Υλοποιούνται ΣΔΙΤ στην υγεία

Της Ελενας Ερμείδου

Μέσα στους επόμενους υλοποιούνται ΣΔΙΤ στην υγεία, ενώ στο τραπέζι των συζητήσεων παραμένει η υλοποίηση του δεύτερου πυλώνα ασφάλισης. Στην κατάρτιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος υπολογίζεται η δαπάνη για την έκπτωση των ασφαλίστρων για τις κατηγορίες σεισμών, φυσικών και λοιπών καταστροφών

Yλοποιούνται από το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Ανάπτυξης ένας μεγάλος αριθμός ΣΔΙΤ όσον αφορά την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και όσον αφορά τους διαγωνισμούς για μικροβιολογικές και άλλες εξετάσεις μέσα στα νοσοκομεία, ακόμα και για την περίπτωση του management κάποιων δημοσίων νοσοκομείων, τόνισε ο υπ. Ανάπτυξης  Αδ.Γεωργιάδης στην Γ.Σ. της ΕΑΕΕ.

Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό εξήγησε ότι η μεταρρύθμιση που υλοποιήθηκε δίνει μεγαλύτερη ελευθερία στο σύστημα του πρώτου πυλώνα. Οι ασφαλιστικές εισφορές στο πρώτο εξάμηνο του 2020 θα μειωθούν κατά 1% και περισσότερο οι δημοσιονομικές συνθήκες το επιτρέψουν, προσθέτοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις γίνονται με το ρυθμό που τα δημοσιονομικά το επιτρέπουν.

Ωστόσο εντός τετραετίας βλέπει ο Υπουργός να υλοποιείται η δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη και την Κυβέρνησης για την συνεργασία της ιδιωτικής και επικουρικής ασφάλισης, λόγω του ότι οι μεταβολές θα έχουν επιπτώσεις στα δημοσιονομικά ζητήματα του κράτους δημοσιονομικών ζητημάτων.

Θέτοντας τα θέμα της ασφάλισης των φυσικών καταστροφών διευκρίνισε ότι στην κατάρτιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος θα υπολογιστεί η δαπάνη για την έκπτωση των ασφαλίστρων για τις κατηγορίες σεισμών, φυσικών και λοιπών καταστροφών, έτσι ώστε οι ασφαλισμένοι να έχουν ένα πραγματικό κίνητρο να ασφαλίζουν την πρώτη τους κατοικία για όλους αυτούς τους κινδύνους.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις το σχέδιο αυτό θα φέρει πολύ περισσότερα χρήματα στα δημόσια ταμεία από την παραγωγή ασφαλίστρων, αλλά το κυριότερο, θα φέρει καλύτερη εξασφάλιση όλων των πρώτων κατοικιών των Ελλήνων πολιτών από ενδεχόμενους κινδύνους και άρα μία ομαλότερη εξέλιξη του οικονομικού μας κύκλου.

Τέλος έκανε λόγο για το χτίσιμο μίας νέας σχέσης εμπιστοσύνης του καταναλωτού και με το ασφαλιστικό πλάνο, παρατηρώντας ότι οι καταναλωτές οι καταναλωτές πρέπει να γνωρίζουν ακριβώς όταν αυξάνονται τα ασφάλιστρα τι συμβαίνει και κατά πόσο είναι θεμιτό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*