Συντάξεις: Σε 48 δόσεις οι οφειλές από την είσπραξη αναδρομικών

Τη δυνατότητα να ρυθμίσουν σε έως 48 δόσεις τους πρόσθετους φόρους που προέκυψαν από την επανεκκαθάριση φορολογικών δηλώσεων παρελθόντων ετών και τα αναδρομικά που εισέπραξαν και ενώ είχαν υποχρέωση δεν δήλωσαν έχουν 71.000 συνταξιούχοι.

Διαβάστε: Ραβασάκι της εφορίας σε συνταξιούχους – μισθωτούς για αναδρομικά του 2013

Το συνολικό ποσό της οφειλής ανέρχεται σε 93 εκατ. ευρώ και σύμφωνα με το Βημα το μέσο χρέος διαμορφώνεται στα 1.300 ευρώ. Στην υπουργική απόφαση που υπέγραψε πρόσφατα ο αρμόδιος υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος καθορίζονται οι λεπτομέρειες ένταξης στη νέα πάγια ρύθμιση των περισσότερων δόσεων εκατομμύρια οφειλετών που χρωστούν συνολικά 105,4 δισ. ευρώ και προβλέπεται μεταξύ άλλων η δυνατότητα να ενταχθούν οι παραπάνω συνταξιούχοι στις 48 δόσεις αντί για τις 24.

Το σύνολο των οφειλετών έχουν την ευκαιρία να ρυθμίσουν τα χρέη τους σε έως 24 ή έως 48 δόσεις ακόμα και αν έχουν ενταχθεί μετά την 1η Νοεμβρίου 2019 στη ρύθμιση των 12 δόσεων.

Σύμφωνα με την απόφαση από τις 26 Φεβρουαρίου και μετά η εφορία θα δέχεται ηλεκτρονικά αιτήσεις για να ενταχθούν οι οφειλέτες στη ρύθμιση των 24 δόσεων αν πρόκειται για οφειλές που αφορούν φόρο εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ κ.τ.λ. και σε έως 48 δόσεις αν πρόκειται για έκτακτους φόρους όπως είναι πρόστιμα ή φόροι κληρονομιάς.

Όσοι έχουν ρυθμισμένες οφειλές την 1η Νοεμβρίου 2019 δεν μπορούν να μεταπηδήσουν στη νέα ρύθμιση, ενώ υποχρεωτικά ρυθμίζεται το σύνολο των βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων οφειλών σε εφορίες, τελωνεία, ελεγκτικά κέντρα κ.τ.λ.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*