & Young, ανέφερε ότι προβλέπονται μεγάλες αλλαγές στις «γνωστοποιήσεις» για το Risk Management και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της κάθε εταιρίας. Τόνισε, επίσης, ότι υπάρχει σύγκλιση εφαρμογής της β΄ φάσης των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων και της Solvency II. Συνεπώς, πέρα από επικαλύψεις, υπάρχει κοινός τόπος σχεδιασμού και υλοποίησης εφαρμογών, σε ενιαίες βάσεις δεδομένων.

Insurance Money Conference 2010 - Workshop,Ernst & Young: Paul De Beus, Δέσποινα Ξενάκη, Λεωνίδας Χατζηκωνσταντής, Λάμπρος ΓκόγκοςΤο συνέδριο πραγματοποιήθηκε  υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (Σ.Ε.Μ.Α.), της Ένωσης Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος (Ε.Ε.Α.Ε.), του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ασφαλιστικών Συμβούλων (Π.Σ.Α.Σ.), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ασφαλιστικών Πρακτόρων (Π.Ο.Α.Π.), του Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών (Ε.Ι.Α.Σ.), της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών (Ε.Θ.Ε), της Ένωσης Εισηγμένων Εταιρειών (ΕΝ.ΕΙΣ.ΕΤ) και με την υποστήριξη των:

Gold Sponsors: Εθνική Ασφαλιστική και ING
Panel Sponsor: Ευρωπαϊκή Πίστη
Silver Sponsors: Ernst & Young και HSBC premier
Bronze Sponsors: ΑΤΕ Ασφαλιστική, Ευρωπαϊκή Ένωση Ασφαλειών Μινέττα, EFG Eurolife, Glassdrive, Ευρώπη Α.Ε.Γ.Α, International Life, Comergon S.A., Carglass και SPSS
Corporate Participations: Aigaion Ασφαλιστική, AXA Ασφαλιστική, Interamerican, Συνεταιριστική Ασφαλιστική, Interasco, Interpartner Assistance, Executive Insurance Brokers, Eurobrokers, Chartis, Fidelity, HDI – Gerling, Cover Insurance Brokers, Demco Ασφαλιστική, Evima Group, ISIS Insurance Brokers και INP insurance partners
Publicity Sponsor:  Action Global Communications Hellas
Χορηγός Ταχυμεταφοράς: ACS

Το συνέδριο διοργανώθηκε από τα Money Conferences της εταιρίας Ethos Media S.A. που δραστηριοποιούνται στην διοργάνωση υψηλού κύρους επιχειρηματικών συνεδρίων. Τα Money Conferences ξεκίνησαν το 2007 και ήδη συγκαταλέγονται μεταξύ των πλέον επιτυχημένων επιχειρηματικών συνεδρίων στην Ελλάδα.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε απευθυνθείτε:
– Αθηνά Φραδέλου, Money Conferences, fradelou.a@ethosmedia.eu,
Τηλ.: +30 210 998 4905
– Στην ιστοσελίδα: http://www.moneyconferences.com

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*