Ν. Μπακατσέλος: Ετος ορόσημο το 2020 για την Ελλάδα

Πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental η καθιερωμένη ετήσια Πρωτοχρονιάτικη Δεξίωση του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου μεταξύ άλλων με χροηγούς τις ασφαλιστικές Interamerican και MetLife.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν το σύνολο σχεδόν του επιχειρηματικού, πολιτικού, διπλωματικού, ακαδημαϊκού και δημοσιογραφικού κόσμου της χώρας και απηύθυναν χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Ελληνο-Αµερικανικού Εµπορικού Επιμελητηρίου, κ. Νικόλαος Μπακατσέλος, ο Πρέσβης των Η.Π.Α., κ. Geoffrey Pyatt, και ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης.
O Πρόεδρος του Ελληνο-Αµερικανικού Εµπορικού Επιμελητηρίου, κ. Νικόλαος Μπακατσέλος καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους με ευχές για μια καλή χρονιά και δήλωσε: «Το 2020 εκ των πραγμάτων είναι ένα έτος – ορόσημο. Όχι λόγω της συμμετρίας του αριθμού αλλά γιατί η Ελλάδα ξεφεύγει από τις ασυμμετρίες που την κρατούσαν πίσω. Πολύ δε γιατί η Ελλάδα χαρακτηρίζεται από τα παρακάτω στοιχεία: την ευρεία αποδοχή, στο εσωτερικό, την ανάγκη να γίνουμε μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα και τη θετική αναγνώριση, στο εξωτερικό, τη μεγάλη προσπάθεια που καταβλήθηκε ώστε η Ελλάδα να είναι ξανά στις αγορές, με χαμηλό κόστος δανεισμού και με το διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον να εκδηλώνεται σε όλους σχεδόν τους τομείς της οικονομίας. Εμείς ως Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις αυτή την αισιόδοξη προοπτική για τη χώρα. … Αξιοποιώντας παράλληλα το επενδυτικό ενδιαφέρον που υπάρχει για την Ελλάδα στις ΗΠΑ και το άριστο επίπεδο σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών».

Ο Πρέσβης των Η.Π.Α.,κ.Geoffrey Pyatt στο πλαίσιο της ομιλίας του αναφέρθηκε στο ιδιαίτερα επιτυχημένο ταξίδι του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη στο Λευκό Οίκο και της εξαιρετικής υποδοχής που έτυχε από τον Αμερικανό Πρόεδρο ενώ παράλληλα χαρακτήρισε το 2020 ως ένα έτος το οποίο θα φέρει στη χώρα μας ένα πολύ σημαντικό αριθμό αμερικανικών επενδύσεων.

Τη νέα δυναμική στις αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα ανέδειξε στον χαιρετισμό του εκ μέρους του Πρωθυπουργού ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης και ανέφερε ενδεικτικά την επένδυση μισού δισ. δολαρίων που προγραμματίζει για το 2020 μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*