Οι τρεις προτεραιότητες της Eurolife FFH

της Ελενας Ερμείδου

Τρεις είναι οι στρατηγικές προτεραιότητες της Eurolife FFH: Η ψηφιακή αναβάθμιση, η ισορροπημένη σύνθεση του χαρτοφυλακίου, η ενίσχυση της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.  Για την Eurolife FFH η οποία φέτος γιορτάζει τα 20 χρόνια παρουσίας της στην αγορά, το 2019, στόχος της μέσα στο 2020 να κρατήσει την ίδια πορεία ανάπτυξης.

Με 503.000 πελάτες , ο όμιλος τα τέσσερα τελευταία χρόνια έχει γράψει 520 εκ. κέρδη προ φόρων εκ των οποίων τα 177 εκ. ήταν λειτουργικά. Για το 2019 τα λειτουργικά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 34 εκ., αυξημένα 60%  από κέρδη προ φόρων 135 εκ. ευρώ.

Στόχος της Eurolife η ενίσχυση των αποτελέσματος από το underwriting.  Η συνολική παραγωγή στα 508 εκ. αυξημένη 17%. Στα επιμέρους 17% αύξηση σημείωσε η ζωή και η αποταμίευση, 11% η υγεία, 22% τα ομαδικά, 32% το αυτοκίνητο, 6% οι λοιποί κλάδοι. Το Solvency II χωρίς την χρήση μέτρων στο 142% για την ΑΕΑΖ και στο 160% για την ΑΕΓΑ.

Στα 100 περίπου εκ. τα κέρδη από επενδύσεις

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του IW.gr για το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο και τους περιορισμούς του Solvency II, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Eurolife Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου τόνισε το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο βασίζεται κυρίως σε ελληνικά ομόλογα και ευρωπαϊκά. Το Solvency II δεν περιορίζει τις επιλογές για επενδύσεις,  υπάρχει ελευθερία, κάθε ασφαλιστική είναι ελεύθερη να πάρει ότι κίνδυνο θέλει, υπό την προϋπόθεση να δεσμεύσει τα απαιτούμενα σύμφωνα με το καθεστώς κεφάλαια. Το σύστημα είναι  ελεύθερο αλλά αυτοπεριοριστικό. Στόχος πρώτος είναι η κερδοφορία στο underwriting και δεύτερος στόχος τα κέρδη από επενδύσεις.

Bancassurance – Δίκτυα ασφαλιστικής διαμεσολάβησης

Το λειτουργικό αποτέλεσμα 2019 οφείλεται 50% στο Bancassurance –συνεργασία με την Eurobank –και το υπόλοιπο 50% προήλθε από τα 1100 γραφεία της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.  Η Eurolife δίνει σημαντικό βάρος στα δίκτυα για αυτό και μέσα στο 2019, πραγματοποιήθηκαν 314 εκπαιδευτικές συναντήσεις, με περισσότερες από 1.200 ώρες εκπαίδευσης, για όλα τα συνεργαζόμενα δίκτυα, και περισσότερους από 7.000 συμμετέχοντες.

Στα 3,3 δισεκ. το ενεργητικό, στα 720 εκ. τα ίδια κεφάλαια. Το μερίδιο της Eurolife στην αγορά στο 11% σε επίπεδο Ομίλου.

Ταχεία και ευχάριστα απροσδόκητη ήταν η επιστροφή της Eurolife τον Μάϊο σε επίπεδα προς κρίσης κορωνοϊού, δήλωσε ο Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*