Χρήστος Κώνστας

Υπόγειες θερινές «δουλειές» στελεχών της Folli Follie στον Τουρισμό

Μπορεί να έχει ασκηθεί εναντίον τους ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, για απάτη και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Μπορεί να δηλώνουν ότι «τα έχουν χάσει όλα» και τα «έχουν δώσει όλα».

Αποδεικνύεται όμως πως τόσο η οικογένεια Κουτσολιούτσου όσο και κορυφαία στελέχη της πρώην διοίκησης της Folli Follie και λεφτά έχουν -για να ξεκινούν νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες- αλλά και την άνεση να ιδρύουν νέες εταιρείες ενώ προφανώς διαθέτουν τις «υψηλές» επαφές για να τοποθετούνται με μοδάτα προϊόντα, σε στρατηγικά σημεία των ελληνικών νησιών και τουριστικών προορισμών.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μια «νέα» εταιρεία στην οποία εμφανώς συμμετέχουν κατηγορούμενα στελέχη της πρώην διοίκησης Folli Follie, έχει ανοίξει 7 νέα καταστήματα στα τουριστικά θέρετρα (3 στη Μυκόνο εντός μεγάλων τουριστικών συγκροτημάτων, 1 στη Σύρο, 1 στην Αντίπαρο, 1 στο Λαγονήσι κι 1 σε μεγάλο τουριστικό συγκρότημα της Χαλκιδικής) προσφέροντας ακριβό ρουχισμό και αξεσουάρ μόδας.

Έχουν επιλέξει στρατηγικά σημεία και απ’ ότι πληροφορούμαστε πληρώνουν τους προμηθευτές τους ….τοις μετρητοίς αφού είναι μάλλον δύσκολο να εκδώσουν επιταγές και γραμμάτια που να γίνονται αποδεκτά….

Ως αγοραστής επισήμως εμφανίζεται μια ….εταιρεία χημικών…με έδρα την Παλλήνη Αττικής αλλά όσοι τους παραχωρούν τα ακίνητα και προμηθεύουν την «νεοσύστατη» εταιρεία γνωρίζουν καλά ότι τα πρόσωπα, ο κύριος Ε.Ζ. και η κυρία Α.Β. είναι στενά συνδεδεμένοι με την οικογένεια Κουτσολιούτσου ενώ εντυπωσιάζει η ….ταμειακή άνεση με την οποία διαχειρίζονται τις συμφωνίες…

Αναμφισβήτητα η άνθιση της επιχειρηματικότητας είναι καλό σημάδι για την ελληνική οικονομία. Όταν αυτή η επιχειρηματικότητα ωστόσο στηρίζεται σε ελεγχόμενης νομιμότητας συσσωρευμένο πλούτο, σε βάρος χιλιάδων επενδυτών, αποταμιευτών, μετόχων και ομολογιούχων, ίσως πρέπει οι αρχές να επιληφθούν….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*